16 Waanzinnige trouwfoto’s met rookfakkels op jullie bruiloft

Trouwfoto´s zijn een bijzondere herinnering aan de bruiloft waar jullie nog jarenlang plezier aan kunnen beleven. Het is daarom leuk om niet alleen de standaard fotoshoot te doen, maar ook een aantal originele trouwfoto´s te laten maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze prachtige foto´s waarbij een gekleurde rookfakkel is gebruikt op de bruiloft? De gekleurde rook zorgt voor een romantisch en mysterieus effect! 

Natuurlijk is het leuk om foto´s als herinnering aan jullie bruiloft te hebben, maar heel wat trouwfoto´s zijn eigenlijk hartstikke saai. Steeds weer dezelfde poses en weinig afwisseling in de achtergrond zorgen niet voor de echte wauw-factor. Met een rookbom maak je zonder veel moeite een enorm verschil.

Fotografie met een gekleurde rookbom

Ben je nog op zoek naar inspiratie voor het maken van de mooiste trouwfoto’s? Een standaard fotoshoot is vaak een beetje saai en het is daarom leuk om gebruik te maken van originele ideeën. Zo kunnen gekleurde rookbommen bijvoorbeeld een tof effect geven op jullie bruiloft. De gekleurde rook zorgt namelijk voor een prachtig aanvulling op jullie trouwfoto’s. Je kunt de rookbom naar boven gericht houden zodat de gekleurde rook zich in de lucht verspreidt. Het kan ook mooi zijn om de rook juist om jullie heen te laten cirkelen. Zo kun je zonder veel moeite een extra dimensie aan jullie trouwfoto’s toevoegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze toffe voorbeelden waarbij de bruid en bruidegom een rookbom gebruiken?

Bruid met gekleurde rookbom

Fotograaf: The Evoke Company via Nouba

Waar moet je op letten bij rookbommen voor jullie bruiloft?

Rookbommen zijn lang niet zo eng als ze klinken, ze zijn erg makkelijk aan te steken en over het algemeen volkomen veilig. Natuurlijk is het wel belangrijk om jullie gekleurde rookbom bij een gespecialiseerd verkooppunt aan te schaffen, zoals bijvoorbeeld een vuurwerkwinkel of webshop. Zo weet je zeker dat de rookbom aan de veiligheidseisen voldoet en je hem zonder problemen kunt gebruiken.

Tijdens de fotoshoot zelf is het belangrijk dat er niet te veel wind staat. Harde wind zorgt er namelijk voor dat de rook meteen wegwaait en dit geeft een minder mooi effect. Het is overigens wel de bedoeling dat de rookbom buiten gebruikt wordt in een open ruimte. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bos, een open veld of langs het water? Check vooraf even bij de gemeente of het is toegestaan om hier een rookbom te gebruiken. Meestal is het geen probleem, maar wanneer er bijvoorbeeld een weg in de buurt is, kan het zijn dat dit niet is toegestaan. Door dit vooraf even na te vragen, weet je zeker dat jullie geen regels overtreden.

Gekleurde rookbom kopen

Rookbommen zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar en ze kosten niet veel geld. Zoals gezegd kun je ze het best bij een vuurwerkwinkel kopen of bij een gespecialiseerde webshop. Op deze manier weet je zeker dat de rookbom veilig is. Via Google zijn verschillende aanbieders te vinden. Ga niet meteen voor de laagste prijs, maar kijk vooral naar de beste kwaliteit.

Rookbom bij de verlovingsshoot

Gekleurde rookbommen zijn natuurlijk ontzettend gaaf op jullie bruiloft, maar als je je niet op je gemak voelt met de rookbom in je handen, is de kans groot dat je dit op de foto terugziet. Jullie zouden daarom vooraf vast kunnen oefenen, bijvoorbeeld door rookbommen te gebruiken bij jullie verlovingsshoot. Zo kun je vast ervaren hoe het is om met een rookbom op de foto te gaan.

Vlekken voorkomen bij gebruik van een gekleurde rookfakkel op de bruiloft

Vind je het eigenlijk best een beetje spannend om gebruik te maken van een rookfakkel op de bruiloft, omdat je bang bent dat er vlekken op jullie trouwkleding komen? Natuurlijk is dat niet de bedoeling en zou het zonde zijn als je trouwjurk daarna meteen verpest is. Houd de rookbom daarom niet te dicht bij en richt hem niet rechtstreeks op jullie kleding. Maak je je toch nog zorgen? Dan is het slim om de rookbom fotografie tot het einde van de trouwdag te bewaren wanneer het niet meer zo erg is als er vlekken op je trouwjurk komen. Jullie zouden er ook een mooie trash the dress fotoshoot van kunnen maken!