Kus van het bruidspaar

Fotograaf: Mon et Mine

De mooiste voorbeelden van bruidskapsels met sluier

Gaan jullie binnenkort trouwen? Dan ben je vast al druk met het uitzoeken van jouw trouwoutfit. Een prachtige trouwjurk kan niet ontbreken, maar je zult ook na moeten denken over je haar. Want wat voor bruidskapsel kies je? En hoe ga je dit kapsel combineren met de sluier? Wij hebben de mooiste voorbeelden van bruidskapsels met sluier voor je verzameld! 

Een sluier maakt jouw trouwoutfit helemaal af. Met dit prachtige accessoire zie je er uit als een echte bruid. Of je de sluier nou alleen tijdens de ceremonie, de fotoshoot of juist de hele dag draagt, het is belangrijk om hem goed met je bruidskapsel te combineren. Daarom hebben wij verschillende voorbeelden van bruidskapsels met sluier voor je opgezocht, zodat je kunt kijken wat het beste bij jou past!

Bruidskapsels met sluier voor opgestoken haar

Opgestoken haar staat erg chic en is dus perfect als bruidskapsel. Er zijn dan ook veel bruiden die voor een opgestoken bruidskapsel kiezen. Alleen hoe combineer je dit met een sluier? Opgestoken haar vormt een goede basis waar je de sluier gemakkelijk in vast kunt zetten. Dit doe je met een speciale speld waar je eventueel zelf een mooi haaraccessoire aan toe kunt voegen. Zo kunnen bloemen op de speld bijvoorbeeld een leuke toevoeging zijn, vooral als ze matchen met je bruidsboeket.

Bruidskapsels los haar met sluier

Natuurlijk hoeft je haar niet opgestoken te zijn op jullie trouwdag. Er zijn nog heel veel andere mogelijkheden! Een bruidskapsel met los haar kan bijvoorbeeld prachtig zijn. Ga je voor losse lokken, maar wil je ook een sluier dragen? Dan zul je je losse haar toch gedeeltelijk op moeten steken om de sluier vast te kunnen zetten. Hiervoor kun je gebruik maken van een mooi haaraccessoire.

Bruidskapsels kort haar met sluier

Ondanks dat de meeste bruiden half lang of lang haar hebben, kan kort haar ook heel mooi zijn. Er zijn namelijk allerlei soorten bruidskapsels mogelijk als je kort haar hebt. Je kunt een kort bruidskapsel goed combineren met een birdcage veil. Maar ook een gewone sluier past hier prima bij!

Lange of korte sluier voor jouw bruidskapsel?

Sluiers variëren in lengte. Zo kun je voor een lang stuk stof gaan dat zelfs gedeeltelijk over de grond sleept, maar ook een korte variant is mogelijk. Deze laatste optie is wat minder traditioneel, maar geeft een wat speelser effect. Je kunt sluiers in verschillende lengtes passen om te kijken wat het best bij jou past. De lengte die je kiest is ook van invloed op het totaalplaatje. Bekijk dus zeker bruidskapsels met een korte én lange sluier om goed te zien is wat het verschil is.

Alternatieven voor een traditionele sluier

Je hoeft natuurlijk niet per se een traditionele sluier te dragen op jullie bruiloft. Er zijn ook heel wat leuke alternatieven te bedenken! Ga bijvoorbeeld voor een sluier met een ombre effect of vervang hem door een birdcage veil. Er zijn ook veel andere mooie haaraccessoires voor de bruid te krijgen. Als jullie kiezen voor een bohemian bruiloft kan een bloemenkrans bijvoorbeeld prachtig staan!