De beste voorbeelden & tips voor je bruiloft kapsel als gast

Ben je binnenkort te gast op een bruiloft? Dan wil je er natuurlijk piekfijn uitzien. Je kunt je mooiste kleren aantrekken, maar het is ook leuk om wat extra aandacht te besteden aan je haar. Alleen wat voor bruiloft kapsel kies je dan als gast? Je vindt hier de leukste ideeën én handige tips voor jouw haar op de bruiloft! 

Een bruiloft is een feestelijke aangelegenheid en het is daarom leuk om je goed te kleden. Misschien staat er zelfs wel een dresscode op de uitnodiging. Je outfit is alleen niet compleet zonder een prachtig bruiloft kapsel er boven. Daarom laten wij je zien hoe je voor het perfecte bruiloft kapsel kunt zorgen!

Hoe regel je het perfecte kapsel voor de bruiloft?

Een mooi kapsel creëren kan best wat tijd kosten en is niet voor iedereen weggelegd. Misschien ben je zelf heel handig en maak je de mooiste creaties, in dat geval zal het geen enkel probleem zijn om je eigen haren te doen op de dag van de bruiloft. Heb je hier wat meer moeite mee? Vraag dan een vriendin om hulp. Als je een echt professioneel kapsel wil, zou je ook naar een kapster kunnen gaan. Wanneer je heel close bent met de bruid is het misschien zelfs mogelijk om je haren door haar kapster in model te laten brengen. Hier kun je vaak een apart arrangement voor bij boeken. Het is wel handig als je vooraf al een idee hebt van wat je wilt.

Bruiloft kapsel ideeën

Heb je lang of halflang haar? Dan is er van alles mogelijk! Je kunt je haar bijvoorbeeld opsteken, invlechten of samenbinden in een chique paardenstaart. Ook als je niet over lange lokken beschikt, kun je toch wat moois maken van jouw bruiloft kapsel. Met haaraccessoires maak je er bijvoorbeeld al snel iets leuks van. Ben je benieuwd aan wat voor soort kapsels je kunt denken als gast op een bruiloft? We hebben wat mooie voorbeelden voor je verzameld:

Haar met haarspeldjes

Haar en tutorial: Kaylee Melissa via Southern Living

Bruidskapsel gast bruiloft met paardenstaart

Fotocredits: Saasha Burns

Half opgestoken haar voor een gast op een bruiloft

Fotocredits & haar: Nicole Drège

Tips voor het perfecte kapsel

En? Al iets gevonden wat je aanspreekt? Natuurlijk wil je dat jouw kapsel voor de bruiloft er zo mooi mogelijk uit komt te zien. Daarom hebben we nog wat handige tips voor je:

  • Verzamel foto’s van kapsels als voorbeeld. Zo kun je goed duidelijk maken wat je wilt.
  • Was je haren de avond tevoren en doe daarna wat mousse in je natte haar. Op deze manier wordt je haar wat stroever en blijft je kapsel langer mooi zitten. Als je haren te glad zijn door het wassen, zakt je kapsel snel uit.
  • Neem haarlak en speldjes mee naar de bruiloft zodat je je haar altijd even bij kan werken na een wandeling door de regen of een wilde avond op een warme dansvloer.

Wat kost een kapsel voor de bruiloft als gast?

Wil jij je haar door een kapster laten doen voor de bruiloft? Dan zitten daar natuurlijk kosten aan verbonden. Als gast ben je gelukkig niet zo veel geld kwijt als de bruid voor haar kapsel. Wel zul je tussen de 50 en 100 euro moeten betalen voor een mooi kapsel voor de bruiloft. Wil je graag wat geld besparen? Dan zou je eens bij een kappersopleiding kunnen vragen wat de mogelijkheden zijn. Je kunt daar een stuk goedkoper geholpen worden, maar het kan natuurlijk wel zo zijn dat je ook wat in moet leveren op de kwaliteit. Toch is dit over het algemeen een erg goede oplossing als je wat minder geld uit wilt geven aan een mooi kapsel voor de bruiloft.