Dromenvanger als decoratie voor jullie (bohemian) bruiloft

Had jij als kind ook een dromenvanger boven je bed hangen? Dromenvangers hebben iets mysterieus en ze geven een bijzondere sfeer. Je kunt ze dan ook goed gebruiken als decoratie, bijvoorbeeld voor een bruiloft met een bohemian thema. Wist je dat je de dromenvanger op meerdere manieren terug kunt laten komen op jullie bruiloft? Wij hebben wel wat leuke ideeën! 

Van oorsprong wordt een dromenvanger gebruikt om boven het bed te hangen en nare dromen te verjagen. Tegenwoordig worden ze ook veel als decoratie gebruikt, omdat dromenvangers zo ontzettend mooi zijn. Je hebt ze dan ook in allerlei soorten en maten. Leuk om gebruik van te maken op jullie bruiloft! Hebben jullie een bohemian thema? Dan kunnen dromenvangers zeker niet ontbreken! Maar waar kun je ze dan precies voor gebruiken?

Dromenvanger als bohemian bruiloft decoratie

Dromenvangers zijn ideaal om te gebruiken als decoratie. Je creëert hiermee meteen een bohemian sfeer en je kunt de dromenvangers op allerlei plekken ophangen. Zowel buiten als binnen zien ze er prachtig uit. Wissel grotere met kleinere exemplaren af voor een speels effect. Je kunt groepjes met meerdere dromenvangers bij elkaar hangen. Dit ziet er extra bijzonder uit!

Dromenvanger decoratie op bruiloft

Fotograaf: Storyteller Wedding via Junebug Weddings

Dromenvangers als backdrop

Vindt jullie trouwceremonie buiten plaats? Of trouwen jullie wel binnen, maar in een saaie ruimte? Dan kan een backdrop een groot verschil maken. Je kunt zo´n backdrop bijvoorbeeld maken door dromenvangers in verschillende maten op verschillende hoogtes op te hangen. Samen vormen ze dan een sprookjesachtige muur die als achtergrond dient voor jullie ceremonie.

Klein cadeautje als gastenbedankje

Nu jullie droom is uitgekomen en jullie elkaar eindelijk het jawoord hebben gegeven, wens je je gasten natuurlijk ook de mooiste dromen toe. Het is daarom een leuk idee om dromenvangers weg te geven als trouwbedankje! Je kunt hier kleine dromenvangers in jullie themakleuren voor kopen. Aan de dromenvanger hang je een kaartje met jullie namen, trouwdatum en eventueel nog een korte tekst voor de gasten.

Verder lezen: Bedankjes bruiloft: 30 Originele trouwbedankjes

Dromenvangers maken met bloemen

Traditioneel wordt een dromenvanger gemaakt van verschillende kleuren touw, maar in plaats hiervan kun je ook planten en bloemen gebruiken met stukken stof of lint. Dit geeft een extra bijzonder effect en bovendien kun je de bloemen in de dromenvangers op deze manier heel gemakkelijk afstemmen met je bruidsboeket en andere bloemen die tijdens jullie bruiloft gebruikt worden.

Zelf een dromenvanger maken

Je kunt dromenvangers gewoon in de winkel kopen, maar het is ook mogelijk om zelf een dromenvanger te maken. Je zou bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van een haakpatroon waarmee je de binnenkant van de dromenvanger maakt. Voor de buitenkant van de dromenvanger kun je een metalen ring gebruiken die je bedekt met touw. Om je dromenvanger af te maken, bevestig je vervolgens nog wat stukken touw, lint of kant aan de onderkant.

Is de dromenvanger klaar? Dan maak je er echte bruiloft decoratie van door hem met bloemen te versieren. Je kunt hier nepbloemen voor gebruiken die je een aantal maanden voor de bruiloft al kunt bevestigen, maar je zou natuurlijk ook echte bloemen toe kunnen voegen. Vraag in dat geval aan de bloemist om een aantal losse bloemen te leveren die mooi passen bij het bruidsboeket en de andere bloemen die tijdens jullie bruiloft gebruikt worden. Zo vormt alles een mooi geheel!