Dit is waarom je een donut wall op je bruiloft móet hebben

Heb je wel eens een donut wall gezien? Dit is een grote wand die vol hangt met donuts! Op steeds meer bruiloften zie je de donutmuur voorbij komen als verrassing voor de gasten. Dit is niet alleen erg lekker, maar ziet er ook nog eens prachtig uit. Wij laten je zien waarom zo’n zoete wand ook op jullie bruiloft niet kan ontbreken! 

Een bruiloft kan eigenlijk niet zonder zoete lekkernijen. Jullie vieren immers dat jullie getrouwd zijn! Er zijn heel wat lekkere hapjes te bedenken, maar wat ons betreft staat een muur vol met donuts bovenaan de wishlist.

Donut wall als alternatief voor de bruidstaart

Traditioneel snijdt het bruidspaar de bruidstaart aan nadat ze in de echt zijn verbonden, maar tegenwoordig is niet op elke bruiloft meer een bruidstaart te vinden. Er zijn namelijk heel wat leuke bruidstaart alternatieven te bedenken. Zijn jullie niet zo gek op taart of houden jullie de kosten liever binnen de perken? Dan is een donut wall een prachtig alternatief. Niet alleen vinden veel mensen donuts minstens zo lekker als een stuk taart, ook staat zo’n kleurrijke muur ontzettend gezellig op jullie bruiloft. En een groot voordeel: donuts zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan bruidstaart!

Donuts combineren met bruidstaart

Willen jullie toch echt graag een bruidstaart op jullie bruiloft, maar zijn jullie ook gek op donuts? Dan is het natuurlijk mogelijk om een combinatie van beiden te maken. Bijvoorbeeld door jullie bruidstaart te decoreren met donuts of door een taartenstandaard neer te zetten waarbij je alleen op de top een kleine bruidstaart plaatst en de rest van de lagen met donuts vult.

Donut wall maken

Het leuke aan een donut wall is dat je hem zelf kan maken. Het enige wat je nodig hebt is een flink stuk hout en genoeg houtstaafjes om de donuts aan op te kunnen hangen. Meet het hout goed op om te zorgen dat de afstand tussen alle staafjes gelijk is. Vervolgens kun je ze aan het hout bevestigen door gebruik te maken van een lijmpistool. Met wat verf en bloemen of andere decoratie maak je jullie eigen donut wall helemaal af. Vergeet ook niet om een leuke tekst bovenaan jullie donut wand te schrijven.

Heb je geen tijd of geen zin om je eigen donut wall te maken? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om er één te kopen. Deze donut wall van Ginger Ray is bijvoorbeeld heel geschikt voor bruiloften. Je zou eventueel ook een donut standaard kunnen kopen om de donuts op jullie candy bar te plaatsen.

De mooiste donut wall inspiratie

Hoe jullie donut muur er precies uit komt te zien, hangt natuurlijk helemaal af van jullie wensen. Er is van alles mogelijk! Om vast wat inspiratie op te kunnen doen hebben wij een aantal prachtige donut walls voor je verzameld:

Roze donuts aan donut wand

Fotocredits: Going for Grace

Donut wall met bloemen

Fotocredits: Etsy

Donut muur als trouwbedankje voor de gasten

Tot slot kan het ook een leuk idee zijn om een donut muur neer te zetten als bedankje voor de gasten. Plaats de donuts bijvoorbeeld bij de uitgang en leg er gepersonaliseerde zakjes bij (met jullie namen en trouwdatum er op) waar de gasten hun donut in kunnen doen. Zo hebben ze wat lekkers mee voor onderweg! Meer leuke ideeën voor de bedankjes kun je vinden in het blog Bedankjes bruiloft: 30 Originele trouwbedankjes

Dit blog bevat affiliate links. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *