7 Toffe ideeën voor ballonnen op jullie bruiloft

Decoratie is ontzettend belangrijk op een bruiloft. Hiermee creëer je namelijk de juiste sfeer. Bloemen worden vaak gebruikt voor de decoratie, maar ook ballonnen zie je regelmatig op een bruiloft terugkomen. Niet zo gek, want ballonnen zorgen voor een feestelijke sfeer. Daarom hebben wij 7 toffe ideeën verzameld om ballondecoratie op jullie huwelijk te gebruiken! 

Ballonnen zijn er in allerlei soorten en maten. Deze variatie en enorme keuzemogelijkheden maken ballonnen ook zo geschikt voor jullie bruiloft. Zo kunnen jullie gemakkelijk ballonnen in jullie themakleuren vinden, maar zijn er bijvoorbeeld ook doorzichtige ballonnen die voor een bijzonder effect zorgen. Daarnaast verschillen ballonnen natuurlijk in grootte en heb je ze ook in verschillende vormen. Er zijn dus genoeg mogelijkheden voor jullie bruiloft!

#1. Trouwfoto´s met ballonnen

Het is altijd leuk om wat extra accessoires mee te nemen voor de trouwfoto´s. Zo kun je bijvoorbeeld op een deel van de trouwfoto´s een vestje of jasje over je trouwjurk dragen voor de afwisseling. Het is ook een leuk idee om ballonnen mee te nemen naar jullie fotoshoot. Wanneer je de ballonnen met helium vult, zullen ze boven jullie uit zweven. Deze heliumballonnen kunnen jullie bijvoorbeeld in de themakleuren van de bruiloft bestellen!

#2. Grote ballonnen op jullie bruiloft

In plaats van een heleboel kleine ballonnen, kun je ook voor een aantal grote ballonnen gaan op jullie bruiloft. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld allebei een grote ballon vasthouden bij het maken van de trouwfoto´s. Met linten en andere decoratie die je aan het touw bevestigt, maak je het plaatje compleet. Vind je grote ballonnen een tof idee? Lees dan ook zeker even het blog Grote ballonnen als decoratie voor jullie bruiloft

#3. Ballonnen als alternatief voor het boeket voor de bruidsmeisjes

Spelen jouw vriendinnen een belangrijke rol op jullie bruiloft? Of zijn er kinderen die als bruidsmeisje tijdens de ceremonie naar voren komen lopen? Meestal krijgen deze bruidsmeisjes een bloemstukje mee als kleine versie van het bruidsboeket. Het kan echter ook heel leuk zijn om ze in plaats hiervan een grote ballon mee te geven die gevuld is met helium. Dit zorgt voor een gaaf effect!

#4. Ballondecoratie voor jullie huwelijk

Het is altijd leuk om de plek waar jullie ceremonie plaatsvindt extra te decoreren. Hier kun je ballonnen voor gebruiken die je met helium vult en vervolgens door middel van een gewichtje vast zet. Op deze manier blijven ze allemaal op dezelfde hoogte zweven. Je zou ze ook kunnen gebruiken als decoratie voor andere onderdelen van de bruiloft. Zo kunnen ballonnen erg leuk zijn bij het trouwfeest of tussen de tafels van het diner. Met behulp van confetti in de binnenkant van de ballon en slingers of tasseltjes aan de buitenkant maak je het geheel extra feestelijk.

#5. Extra decoratie voor jullie trouwvervoer

Hebben jullie een mooie trouwauto uitgekozen voor jullie bruiloft? Of hebben jullie een andere vorm van trouwvervoer? De meeste bruidsparen voegen hier nog wat bloemen aan toe om het plaatje compleet te maken, maar ook ballonnen zijn heel geschikt als decoratie. Wat dachten jullie bijvoorbeeld van dit ultiem schattige roze autootje dat er dankzij de ballonnen uitziet alsof hij ieder moment op kan stijgen?

#6. Grote helium ballonnen met bloemen

Wist je dat je ballonnen ook goed kunt combineren met bloemen en groene takjes? Zo kun je prachtige decoratie maken van grote helium ballonnen die je vastzet met een gewichtje. Aan het touw kun je groene bladeren en bloemen vastmaken waardoor deze ballonnen extra bijzonder zijn voor jullie bruiloft.

#7. Verf ballonnen maken met a touch of gold

Zijn gewone ballonnen nog een beetje saai voor jullie bruiloft? Met wat verf maak je ze heel gemakkelijk een stuk opvallender. Gouden verf is hier bijvoorbeeld heel geschikt voor. Verf hiervoor de onderkant van de ballon met een kwastje. Je hoeft dit niet al te netjes te doen, het is juist leuk wanneer je de strepen van de kwast ziet zitten! Deze ballonnen zijn perfect voor een bruiloft in de winterperiode. Goud is dan de ideale themakleur!

Ballon met gouden verf

Fotocredits: Chevrons & Éclairs

Ballonnen oplaten slecht voor het milieu

Op sommige bruiloften worden ballonnen niet alleen gebruikt als decoratie, maar wordt het oplaten van ballonnen ook gezien als feestelijke traditie. Natuurlijk is het een prachtig gezicht om al die ballonnen de lucht in te zien vliegen, maar dit is helaas heel slecht voor het milieu. Ballonnen blijven namelijk niet altijd vliegen en belanden uiteindelijk vaak als zwerfafval langs de kust van de Noordzee. Gebruik de ballonnen dus alleen als decoratie en zorg dat ze na afloop netjes worden opgeruimd zodat ze niet in de natuur terecht kunnen komen. Er zijn overigens steeds meer ballonnen op de markt die biologisch afbreekbaar zijn, dit is een mooi alternatief voor ballonnen die erg slecht voor het milieu zijn.

Decoratie checklist

Ballondecoratie is dus zeker geschikt voor jullie huwelijk, maar dit is natuurlijk niet de enige vorm van decoratie die jullie nodig hebben. Willen jullie de styling in eigen hand nemen? Dan is het fijn om te weten wat jullie allemaal nodig hebben. Daarom hebben wij een handige decoratie checklist opgesteld die je helpt met het vinden van de juiste decoratie voor jullie bruiloft!