Een flashmob op een bruiloft organiseren als verrassing

Ben je op zoek naar een leuke manier om de gasten op jullie bruiloft te verrassen? Of wil je juist met een groep vrienden een leuke act uitvoeren voor het bruidspaar? Een flashmob kan een originele toevoeging zijn aan een bruiloft. Benieuwd hoe je zelf een flashmob kunt organiseren? Lees dan snel verder! 

Hoe persoonlijker een bruiloft, hoe leuker het is. Standaard ABC’tjes en andere stukjes dragen meestal niet echt veel bij, maar er zijn wel écht leuke verrassingen voor een bruiloft te bedenken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een toffe flashmob?

Wat is een flashmob?

Een flashmob is een georganiseerde act waarbij een groep mensen iets onverwachts doet op een openbare plek. Denk bijvoorbeeld aan een vol plein waar plotseling de muziek aan gaat en een groep vrienden een dans begint uit te voeren. Het begint meestal met één persoon die de act start en geleidelijk sluiten andere deelnemers zich aan, waardoor het lijkt alsof het uit het niets ontstaat. Een flashmob is bedoeld als verrassing en duurt vaak maar een paar minuten, daarna gaat iedereen weer zijn eigen weg. Flashmobs kunnen op allerlei plekken worden uitgevoerd, maar je ziet ze de laatste tijd ook steeds vaker op bruiloften.

Flashmob als huwelijksaanzoek

Wil je jouw partner écht verrassen met een huwelijksaanzoek? Dan is het een tof idee om dit te doen met behulp van een flashmob. Betrek bijvoorbeeld vrienden of familieleden in het complot of huur dansers in die voor een mooie show kunnen zorgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het voorbeeld in dit filmpje? Wat een bijzondere verrassing!

Flashmob tijdens de bruiloft zelf

Het kan ook heel leuk zijn om als bruidspaar een flashmob op de bruiloft zelf te organiseren, bijvoorbeeld in plaats van de openingsdans. Ben je te gast op een bruiloft? Dan zou je kunnen overwegen om het bruidspaar te verrassen met een flashmob namens een deel van de gasten. Natuurlijk kun je als bruidegom ook jouw bruid met een flashmob verrassen of andersom.

Begin ruim van tevoren met het plannen van de flashmob. Werk samen met een groep vrienden, familieleden of professionals om de act te choreograferen en te oefenen. Zorg ervoor dat iedereen op de hoogte is van de timing en de details. Selecteer een geschikt moment tijdens je bruiloft om de flashmob te laten plaatsvinden. Dit kan tijdens de receptie, tijdens de openingsdans of op een ander speciaal moment zijn. Het is belangrijk dat het goed past in het schema van de dag. Het is slim om hierbij de hulp van de ceremoniemeester in te schakelen.

Tips voor flashmob liedjes voor een bruiloft

Als je een flashmob bruiloft wilt organiseren, moet je natuurlijk wel een goed liedje kiezen om op te dansen of te zingen. Het liedje moet passen bij de sfeer en de boodschap die je wilt overbrengen. Ook moet het liedje makkelijk te leren en uit te voeren zijn voor de deelnemers aan de flashmob. Het is altijd slim om een nummer voor jullie flashmob te kiezen dat bekend is bij veel gasten, dit maakt het makkerlijker. Kun je nog wel wat tips gebruiken voor flashmob liedjes die geschikt zijn voor jullie bruiloft? Je zou bijvoorbeeld aan de volgende nummers kunnen denken:

  • Marry You van Bruno Mars: dit is misschien wel het meest bekende en gebruikte liedje voor een flashmob op bruiloften. Het is vrolijk, swingend en heeft natuurlijk een toepasselijke tekst.
  • I’m Yours van Jason Mraz: dit is ook een populair liedje voor op een bruiloft. Het is lief, relaxed en heeft ook een romantische boodschap.
  • Happy van Pharrell Williams: dit is een perfect liedje voor als je wilt laten zien hoe blij en gelukkig je bent met je partner. Het is aanstekelijk, energiek en heeft ook nog eens een positieve boodschap.
  • Can’t Stop The Feeling van Justin Timberlake: Wil je lekker dansen en feesten met alle gasten? Het nummer Can’t Stop the Feeling is catchy, funky en heeft ook nog eens een leuke videoclip die je kunt nadoen.
  • I Gotta Feeling van The Black Eyed Peas: ook dit laatste nummer is een echte klassieker voor bruiloften. Hierop kan iedereen lekker zingen en dansen!