7 Tips voor een jaloersmakende Pinterest bruiloft

Heel wat brides to be zijn bijna dagelijks op Pinterest te vinden om hier de meest perfecte en best georganiseerde bruiloften te bekijken. Jaloersmakend knappe bruiden, perfect gestylde locaties en bruidstaarten waar je je lippen bij aflikt; hoe kun jij al je Pinterest dromen waarmaken? Met deze tips kunnen jullie ook trouwen zoals de stellen die je op Pinterest ziet! 

Pinterest is een waar paradijs voor iedereen die inspiratie op wil doen. Want wat zijn hier veel mooie foto´s te vinden van dingen die eigenlijk te perfect lijken om waar te kunnen zijn. En helaas moeten we toegeven dat ze dit ook vaak blijken te zijn. Zo mooi als alles op Pinterest lijkt, lukt het namelijk nooit om na te maken. Hoe kun je er dan toch voor zorgen dat jouw bruiloft ook Pinterest waardig wordt? Probeer het eens met de volgende 7 tips:

#1. Kies één stijl voor jullie bruiloft

Pinterest staat vol met allerlei leuke ideeën voor als je wilt trouwen en je bent al snel geneigd alles te willen proberen. Het is alleen juist zo belangrijk dat jullie bruiloft een geheel wordt. Kies dus één bepaalde stijl en ga niet alles door elkaar gebruiken. Vind je vintage elementen leuk? Prima, maar doe dan alles in dit thema. Voeg niet opeens dingen in een ander thema toe omdat ze toch zo ontzettend leuk zijn. De perfecte Pinterest bruiloft creëer je alleen wanneer je voor eenheid zorgt.

#2. Blijf bij jezelf

Hoe leuk de ideeën op internet ook lijken, als het niet bij jullie past, zal het nooit een succes worden. Het belangrijkste is dan ook om alleen ideeën van Pinterest over te nemen wanneer ze ook echt bij jullie stijl passen. Kijk ook even kritisch of de ideeën die je wilt gebruiken geschikt zijn voor jullie trouwlocatie.

#3. Originaliteit staat voorop

Je zou zeggen dat er heel wat originele ideeën op Pinterest staan. Dat is natuurlijk ook zo, maar wanneer iedereen ze na probeert te doen, zijn ze al een stuk minder origineel. Kijk dus zeker bij andere bruidsparen voor leuke ideeën, maar voeg ook je eigen persoonlijke touch toe. Dit maakt jullie bruiloft écht origineel!

Verder lezen: 50 Ideeën voor een originele bruiloft.

#4. Kies de juiste fotograaf

Hoe mooi jullie bruiloft ook is, wanneer hij niet op de juiste manier gefotografeerd wordt, zal het er nooit uitzien als een Pinterest bruiloft. Hiervoor zijn frisse, lichte beelden van groot belang. Het is mooi wanneer alle foto´s dezelfde stijl hebben. Daarnaast is het fotograferen van details belangrijk. Een goede trouwfotograaf is dus zeker de investering waard!

#5. Heel veel oefenen met Pinterest ideeën voordat je gaat trouwen

Er staan heel wat leuke DIY´s op Pinterest. Geweldig natuurlijk, als je een groot deel van de decoratie op jullie bruiloft zelf kunt maken. Oefen het vooraf echter wel een of meerdere keren. Hoe gemakkelijk het op internet ook lijkt, in het echt kan het best wat lastiger zijn. En soms ziet een DIY er in het echt nou eenmaal niet zo mooi uit als op de foto. Eerst proberen dus en dan pas beslissen of het ook echt iets voor jullie bruiloft is!

#6. Volg Pinterest borden van anderen op inspiratie op te doen

Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor jullie eigen Pinterest bruiloft? Dan is het slim om andere mensen te volgen die veel leuke ideeën delen. Wij kunnen de volgende Pinterest borden bijvoorbeeld aanbevelen:

  • Ruffled Blog is een andere Amerikaanse website met leuke trouwideeën. Hun Pinterest bord DIY Projects is speciaal bedoeld voor bruidjes die het leuk vinden om zelf lekker creatief aan de slag te gaan.
  • Style Me Pretty is een fantastische site over bruiloften. Een site waar echte liefhebbers hun hart kunnen ophalen en iedere vrouw spontaan zin krijgt om te trouwen. Hun bord Wedding Ceremony Ideas geeft je genoeg inspiratie voor een bijzondere trouwceremonie. En op het bord Hairstyles vind je jouw perfecte trouwkapsel.
  • Green Wedding Shoes heeft een Pinterest bord dat leuk is voor alle bruidsparen met jonge kinderen op hun bruiloft. Je vindt namelijk heel wat schattige kleertjes op Wedding Fashion For Kids. Op het bord Wedding Bouquets staat een verzameling van de mooiste bruidsboeketten.
  • De dames van Something Turquoise weten als geen ander hoe je de mooiste DIY’s voor je bruiloft maakt. Op het bord DIY Wedding Tutorials hebben ze hun beste ideeën voor je verzameld.
  • En last but not least onze eigen Pinterest pagina over trouwen van Bruiloft Inspiratie. Ook hier vind je allerlei prachtige foto’s en leuke projectjes voor jullie bruiloft.

#7. Verberg je eigen bruiloft bord op Pinterest

Het handige aan Pinterest is dat je alle ideeën die je tegenkomt gemakkelijk op kunt slaan voor later. Vergeet alleen niet het bord dat je voor het plannen van jullie bruiloft gebruikt te verbergen voor andere bezoekers. Het zou tenslotte jammer zijn als de gasten al precies kunnen zien hoe jullie bruiloft er uit komt te zien. Weg verrassing!