Bruidspaar met hoofden tegen elkaar

Fotograaf: Tana Helene via The Knot

7 Prachtige bruidskapsels voor bruiden met kort haar

Er zijn veel bruiden die hun haar speciaal voor de bruiloft laten groeien. Een bruidskapsel met lang haar is immers veel gemakkelijker, toch? Niet helemaal waar! Er zijn namelijk ook zat leuke bruidskapsels te bedenken voor als je kort haar hebt. Wij hebben vast wat mooie voorbeelden voor je verzameld! 

Op je bruiloft wil je er natuurlijk op je aller mooist uitzien. Daarom zul je waarschijnlijk wat langer nadenken over je make-up en je haar dan op een doordeweekse dag. De meeste bruidskapsels die je voorbij ziet komen, zijn geschikt voor lang haar. Dat wil echter niet zeggen dat een kort bruidskapsel niet minstens zo mooi kan zijn. Heb jij kort haar? Dan kun je vast wat inspiratie opdoen met behulp van deze prachtige voorbeelden van bruidskapsels voor kort haar!

Bruidskapsels voor kort haar

Veel vrouwen met kort haar vinden het jammer dat er weinig mogelijkheden voor hun kapsel zijn om er wat bijzonders van te maken op hun trouwdag. Toch is dit niet helemaal waar. Je kunt namelijk op allerlei manieren je kapsel extra bijzonder maken. Voeg bijvoorbeeld een haaraccessoire toe om jezelf een echte bruid te voelen. Of ga juist voor een simpel bruidskapsel en pak extra uit met opvallende sieraden of extra sprekende bruidsmake-up. Er zijn mogelijkheden genoeg voor korte bruidskapsels!

Kort bruidskapsel met haaraccessoire

Fotocredits: Debbie Carlisle

Kort trouwkapsel met bohemian accessoires

De laatste tijd zijn bohemian en festival bruiloften erg populair. Bij dit soort bruiloften gaat het om de relaxte, ongedwongen sfeer en hoeft niet alles heel chic te zijn. Dat betekent dat ook jouw bruidskapsel wat minder chic kan zijn. Een haaraccessoire is altijd leuk, maar je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een natuurlijk accessoire zoals een krans van echte bladeren. Dit past perfect bij het back to nature gevoel van een bohemian bruiloft.

Korte trouwkapsels met bloemen

Liever wat meer kleur toevoegen? Kies dan voor een paar kleurrijke bloemen in je haar. Zo heb je een prachtig opvallend bruidskapsel dat er zomers uitziet. Je kunt de bloemen in je haar gebruiken als vervanging van het bruidsboeket, maar een combinatie van beiden kan ook een gaaf effect geven. Dit levert namelijk een prachtig kleurrijk plaatje op!

Bruidskapsel voor kort krullend haar

Heb je kort haar met krullen? Dan hoef je er waarschijnlijk weinig aan te doen voor jullie bruiloft. Je zou eventueel ook zelf wat krul in je haar kunnen brengen. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit prachtige kapsel dat perfect past bij een vintage bruiloft? Of wil je toch liever een moderner kapsel met kleine krullen en een opvallende bloem aan de achterkant? Er is van alles mogelijk!

Bruidskapsels kort haar met sluier

Tot slot kun je jouw korte bruidskapsel natuurlijk ook nog combineren met een sluier. Zo weet je zeker dat je je een echte bruid zult voelen! Vind je een lange sluier een beetje gek in combinatie met jouw korte kapsel? Dan kun je ook voor een birdcage veil gaan. Een birdcage veil is namelijk een klein stukje sluier op een clipje dat je in je haar vast kunt zetten. Dit staat ontzettend leuk in combinatie met een kort trouwkapsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *