Bruidsboeket met fotootjes van overleden dierbaren

Fotograaf: Mon et Mine

7 Bijzondere manieren om een dierbare te herdenken op jullie bruiloft

Jullie bruiloft is een bijzondere dag die jullie natuurlijk het liefst vieren met alle belangrijke mensen uit jullie leven. Toch kan niet altijd iedereen bij jullie trouwdag aanwezig zijn. Misschien is er bijvoorbeeld een dierbare van jullie overleden of ernstig ziek. Dat is natuurlijk heel verdrietig, maar gelukkig is het wel mogelijk om deze persoon toch een speciale plek op jullie dag te geven. Wij hebben namelijk 7 bijzondere manieren verzameld om een dierbare te herdenken op jullie bruiloft. 

Een huwelijk is natuurlijk een ontzettend feestelijke gebeurtenis. Waarschijnlijk kijken jullie dan ook enorm uit naar deze gezellige dag vol met geluk. Toch kunnen er ook moeilijkere momenten zijn tijdens een bruiloft. Als jullie bijvoorbeeld één of meerdere dierbaren uit jullie leven moeten missen, kan dit juist op zo’n speciale dag extra lastig zijn. Aan de andere kant is het ook een mooi moment om even wat extra aandacht aan deze dierbaren te besteden. Dit kun je bijvoorbeeld doen op de volgende manieren:

#1. Foto in het bruidsboeket om een overleden dierbare te herdenken op de bruiloft

Heb je een mooi bruidsboeket uitgezocht voor jullie bruiloft? Dan is het een idee om hier een medaillon met een klein fotootje van een overleden dierbare aan te hangen als vorm van herdenking tijdens jullie bruiloft. Dit is een klein detail met een grote betekenis.

#2. Een kaarsje aansteken als herdenking

Je kunt ook een bepaald ritueel toevoegen aan jullie bruiloft als herdenking. Zo kan het bijvoorbeeld mooi zijn om tijdens de ceremonie kaarsjes aan te steken voor de mensen die niet op jullie bruiloft aanwezig kunnen zijn, maar die wel in jullie gedachten zitten.

#3. Stoel vrijhouden tijdens de ceremonie

Mist er een overleden dierbare op jullie bruiloft die een belangrijke plek had moeten krijgen bij de ceremonie? Dan is het een idee om voor hem of haar een stoel vrij te houden. Je kunt hier bijvoorbeeld een foto op plaatsen van die persoon, zodat het toch een beetje voelt alsof hij of zij erbij is.

#4. Herdenkplekje maken op de bruiloft

Het kan ook mooi zijn om een speciaal herdenkplekje in te richten voor dierbaren op jullie bruiloft. Zet hier bijvoorbeeld foto’s neer van de mensen die jullie moeten missen op deze bijzondere dag. Het is ook mooi om speciaal voor de bruiloft een tekst neer te zetten om overleden dierbaren te herdenken. Engelse quotes zoals Forever in our hearts en We know you would be here today if heaven wasn’t so far away zijn hier heel geschikt voor, maar er zijn natuurlijk ook genoeg mooie Nederlandse teksten te bedenken.

#5. Overleden dierbaren tijdens de bruiloft herdenken in tekst

Een andere manier om overleden dierbaren te herdenken in tekst is door ze te benoemen in één van de speeches tijdens jullie bruiloft. Je kunt aan de trouwambtenaar vragen of hij of zij hier aandacht aan wilt besteden, maar het is natuurlijk ook mogelijk om een momentje te nemen tijdens de speech van de bruidegom.

#6. Something old, something new

Ken je de traditie something old, something new, something borrowed, something blue? Volgens deze traditie zou je als bruid iets ouds, iets nieuws, iets dat ze geleend heeft en iets blauws moeten dragen op de bruiloft omdat dit geluk zou brengen. Je zou hiervoor iets van een overleden dierbare kunnen gebruiken, zoals bijvoorbeeld een sieraad.

Something old something new something borrowed something blue

Fotocredits: Something Turquoise

#7. Bloemen bewaren voor een dierbare

Bij een bruiloft worden vaak veel bloemen gebruikt, bijvoorbeeld in het bruidsboeket en als decoratie. Het is mooi om deze bloemen na afloop van de bruiloft naar het graf van een dierbare te brengen. Je kunt bijvoorbeeld je hele bruidsboeket bewaren of enkele bloemen eruit halen en die de volgende dag op het graf te leggen.

#8. Een dierbare herdenken met muziek op de bruiloft

Tot slot kan het een mooi idee zijn om een dierbare te herdenken met de muziek op jullie bruiloft. Is er bijvoorbeeld een bepaald nummer dat je aan hem of haar doet denken? Dan zouden jullie dit nummer kunnen laten horen op jullie bruiloft, bijvoorbeeld tijdens de ceremonie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *