Bruidstaart met echte bloemen

Fotograaf: Brigitte & Thierry Photography via Rock My Wedding

Echte bloemen als decoratie op jullie bruidstaart

Een bruidstaart is een bijzondere taart die niet alleen lekker smaakt, maar er ook nog eens mooi uitziet. De meeste bruidstaarten worden gedecoreerd met bloemen. Deze bloemen zijn vaak gemaakt van fondant of marsepein. In plaats hiervan kun je ook echte bloemen gebruiken voor jullie bruidstaart. Dit staat prachtig en geeft je bruidstaart met weinig moeite al een compleet andere uitstraling!

De bruidstaart is een belangrijk onderdeel van jullie bruiloft. Volgens de traditie horen de bruid en bruidegom de bruidstaart samen aan te snijden en vervolgens het eerste stukje te proeven. Doordat er zo veel aandacht gevestigd is op deze taart, is het belangrijk dat hij er goed uitziet. Veel bruidstaarten zijn dan ook ware pronkstukjes die bestaan uit meerdere lagen en prachtige decoratie.

Bruidstaart met echte bloemen

Een bruidstaart kun je op verschillende manieren decoreren. Vaak wordt gebruik gemaakt van een witte basis waaraan kleur wordt toegevoegd met behulp van decoratie van marsepein of fondant, bijvoorbeeld in de vorm van bloemen. Tegenwoordig worden deze marsepeinen bloemen echter steeds vaker vervangen door de echte variant. Die zijn immers nóg mooier!

Op een witte taart staan bloemen extra mooi omdat ze goed opvallen. Een bruidstaart met echte bloemen is dan ook vaak simpel, maar stijlvol. Je kunt hiervoor een selectie van bloemen maken die passen bij jouw bruidsboeket of jullie themakleuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van verschillende soorten rozen? Of dezelfde bloemen als jouw bruidsboeket?

Bruidstaart met vetplantjes of groen

In plaats van bloemen kun je ook gebruik maken van plantjes of groene takjes. Een combinatie van bloemen en groen is natuurlijk ook mooi. Vetplantjes worden de laatste tijd steeds vaker op bruiloften gebruikt. Ze geven een leuk effect aan je bruidstaart. Overigens lenen ook cactussen zich hier goed voor. Het lijkt misschien een beetje gek, maar deze prikkelplantjes zijn perfect als taarttopper!

Naakte bruidstaart met bloemen

Normaal gesproken wordt de bruidstaart afgemaakt met een laag marsepein of fondant, maar de laatste jaren is de naakte bruidstaart ook heel populair. Een naakte bruidstaart wordt niet afgedekt waardoor je alle lagen van de taart goed kunt zien. Dit geeft de bruidstaart een mooie, natuurlijke uitstraling. Als jullie voor een naakte bruidstaart kiezen, is het leuk om hem ook met natuurlijke materialen te decoreren. Hiervoor kun je vers fruit, poedersuiker en natuurlijk echte bloemen gebruiken. Dit zorgt voor een mooi en stijlvol geheel.

Eetbare bloemen op de taart

De bloemen die je bij de bloemist bestelt, zijn natuurlijk niet eetbaar. Je kunt ze wel gebruiken voor op de taart, maar je moet hier altijd een beetje voorzichtig mee zijn. In plaats hiervan kun je ook kiezen voor speciale eetbare bloemen. Deze bloemen zien er net zo mooi uit en kunnen gewoon opgegeten worden. Als dat geen bijzondere bruidstaart is!

Hoe bestel je een bruidstaart met echte bloemen?

Zijn jullie overtuigd en willen jullie ook een bruidstaart met echte bloemen voor jullie bruiloft? Je kunt jullie taart gewoon bij de patisserie bestellen. Het is wel even handig om te checken of hij of zij ervaring heeft met het werken met verse bloemen. Overigens kun je de bloemen zelf het best via jullie bloemist regelen. Zo weet je namelijk zeker dat de bloemen op de bruidstaart mooi passen bij de rest van de bloemen op de bruiloft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *