Alle kaasliefhebbers opgelet: Deze bruidstaarten gemaakt van kaas zijn niet alleen overheerlijk, maar zien er ook nog eens prachtig uit. Als borrelhapje bij de receptie, desserttafel na het diner of snack tijdens het trouwfeest, een kaastaart kan zeker niet ontbreken op jullie bruiloft!

Ben jij ook zo gek op kaas? Er zijn heel wat verschillende kazen die geschikt zijn voor jullie bruiloft. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekker stuk brie, camembert of gorgonzola? Je kunt deze kazen op een plankje aanbieden, maar het is nog veel leuker om er een bruidstaart van te maken!

Verschillende kazen proeven

Net als bij de cake voor de bruidstaart is het ook bij kaas van belang dat je vooraf verschillende soorten proeft. Zo weet je zeker dat je de gasten lekkere kazen aanbiedt die goed bij elkaar passen. Kies verschillende soorten kaas uit die qua structuur en smaak van elkaar verschillen, maar elkaar wel goed aanvullen.

Kaas stapelen voor de bruidstaart

Weet je welke kaassoorten je graag terug wilt laten komen in de bruidstaart? Dan zul je naar de verschillende formaten moeten kijken. Zorg dat de diameter van de verschillende kazen minimaal twee centimeter van elkaar verschilt om een mooie stapeltaart te kunnen maken. Zachte kazen kun je zonder problemen ook onderop de bruidstaart gebruiken. Maak hiervoor een gat in de kaas en zet hier een standaard in waar de volgende kaas op kan steunen.

De bovenste kaas van jullie bruidstaart heeft waarschijnlijk een klein formaat. Wil je toch dat alle gasten hier iets van kunnen proeven? Zorg dan dat je meerdere van deze kazen bestelt en zet de overige kazen op de tafel rondom de bruidstaart heen.

Taart decoreren

Zijn alle kazen op elkaar gestapeld? Dan is het tijd voor de decoratie. Het is leuk om voor natuurlijke decoratie te kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van bloemen, vers fruit of noten? Je kunt de bruidstaart op een taartenstandaard zetten, maar een houten plank of boomstam geeft ook een gaaf effect! Eventueel kun je nog bordjes toevoegen waar je de namen van de verschillende kazen op benoemt. Zo weten de gasten precies welke kaassoorten ze kunnen proeven!

Ben je op zoek naar nog meer ideeën? Bekijk dan ook onze andere blogs! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *