Bruid met witte bh voor onder haar trouwjurk

Fotograaf: Ruud C Fotografie

5 Handige tips voor de perfecte trouwlingerie op je bruiloft

Een goede trouwjurk vinden is natuurlijk belangrijk, maar ook je trouwlingerie kan een groot verschil maken. Met het juiste bruidsondergoed komt je lichaam namelijk veel beter tot zijn recht en zal de jurk van je dromen nóg beter staan. Alleen waar moet je dan op letten wanneer je bruidslingerie gaat kopen? Je leest hier 5 handige tips! 

De trouwlingerie is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je jouw trouwoutfit uit gaat zoeken. Toch is bruidsondergoed heel belangrijk als basis. Met deze 5 tips weet je zeker dat je goede lingerie aanschaft.

#1. Zorg voor bruidsondergoed met hoge kwaliteit

De kwaliteit van je trouwlingerie is heel belangrijk. Koop dus niet gewoon een mooi setje, maar zorg er vooral voor dat de lingerie perfect op je lichaam aansluit. Om jouw trouwjurk extra goed op je lichaam aan te laten sluiten, zal je bruidslingerie de juiste ondersteuning moeten geven. Het is daarom verstandig om te investeren in goede lingerie die past bij je lichaam. Je kunt je hiervoor laten adviseren in de winkel.

#2. Kies een extra setje lingerie uit voor de huwelijksnacht

Naast het bruidsondergoed dat je onder je trouwjurk draagt, is het leuk om nog extra lingerie aan te schaffen voor de huwelijksnacht. Je kunt hiervoor een mooi setje dames lingerie aanschaffen, dit hoeft dus geen speciale trouwlingerie te zijn. Deze lingerie hoeft niet per se veel stevigheid te bieden, maar is vooral bedoeld om er mooi uit te zien. Een leuke verrassing voor je kersverse echtgenoot! En ben je bang dat er tijdens de huwelijksnacht weinig tijd en energie meer is voor wat romantiek? Dan kun je natuurlijk ook een mooi setje uitkiezen om mee te nemen tijdens de huwelijksreis.

#3. Koop een torselet voor een trouwjurk met een lage rug

Veel bruiden kiezen ervoor een torselet te dragen onder hun trouwjurk. Een torselet geeft namelijk voldoende ondersteuning en zorgt daarnaast ook nog eens voor een slanke taille. Het verschil met een corset is dat een torselet elastischer is en daardoor prettiger zit. Draag je een trouwjurk met een lage rug? Dan is het belangrijk om een torselet uit te kiezen dat hier goed op aansluit en dus ook een lage rug heeft. Ook andere trouwjurken hebben natuurlijk bruidsondergoed nodig dat perfect op de vorm van de jurk aansluit. Als bruid draag je bijvoorbeeld al snel een strapless bh zodat je geen bandjes ziet. Corrigerend ondergoed voor onder je trouwjurk kan ook een idee zijn om voor extra mooie vormen te zorgen. Pas het bruidsondergoed altijd in combinatie met je trouwjurk om zeker te weten dat alles goed zit.

#4. Vergeet de kousenband niet

Je bruidslingerie is natuurlijk niet compleet zonder de kousenband. Volgens de traditie trekt de bruidegom de kousenband van de bruid met zijn tanden van haar been af en gooit hem vervolgens naar de vrijgezelle mannen op de bruiloft. Een leuke traditie om in stand te houden!

Bruid met kousenband

Fotocredits: Etsy

#5. Laat je trouwlingerie vastleggen op beeld

Heb je fijne bruidslingerie uitgekozen voor jullie trouwdag? Dan is het leuk om deze lingerie mooi op beeld vast te laten leggen. Je kunt namelijk op de ochtend van de bruiloft een bridal boudoir fotoshoot in laten plannen. Hierbij ga je als bruid op een stijlvolle en sexy manier op de foto. Leuk als herinnering voor jezelf of als verrassing voor de bruidegom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *