Een lage of hoge knot als bruidskapsel

Als bruid heb je de keuze uit allerlei soorten bruidskapsels. Opgestoken haren of losse lokken, een strak kapsel of een nonchalante look: er is van alles mogelijk. Een knot als bruidskapsel is bijvoorbeeld een leuk idee. Zowel een lage als een hoge knot kan erg mooi staan. Wij hebben wat mooie voorbeelden voor je gevonden!

Op je bruiloft besteed je natuurlijk de nodige aandacht aan je uiterlijk. Je gaat immers (als het goed is) maar één keer trouwen. Het bruidskapsel is een belangrijk onderdeel van jouw bruidslook. Er zijn heel wat mogelijkheden en het is handig om vooraf voldoende inspiratie op te doen zodat je straks met de kapster kunt overleggen over het ideale bruidskapsel voor jou. Misschien is dat wel een hoge knot.

Knot als bruidskapsel

Het fijne aan een knot als bruidskapsel is dat het geschikt is voor vrijwel alle bruiden. Zolang je haar de juiste lengte heeft, maakt het weinig uit wat voor haartype je hebt. Dun of dik, stijl of krullend: het kan allemaal. Heb je van jezelf niet zoveel haar? Een knot kan gemakkelijk opgevuld worden waardoor hier niets meer van te merken is! Natuurlijk is het wel belangrijk dat je haar lang genoeg is om een mooie knot mee te kunnen maken.

Lage knot voor de bruiloft

Een bruidskapsel met lage knot kan er heel chic uitzien, terwijl je er juist ook een wat losser en nonchalanter kapsel van kunt maken voor de bruiloft. Je kunt er dus alle kanten mee op! Wat dacht je bijvoorbeeld van onderstaande bruidskapsels?

Bruidskapsel met een hoge knot

In plaats van een lage knot kun je ook voor een hoge knot kiezen. Er zijn verschillende manieren waarop je een hoge knot als bruidskapsel kunt dragen. Je kunt gaan voor een strakke knot die perfect gestyled is en waarbij je haar helemaal glad is, maar een lossere variant is ook leuk. Het grote voordeel aan een hoge knot als bruidskapsel is dat je haren niet over je trouwjurk hangen. Je kunt er dan ook voor kiezen om een trouwjurk te nemen met een opvallende achterkant. Doordat je haar zo hoog zit, leidt dit niet af en is alle aandacht gericht op de bovenkant van je jurk. Ideaal dus als je voor een opvallende trouwjurk kiest!

Afspraak maken voor een proefsessie

Heb je het perfecte bruidskapsel gevonden? Het is slim om vooraf wat voorbeelden van bruidskapsels te verzamelen om aan de kapster te laten zien. Zo krijgt zij een goed beeld van wat jij allemaal mooi vindt. Vergeet ook niet om een proefsessie te boeken. Op deze manier kun je vast zien hoe het bruidskapsel er uit komt te zien. Wel zo handig, want als het tegenvalt heb je nog tijd genoeg om wat aanpassingen te maken.

En is een knot als bruidskapsel toch niets voor jou? Kijk dan eens of je een vlecht of staart wat vindt. Mooie bruidskapsels zijn er immers genoeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *