De leukste ideeën voor een boog voor de bruiloft

Er zijn allerlei soorten decoratie mogelijk voor jullie bruiloft, maar een boog kan eigenlijk niet ontbreken. Je kunt een bruiloft boog namelijk voor allerlei dingen gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een backdrop voor jullie ceremonie, decoratie voor het trouwfeest of als erehaag voor het bruidspaar? Dit zijn de leukste ideeën! 

Zijn jullie een bruiloft aan het plannen? Dan zul je ook na moeten denken over de decoratie op jullie trouwdag. Je kunt hiervoor een stylist inhuren, maar het kan ook heel leuk zijn om eigen decoratie voor de bruiloft te maken.

Boog voor de bruiloft maken

Wil je zelf een boog voor de bruiloft maken? Dat kan op verschillende manieren. Als jullie als bruidspaar een boog willen maken als versiering voor de bruiloft, is het slim om daar een grote, stevige boog als basis voor te gebruiken. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een rozenboog gebruiken. Willen jullie als familie of vrienden iets leuks regelen? Dan kun je ook een boog voor het bruidspaar maken en in hun tuin neerzetten als decoratie. Een andere mogelijkheid is het maken van een menselijke boog waarbij het bruidspaar tussen hun familie en vrienden doorloopt op weg naar de bruiloft. Hiervoor kun je gebruik maken van flexibele buizen die je per tweetal in een boogvorm vast kunt houden.

Bruidspaar loopt door erehaag op bruiloft

Fotograaf: Met Pitt

Versiering voor de bruiloft met een boog

Wil je een trouwboog gebruiken als backdrop voor jullie ceremonie? Dan is het leuk om de bloemist te vragen om hier bloemen voor te leveren. Op deze manier kun je de bloemen op de trouwboog namelijk mooi afstemmen op jouw bruidsboeket. Dit zorgt voor een prachtige achtergrond voor de foto’s die tijdens de ceremonie worden gemaakt! Ga je voor een bohemian vibe op jullie bruiloft? Dan zou je ook pampasgras kunnen gebruiken als decoratie. Een boog hoeft overigens niet per se rond te zijn. Je kunt ook denken aan een driehoekige of rechthoekige vorm.

Boog met ballonnen voor de bruiloft

Naast een bloemenboog zijn er natuurlijk nog meer mogelijkheden. Ballonnen zijn ook heel goed te gebruiken als decoratie van jullie bruiloft boog. Je kunt een ballonnenboog online bestellen. Vervolgens hoef je op de bruiloft zelf alleen nog de ballonnen op te blazen en op de juiste wijze aan de boog te bevestigen. Dit zorgt voor een tof resultaat! Je kunt ballonnen natuurlijk ook met bloemen combineren voor een extra mooi effect.

Erehaag voor het bruidspaar vormen

Hebben jullie een boog gemaakt voor het bruidspaar? Dan kunnen jullie daarmee een erehaag vormen op de bruiloft. Per tweetal kunnen jullie een halve boog vasthouden waarmee jullie in een rij een erehaag vormen. Het bruidspaar loopt vervolgens onder de bogen door. Dit levert mooie plaatjes op!

Dit blog bevat affiliate links. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *