Bruidspaar met confetti aan het einde van de ceremonie

Fotograaf: Jodie DC Mitchell

Leuke ideeën voor de afsluiting van jullie bruiloft ceremonie

De binnenkomst van het bruidspaar is altijd een bijzonder moment bij een bruiloft ceremonie, maar ook de afsluiting kan een heel speciaal moment zijn. Zodra de kus is gegeven, de ringen zijn uitgewisseld en de akte is ondertekend, is het tijd om de ceremonie op een onvergetelijke manier af te sluiten. Kun je nog wel wat ideeën gebruiken? Wij hebben de leukste inspiratie voor je verzameld! 

De afsluiting van de ceremonie is het moment waarop jullie als pasgetrouwd stel de eerste stappen zetten richting jullie nieuwe avontuur samen. Het is dan ook leuk om hier een mooi symbolisch en persoonlijk moment van te maken. Het afsluiten van de ceremonie kan op verschillende manieren, het belangrijkste is dat jullie een manier kiezen die goed bij jullie past.

Muziek als afsluiting van jullie bruiloft ceremonie

Niet alleen bij de start van de ceremonie is het mooi om muziek te gebruiken, ook bij de afsluiting kan muziek eigenlijk niet ontbreken. Helemaal mooi is het natuurlijk als jullie hier live muziek voor inhuren, maar je kunt ook een nummer via de boxen af laten spelen. Waar aan het begin van de ceremonie vaak voor rustige, romantische nummers wordt gekozen, kun je aan het einde van de ceremonie best voor een wat meer uptempo nummer gaan om de feestelijke sfeer er meteen lekker in te brengen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende nummers:

  • Happy – Pharrell Williams
  • Can’t stop the feeling – Justin Timberlake
  • Bruno Mars – Marry You
  • Walking on Sunshine – Katrina & the Waves
  • Best Day of My Life – American Authors

Het voordeel aan live muziek op de bruiloft is dat jullie ieder nummer precies zo kunnen laten klinken als jullie willen. Op onze eigen bruiloft hadden we bijvoorbeeld een waanzinnig romantische versie van het nummer Rainbow in the Sky als afsluiting van onze ceremonie. Dit happy hardcore nummer lijkt in eerste instantie niet zo geschikt voor een bruiloft, maar is dat dus absoluut wel! Op deze manier kunnen jullie vrijwel ieder nummer gebruiken voor jullie ceremonie, waarmee het extra persoonlijk wordt.

Bloemen of confetti gooien

Traditioneel wordt een trouwceremonie afgesloten met het gooien van rijstkorrels naar het bruidspaar als symbool van geluk en vruchtbaarheid. Het strooien met rijst is echter op veel plekken niet meer toegestaan. De reden? Rijstkorrels zijn niet goed voor de vogels en ze kunnen bovendien voor gladheid zorgen. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat alternatieven die bovendien nog een stuk leuker zijn. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld tussen de rijen met gasten door de ceremonie verlaten terwijl ze strooien met confetti of bloemblaadjes. Dit levert waanzinnig mooie beelden op! Wel is het belangrijk vooraf even te informeren wat is toegestaan bij jullie locatie. Zo is buiten vaak alleen biologisch afbreekbare confetti mogelijk en moet je binnen uitkijken voor vlekken op de vloer. Iedere trouwlocatie heeft hier eigen regels voor dus het is verstandig om hier even contact over op te nemen.

Groepsfoto maken

Een andere leuke manier om de ceremonie af te sluiten, is om meteen een groepsfoto te maken met alle gasten. Waarschijnlijk is iedereen in een blije stemming na jullie ceremonie en kunnen jullie dus wat vrolijke plaatjes laten schieten.