Ballonnen zijn op allerlei manieren te gebruiken op bruiloften. Bijvoorbeeld als decoratie of bij het maken van de trouwfoto´s. Deze 7 manieren zijn in ieder geval leuk om op jullie bruiloft toe te passen! 

Ballonnen zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt ze in verschillende kleuren, maar de doorzichtige variant is ook erg mooi. Het normale formaat kennen we allemaal, maar er is ook een extra grote variant beschikbaar. De vorm van een hartje of letter is een andere mogelijkheid. Alleen waar gebruik je al deze ballonnen dan voor?

Op de trouwfoto´s

Trouwfoto´s met ballonnen zijn zeker een leuk idee. Wanneer je ze met helium vult, zullen ze boven jullie uit zweven. Kies voor een extra leuk effect voor de themakleuren van jullie bruiloft.

Grote ballonnen

Liever een groter formaat? Dat kan natuurlijk ook! Jullie kunnen allebei een grote ballon vasthouden. Met linten of andere decoratie aan het touw maak je ze extra bijzonder.

Bruidsmeisjes

Komen er bruidsmeisjes op jullie bruiloft? Dan is het leuk om ze allemaal een ballon te geven in plaats van een bloemstukje. Je kunt ook een ballon geven aan kinderen die tijdens de ceremonie naar voren komen lopen.

Bruiloft ballonnen

Fotograaf: A Fist Full of Bolts via Bridal Musings

Als decoratie

Het is altijd leuk om de plek waar jullie ceremonie plaatsvindt extra te decoreren. Hier kun je ballonnen voor gebruiken die je met helium vult en vervolgens door middel van een gewichtje vast zet. Op deze manier blijven ze allemaal op dezelfde hoogte zweven. Je zou ze ook kunnen gebruiken als decoratie voor andere onderdelen van de bruiloft. Zo kunnen ballonnen erg leuk zijn bij het trouwfeest of tussen de tafels van het diner.

Aan jullie trouwvervoer

Hebben jullie een leuk autootje uitgekozen of hebben jullie een andere vorm van trouwvervoer? Dan kun je ook hier een grote bos ballonnen aan vastbinden als decoratie.

Met bloemen

Elke ballon zit vast met een touwtje. Je kunt voor een simpel touwtje kiezen, maar het is ook leuk om hier groene bladeren of bloemen aan vast te maken. Op deze manier voeg je nog wat extra decoratie toe.

Bruiloft ballonnen

Fotograaf: Apartment 34 via Brit + Co

Met gouden verf

Zijn de ballonnen nog een beetje saai? Met wat verf maak je ze heel gemakkelijk een stuk opvallender. Gouden verf is hier bijvoorbeeld heel geschikt voor. Verf hiervoor de onderkant van de ballon met een kwastje. Je hoeft dit niet al te netjes te doen, het is juist leuk wanneer je de strepen van de kwast ziet zitten.

Ballon met gouden verf

Fotocredits: Chevrons & Éclairs

Komen er ook ballonnen op jullie bruiloft? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *