Veel bruidstaarten hebben bloemen als decoratie. Vaak zijn deze bloemen gemaakt van fondant of marsepein, maar je kunt natuurlijk ook echte bloemen gebruiken. Dit staat prachtig en geeft je bruidstaart met weinig moeite al een compleet andere uitstraling!

De bruidstaart is een belangrijk onderdeel van jullie bruiloft. Volgens de traditie horen de bruid en bruidegom de bruidstaart samen aan te snijden en vervolgens het eerste stukje te proeven. Doordat er zo veel aandacht gevestigd is op deze taart, is het belangrijk dat hij er goed uitziet. Veel bruidstaarten zijn dan ook ware pronkstukjes die bestaan uit meerdere lagen en prachtige decoratie.

Bruidstaart decoreren

Een bruidstaart kun je op verschillende manieren decoreren. Vaak wordt gebruik gemaakt van een witte basis waaraan kleur wordt toegevoegd met behulp van decoratie van marsepein of fondant. Tegenwoordig worden de marsepeinen bloemen steeds vaker vervangen door de echte variant. Die zijn immers nóg mooier!

Bruidstaart met echte bloemen

Op een witte taart staan bloemen extra mooi omdat ze goed opvallen. Een bruidstaart met echte bloemen is dan ook vaak simpel, maar stijlvol. Je kunt hiervoor een selectie van bloemen maken die passend is bij jouw bruidsboeket of jullie themakleuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van verschillende soorten rozen?

Bruidstaart met echte bloemen

Fotograaf: Yazy Jo Taart: Bittersweet via Style Me Pretty

Vetplantjes of groen

In plaats van bloemen kun je ook gebruik maken van plantjes of groene takjes. Een combinatie van bloemen en groen is natuurlijk ook mooi. Vetplantjes worden de laatste tijd steeds vaker op bruiloften gebruikt. Ze geven een leuk effect aan je bruidstaart!

Structuur toevoegen

Ondanks dat vaak voor een rustige basis wordt gekozen, kun je natuurlijk ook voor een bruidstaart gaan die wat meer opvalt. Dit kan bijvoorbeeld door kleur toe te voegen of voor een mooie structuur te gaan. Hierdoor krijgt je bruidstaart net weer een andere uitstraling.

Naakte bruidstaart met bloemen

Naast een witte basis kun je ook voor een naakte bruidstaart kiezen. Deze taart is niet bedekt met marsepein of fondant waardoor je alle laagjes goed kunt zien. Je kunt deze naakte bruidstaart versieren met vers fruit, poedersuiker of verse bloemen. Hierdoor ziet het er heel natuurlijk en stijlvol uit.

Naakte bruidstaart

Fotograaf: Amy Arrington via Ruffled Blog, Taart: Bliss

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *