Kus bruiloft

Fotograaf: Mon et Mine

Dit is dé perfecte kus voor de mooiste ceremoniefoto’s

De kus tijdens de ceremonie is natuurlijk een super romantisch moment. Nadat jullie elkaar het jawoord hebben gegeven, kunnen jullie dan eindelijk alle spanning loslaten en even helemaal in elkaar opgaan. Omdat de kus zo´n bijzonder moment is, wil je hier achteraf natuurlijk wel een mooie foto van maken. Daarom hebben wij wat tips voor je om jullie kus niet alleen heel fijn, maar ook nog eens fotogeniek te maken!

Het lijkt heel simpel, maar het geven van een goede kus na afloop van de ceremonie kan best ingewikkeld zijn. Gaan jullie voor een intense tongzoen, een vluchtige kus op de mond of liever een lange omhelzing? Natuurlijk kunnen jullie kiezen wat fijn voelt, maar het is ook slim om vooraf vast even na te denken over de foto´s.

Hoe geef je elkaar een mooie kus voor op de foto?

Een goede kus tijdens de ceremonie is niet alleen een fijn en romantisch moment, maar ziet er ook mooi uit op de trouwfoto´s. Alleen wat voor kus werkt dan het beste? Misschien zouden jullie elkaar het liefst een tongzoen geven, maar dat is niet heel fotogeniek. Bovendien is het maar de vraag of jullie je hier prettig bij voelen in het bijzijn van alle gasten. Bewaar de tongzoen dus liever voor een ander moment waarop jullie even samen zijn en ga voor een mooie romantische kus waarbij jullie lippen elkaar een tijdje aanraken. Zo heeft de fotograaf voldoende tijd om jullie kus goed op de foto te krijgen en hebben jullie toch een mooi moment om van elkaar te genieten. Ook voor de gasten is dit een prachtig moment, er zullen er vast een paar een traantje wegpinken.

De perfecte houding voor een mooie kus

Wist je dat niet alleen de kus zelf, maar ook jullie houding erg belangrijk is voor een goede foto? Het mooist is het wanneer jij als bruid naar achter leunt in de armen van je bruidegom. Je kunt je armen in zijn nek leggen en hij legt zijn armen om je heupen of op je onderrug. Bij deze kus spat de romantiek er af!

Oefenen met hoe je moet kussen

Het kan zeker geen kwaad om jullie ceremonie kus vooraf vast een aantal keer te oefenen. Probeer bijvoorbeeld verschillende houdingen uit en kijk wat het beste staat. Hebben jullie een loveshoot bij de fotograaf geboekt? Dan is dit het ideale moment om te testen hoe jullie het meest fotogeniek kunnen kussen. De fotograaf kan dan meteen tips geven en uitleggen hoe hij de mooiste foto kan maken tijdens jullie trouwceremonie. Maar ook los van de fotograaf kunnen jullie oefenen. Neem bijvoorbeeld thuis voor de spiegel verschillende houdingen aan en probeer meerdere kus technieken uit. Dit is niet alleen een goede voorbereiding voor jullie bruiloft, maar het is ook nog eens erg leuk om te doen. Nog wat extra romantiek in de maanden voor de bruiloft kan immers nooit kwaad!

De perfecte zoen voor een mooie achtergrond

Voor de perfecte zoen is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de achtergrond van de trouwfoto. Het is sowieso een leuk idee om een mooie backdrop te regelen waar jullie voor kunnen gaan staan als jullie elkaar het jawoord geven. Dit geeft meteen wat extra sfeer en staat super leuk op de foto´s. Kies bijvoorbeeld één van deze 15 prachtige backdrops uit voor jullie ceremonie.

Geniet tijdens de ceremonie

Tot slot nog even een belangrijke opmerking: Zorg dat jullie vooral kunnen genieten van de kus op jullie ceremonie. Het zou jammer zijn als jullie teveel bezig zijn met de foto´s en de gasten en daardoor vergeten in het moment zelf op te gaan. Voelt een natte tongzoen toch beter dan een kus op de mond? Doe vooral waar jullie je goed bij voelen, het is immers jullie grote dag. Bovendien levert een oprechte kus met veel emotie uiteindelijk altijd betere foto´s op dan een gemaakte kus. Laat je dus vooral lekker gaan!

Extra tips om de ceremonie persoonlijk te maken

De perfecte zoen voegt veel toe aan jullie ceremonie en zorgt voor een flinke lading romantiek. Vinden jullie het leuk om ook aan de rest van jullie ceremonie iets extra´s toe te voegen? Kies dan bijvoorbeeld één van deze 7 rituelen die jullie trouwceremonie extra bijzonder maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *