Kapster is bezig met het bruidskapsel

Fotograaf: Mon et Mine

10 Do´s en don´ts voor het perfecte bruidskapsel

Een van de beste dingen aan het zijn van de bruid is toch wel dat je er waarschijnlijk nog nooit zo mooi hebt uitgezien als op jullie trouwdag. Aan ieder detail wordt aandacht besteed en alles wordt tot in de puntjes verzorgd. Ook je bruidskapsel verdient natuurlijk alleen het beste. Met deze do´s en don´ts zorg je voor een prachtig resultaat!

Je bruidskapsel is een niet te onderschatten onderdeel van jullie bruiloft. Je zult immers op iedere trouwfoto terugzien hoe je haar precies zat en je wilt er natuurlijk stralend uitzien. Met deze do´s en don´ts zit je haar in ieder geval perfect!

Do: Een proefsessie boeken voor jouw bruidskapsel

Het is altijd mogelijk om voor jullie bruiloft een proefsessie te boeken. Bij zo´n proefsessie kun je vast kijken hoe het bruidskapsel dat je in gedachten had bij je staat. Je zult niet de eerste bruid zijn die tijdens de proefsessie nog besluit dat haar bruidskapsel compleet anders moet, dus dit is zeker geen overbodige luxe!

Do: Vooraf inspiratie opdoen

Natuurlijk kan jouw haarstylist advies geven, maar het is toch ook slim om vooraf wat inspiratie op te doen. Er zijn namelijk zo veel verschillende mogelijkheden! Kies je voor een opgestoken kapsel of losse lokken? Ga je voor een vlecht, hoge knot of misschien zelfs een staart? Maak een bord aan op Pinterest waar je alle bruidskapsels die je mooi vindt op kunt slaan.

Do: Dicht bij jezelf blijven

Op je bruiloft zie je er natuurlijk niet uit als op een gewone dag, maar toch is het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. Het zou jammer zijn als je jezelf nauwelijks herkent op de trouwfoto´s! Houd dus vast aan je eigen stijl en kies niet voor een kapsel dat eigenlijk niet bij je past.

Do: Foto´s nemen van je bruidskapsel

Neem een vriendin mee naar de proefsessie om van alle kanten foto´s te maken. Zo kun je je kapsel ook van achter goed bekijken en zie je meteen hoe jouw haar er straks op de trouwfoto´s uit komt te zien. Wel zo handig!

Do: Je haar goed verzorgen

In de weken voor de bruiloft is het belangrijk je haar goed te verzorgen. Gebruik voldoende voedende producten om je haar niet uit te laten drogen en verwen je lokken zo nu en dan met een haarmaskertje. Doe dit overigens niet de avond voor de bruiloft, hierdoor kan je haar namelijk te glad worden om er goed mee te kunnen werken.

Don´t: Een hip en modern bruidskapsel uitproberen

Hip en modern is natuurlijk hartstikke leuk, maar toch raden wij aan om voor een tijdloos bruidskapsel te kiezen. Zo kun je ook over jaren nog genieten van de trouwfoto´s en vraag je je niet af waarom je toch in hemelsnaam voor zo´n kapsel gekozen hebt.

Don´t: Je haar zelf doen op de dag van de bruiloft

Sommige bruiden willen het liefst zo veel mogelijk geld besparen en kiezen er daarom voor hun eigen haar te doen op de bruiloft. Als jullie echt voor een budget bruiloft gaan en nauwelijks geld te besteden hebben, is dat natuurlijk prima. Toch zul je duidelijk het verschil zien met een professional die je hebt ingehuurd om dit te doen.

Don´t: Buiten je comfortzone gaan

Het is leuk om eens iets anders uit te proberen voor je bruiloft, maar het moet wel bij je passen. Laat je dus niet iets aanpraten waar jij je eigenlijk niet prettig bij voelt. Als jij je fijn voelt, ga je namelijk vanzelf stralen!

Don´t: Niet eerlijk durven zijn

Hetzelfde geldt voor het uiteindelijke resultaat van je bruidskapsel. Ben je niet helemaal tevreden? Heeft jouw kapster haar werk niet helemaal goed gedaan? Durf dit te bespreken, anders zul je er later spijt van krijgen!

Don´t: Onrealistische verwachtingen hebben van je bruidskapsel

Sommige bruiden vinden foto´s op internet en willen precies dat bruidskapsel. Helaas is dit lang niet altijd mogelijk. De lengte, structuur en dikte van het haar is bij iedere bruid weer anders. Verwacht dus niet dat je er precies hetzelfde uit kunt zien als een andere bruid. Maar zeg nou zelf, dat is toch eigenlijk helemaal niet erg?