Alle kaasliefhebbers opgelet: Deze bruidstaarten gemaakt van kaas zijn niet alleen overheerlijk, maar zien er ook nog eens prachtig uit. Als borrelhapje bij de receptie, desserttafel na het diner of snack tijdens het trouwfeest, een kaastaart kan zeker niet ontbreken op jullie bruiloft. Wij hebben vast wat prachtige voorbeelden voor je opgezocht!

Ben jij ook zo gek op kaas? Er zijn heel wat verschillende kazen die geschikt zijn voor jullie bruiloft. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekker stuk brie, camembert of gorgonzola? Je kunt deze kazen op een plankje aanbieden, maar het is nog veel leuker om er een bruidstaart van te maken!

Verschillende kazen proeven

Net als bij de cake voor de bruidstaart is het ook bij kaas van belang dat je vooraf verschillende soorten proeft. Zo weet je zeker dat je de gasten lekkere kazen aanbiedt die goed bij elkaar passen. Kies verschillende soorten kaas uit die qua structuur en smaak van elkaar verschillen, maar elkaar wel goed aanvullen.

Kaas stapelen voor de bruidstaart

Weet je welke kaassoorten je graag terug wilt laten komen in de bruidstaart? Dan zul je naar de verschillende formaten moeten kijken. Zorg dat de diameter van de verschillende kazen minimaal twee centimeter van elkaar verschilt om een mooie stapeltaart te kunnen maken. Zachte kazen kun je zonder problemen ook onderop de bruidstaart gebruiken. Maak hiervoor een gat in de kaas en zet hier een standaard in waar de volgende kaas op kan steunen.

De bovenste kaas van jullie bruidstaart heeft waarschijnlijk een klein formaat. Wil je toch dat alle gasten hier iets van kunnen proeven? Zorg dan dat je meerdere van deze kazen bestelt en zet de overige kazen op de tafel rondom de bruidstaart heen.

Taart decoreren

Zijn alle kazen op elkaar gestapeld? Dan is het tijd voor de decoratie. Het is leuk om voor natuurlijke decoratie te kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van bloemen, vers fruit of noten? Je kunt de bruidstaart op een taartenstandaard zetten, maar een houten plank of boomstam geeft ook een gaaf effect!

Kazen proeverij

Om er een echte kazen proeverij van te kunnen maken, is het belangrijk dat de gasten weten uit welke kazen ze kunnen proeven. Zet daarom bordjes neer of zet de namen van de kazen op het plateau waar ze op staan. Vergeet ook niet genoeg bordjes neer te zetten zodat alle gasten wat stukjes kaas mee kunnen nemen om te proeven.

Alternatieve bruidstaart

Toch liever een zoete taart, maar dan wel een beetje anders? Er zijn genoeg alternatieven voor de traditionele bruidstaart te bedenken! Ga bijvoorbeeld voor een red velvet taart, carrot cake of een toren van macarons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *