Bruid met ceremoniemeester

Fotograaf: Mon et Mine

8 Originele manieren om jullie ceremoniemeester te vragen

Ceremoniemeester zijn is geen gemakkelijke taak, je bent er al maanden voor de bruiloft mee bezig. Het is dan ook ontzettend fijn als jullie een goede vriend of vriendin hebben die deze taak op zich kan nemen. Hebben jullie al iemand op het oog? Dan is het leuk om een originele manier te bedenken om jullie ceremoniemeester te vragen. 

Het is heel belangrijk om een goede ceremoniemeester te hebben voor jullie bruiloft. Een ceremoniemeester heeft verschillende taken, maar zorgt er vooral voor dat jullie bruiloft soepel verloopt en de gasten en leveranciers een aanspreekpunt hebben. Wel zo fijn dus als jullie iemand kunnen vinden die goed kan organiseren en daarnaast ook nog een nauwe band met jullie heeft!

Op een originele manier de ceremoniemeester vragen

De ceremoniemeester heeft een pittige taak op jullie bruiloft te vervullen, anders dan de getuigen die in principe alleen een handtekening hoeven te zetten. Ceremoniemeester zijn is een eervolle taak, maar ook een taak waar veel bij komt kijken. Het is daarom belangrijk om jullie ceremoniemeester niet zo maar tussen neus en lippen door te vragen, maar er een bijzonder moment van te maken. Hoe jullie dat doen, kunnen jullie natuurlijk helemaal zelf bepalen. Wij hebben wel vast 8 originele ideeën voor je op een rijtje gezet om jullie ceremoniemeester te vragen.

#1. Etentje organiseren

Een gezellig etentje is natuurlijk nooit verkeerd! Nodig jullie ceremoniemeester daarom bij jullie thuis uit of neem hem of haar mee uit eten. Zorg dat je de vraag aan het begin van de avond meteen stelt, zodat je de rest van de avond kunt gebruiken om samen plannen te maken voor de bruiloft!

#2. Ceremoniemeester vragen met een kaart

In plaats van jullie ceremoniemeester zelf te vragen, zou je ook gebruik kunnen maken van een kaart. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze toffe kraskaart? De vraag die jullie willen stellen blijft nog even geheim tot dat degene die jullie als ceremoniemeester willen vragen de kraslaag open heeft gekrast.

#3. Feestelijk pakketje als cadeautje

Wil je jullie ceremoniemeester echt verrassen? Stel dan een leuk cadeaupakketje samen met verschillende cadeautjes zoals een flesje wijn, een fijne douchegel en lekkere chocolaatjes. Hoe beter jullie de ceremoniemeester kennen, hoe gemakkelijker het zal zijn om iets uit te zoeken waar hij of zij heel blij van wordt.

#4. Ceremoniemeester benodigdheden

Als ceremoniemeester moet je goed kunnen plannen. Het is daarom leuk om jullie ceremoniemeester een luxe planner cadeau te geven. Je zou deze planner zelfs kunnen personaliseren, bijvoorbeeld met de naam van jullie ceremoniemeester er op en jullie trouwdatum.

#5. Vraag je ceremoniemeester met ballonnen

Het vragen van jullie ceremoniemeester is natuurlijk een feestelijke gelegenheid, en bij feest horen ballonnen. Hebben jullie toegang tot het huis van jullie ceremoniemeester? Dan is het leuk om dit stiekem vol te hangen met heliumballonnen. Je kunt een kaartje aan deze ballonnen hangen met de vraag die jullie willen stellen. In plaats hiervan kun je ook één enkele heliumballon in een doosje doen die je inpakt. Zodra jullie ceremoniemeester het doosje opent, komt de ballon naar boven poppen. Maak de ballon met een lint vast aan de onderkant van het doosje en hang een kaartje aan het lint. Zo komt jullie tekst in beeld op het moment dat de ballon naar boven vliegt. Je zou het briefje ook in de ballon zelf kunnen stoppen. In dat geval moet hij kapot geprikt worden om de boodschap te kunnen lezen!

Bruiloft ballon ceremoniemeester vragen

Fotocredits: Bubblegum Balloons

#6. Een fles champagne om het te vieren

Soms kan het ook fijn zijn om de vraag gewoon te stellen, zonder er iets heel origineels van te maken. Vergeet in dat geval niet om een lekkere fles bubbels mee te nemen. Zo kunnen jullie gezamenlijk proosten op deze bijzondere gelegenheid!

#7. Agenda met jullie trouwdatum

Geven jullie toch liever een cadeautje? Koop dan een mooie agenda voor jullie ceremoniemeester. In deze agenda kunnen jullie de trouwdatum vast aangeven. Zet er een leuke of lieve tekst bij en het cadeautje is compleet!

#8. Ceremoniemeester vragen met een mooi sieraad

Tot slot zou je ook een sieraad kunnen uitkiezen dat jullie ceremoniemeester op de bruiloft kan dragen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie armband, ketting of een horloge. Jullie zouden dit sieraad kunnen laten graveren om hem extra persoonlijk te maken. Zo hebben jullie een bijzonder cadeautje om jullie ceremoniemeester te vragen!

Bruid met haar ceremoniemeester

Fotograaf: Cheers Babe

Wat als jullie ceremoniemeester nee zegt?

Hoe hard jullie ook je best doen om jullie ceremoniemeester op een leuke manier te vragen, het kan natuurlijk zijn dat hij of zij het toch niet ziet zitten. Houd er daarom rekening mee dat jullie ceremoniemeester ook nee kan zeggen. Door er iets heel groots van te maken, kan het zijn dat je het lastiger maakt voor degene die jullie hebben uitgekozen om deze taak af te wijzen. Weet je niet zeker of hij of zij het leuk zal vinden om jullie ceremoniemeester te zijn? In dat geval kun je het misschien beter niet op een originele manier vragen, maar de vraag gewoon stellen. Zorg er altijd voor dat er genoeg ruimte is om te kunnen weigeren. Jullie hebben immers niets aan een ceremoniemeester die eigenlijk helemaal geen zin heeft om van alles voor jullie bruiloft te regelen! Het is ook altijd nog mogelijk om een professionele ceremoniemeester in te huren.

Hebben jullie een ceremoniemeester gevonden?

Is het gelukt en hebben jullie een ceremoniemeester gevonden? Gefeliciteerd, nu kan het echte plannen beginnen! Vergeet ook vooral niet even dit artikel met 8 ludieke ideeën voor de ceremoniemeester door te sturen. Natuurlijk zonder het zelf te lezen, anders is de verrassing er af!