12 Toffe ideeën voor de decoratie van jullie bruiloft ceremonie

De trouwceremonie is het belangrijkste onderdeel van jullie bruiloft. Dit is hét moment dat jullie elkaar het jawoord geven. Als het goed is hebben jullie dan ook een mooie plek uitgekozen voor de huwelijksvoltrekking. Maar ook de decoratie voor de bruiloft ceremonie kan een groot verschil maken. Wij hebben 12 toffe decoratie ideeën voor je verzameld! 

Decoratie is heel bepalend voor de sfeer op een bruiloft. Met de juiste decoratie kun je voor een prachtig plaatje zorgen. Natuurlijk hoort daar ook de decoratie voor de ceremonieruimte bij. Ben je benieuwd waar je allemaal aan kunt denken? Dit zijn de leukste ideeën!

Versiering stoelen ceremonie

Tijdens de ceremonie zitten de gasten op stoelen. Het is daarom mooi om stoeldecoratie te gebruiken. Zo zien de stoelen er extra bijzonder uit! Dit kan bijvoorbeeld met kleine bloemstukjes die je aan de zijkant van de stoelen bevestigt. Je kunt dit voor iedere stoel regelen, maar het is ook prima om alleen de stoelen aan het gangpad te decoreren. Heb je de stoelen van de gasten geregeld? Vergeet dan ook niet om naar jullie eigen zitplek te kijken. Je kunt een paar gewone stoelen neerzetten voor jullie als bruidspaar, maar in plaats daarvan is het leuker om iets extra speciaals te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor een romantisch bankje of opvallende peacock stoelen. Dit ziet er meteen leuk uit!

Decoratie voor het gangpad bij jullie bruiloft ceremonie

Naast de stoelen kun je ook het gangpad mooi decoreren. Dit is immers de plek waar jullie straks naar voren komen lopen. Je kunt een mooie loper neerleggen of gebruikmaken van meerdere vloerkleden voor een gezellig effect. Ook met bloemblaadjes kun je mooie decoratie regelen voor het gangpad. Trouwen jullie ’s avonds? Dan zijn kaarsen heel romantisch! Hiermee kun je een verlicht pad naar voren maken.

Mooie backdrop om voor te trouwen

Natuurlijk hebben jullie een speciale plek nodig om elkaar het jawoord te kunnen geven. Veel bruidsparen maken daarom gebruik van een backdrop bij de ceremonie. Er zijn heel wat verschillende soorten backdrops mogelijk, afhankelijk van het thema en jullie wensen voor de bruiloft. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan zeker even ons blog 15 Prachtige ideeën voor de backdrop op jullie bruiloft

Bloemen bij de trouwceremonie

Op een bruiloft kunnen bloemen natuurlijk niet ontbreken. Ook bij de trouwceremonie spelen ze een grote rol. Je kunt bloemen gebruiken om de stoelen te decoreren, maar het is ook mooi om nog wat losse boeketten neer te zetten. Naast verse bloemen lenen ook droogbloemen zich goed voor de bruiloft. Je voegt hiermee veel sfeer toe aan jullie bruiloft decoratie! Droogbloemen staan bovendien prachtig bij een bohemian bruiloft thema.

Andere toffe ideeën voor de decoratie

Er zijn ontzettend veel leuke ideeën te bedenken voor de decoratie bij jullie bruiloft ceremonie. Zo kun je met bloemen, planten, maar ook kaarsen en kleden heel veel toffe dingen maken. Om je nog wat meer te inspireren, hebben we hieronder een selectie foto’s geplaatst met mooie voorbeelden van ceremonie decoratie. Check ook zeker even onze bruiloft decoratie checklist om zeker te weten dat je niets vergeet.

Industriële bruiloft versiering

Fotograaf: Lindsay Hackney

Decoratie huren voor jullie bruiloft

Heb je mooie decoratie gevonden voor jullie bruiloft? Maar schrik je wel een beetje van de prijs? Wanneer je alles zelf moet kopen, ben je inderdaad flink wat geld kwijt. Gelukkig is het ook mogelijk om bruiloft decoratie te huren voor de ceremonie. Niet alleen is dit goedkoper, ook is het een veel duurzamere oplossing. Je kunt ook een stylist inhuren die de decoratie voor jullie regelt. Zo weet je ook zeker dat alles goed gaat op de bruiloft zelf. Wel zo fijn als alles tot in de puntjes verzorgd is!