Romantische visgraatvlecht als bruiloft kapsel

Weet jij al wat voor bruidskapsel je wilt? Er zijn allerlei verschillende mogelijkheden. Zo kun je voor een chic opgestoken kapsel gaan, maar losse lokken is ook een prima idee! Als je je haar liever vast hebt, maar het niet al te strak en netjes hoeft te zitten, is de visgraatvlecht ook leuk als bruidskapsel. 

Een visgraatvlecht is net even anders dan een gewone vlecht. Hierbij wordt het haar namelijk in twee delen verdeeld in plaats van drie. Het resultaat is een mooi visgraatpatroon in je haar. Hiermee kun je een prachtig romantisch bruidskapsel maken voor jullie bruiloft.

Visgraatvlecht voor jou als bruid

Het leuke aan de visgraatvlecht is dat je hier eindeloos mee kunt variëren. Je kunt een nette, strakke vlecht maken voor een chic bruidskapsel, maar je kunt ook gaan voor een wat meer nonchalante look. Zo past een losse vissengraat in je haar heel goed bij een bohemian bruiloft. Je kunt één grote vlecht maken in je haar, maar het is ook leuk om bijvoorbeeld een visgraat in de zijkant van je haar te verwerken.

Vissengraat in het haar van de gasten

Naast een vissengraat als bruidskapsel is het natuurlijk ook heel leuk om deze vlecht voor het haar van de gasten te gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld een tof idee om al jouw bruidsmeisjes van een vissengraatvlecht te voorzien. De vissengraat is echter niet voor iedereen even geschikt. Je zult namelijk wel minstens schouderlang haar moeten hebben om de vlecht er goed in te kunnen krijgen. Vooral voor vrouwen met lang haar is dit een prachtig kapsel.

Een vissengraatvlecht leren maken

Een visgraatvlecht maken is minder lastig dan je misschien denkt. Met een beetje oefening maak je er al snel zelf eentje. Als je als bruid een vissengraat in je haar wilt, dan kun je daar natuurlijk het best een goede haarstylist voor inhuren die zorgt voor een prachtig bruidskapsel. Wil je een vissengraatvlecht in het haar van de bruidsmeisjes maken? Dan zou je wel kunnen proberen om dat zelf te doen. Alleen hoe kun je dan zo’n vissengraatvlecht maken?

Dat kan op twee manieren. Je kunt een losse visgraatvlecht maken of je kunt een vissengraat invlechten. Hieronder staan twee video’s waarin wordt voorgedaan hoe je beide vlechten maakt. Om een vissengraat invlecht te maken, is het belangrijk dat je eerst de gewone visgraatvlecht goed beheerst. Wil je dit voor de bruiloft doen? Oefen dan van tevoren vast een paar keer zodat je zeker weet dat je de techniek goed in de vingers hebt.


Andere mooie bruidskapsels

Naast de visgraatvlecht zijn er natuurlijk ook nog heel wat andere mooie kapsels voor jullie bruiloft te bedenken. Kijk voor ideeën bijvoorbeeld eens bij het blog De mooiste voorbeelden & ideeën voor bruidskapsels met lang haar. Hierin zie je ook nog wat mooie andere toepassingen van de visgraat voor je haar.