Winter bruiloft bruidspaar

Fotograaf: Milan Radojičić

De beste tips voor mooie trouwfoto’s in de winter

Het maken van de trouwfoto´s is altijd een bijzonder moment. De meeste bruidsparen vinden het dan ook hartstikke leuk om even samen weg te zijn en mooi op de foto te gaan in hun trouwoutfit. In de winter kan dit wel iets lastiger zijn dan tijdens een zomerse bruiloft. Met deze tips wordt jullie winter fotoshoot toch een succes!

Foto´s zijn leuk als herinnering aan jullie trouwdag. Natuurlijk wil je dat er spontane foto´s gemaakt worden gedurende de dag, maar een fotoshoot levert ook altijd mooie resultaten op. Wanneer jullie bruiloft in de winter plaatsvindt, zul je rekening moeten houden met de volgende dingen:

Foto maken in de winter

Een foto maken in de winter is best een uitdaging. Door de kou spannen je spieren namelijk samen en zie je er al snel gespannen uit. Probeer dus te relaxen voor een ontspannen en natuurlijker resultaat. Het is ook verstandig om tussendoor steeds weer even op te warmen, zo voorkom je dat je helemaal verkleumd raakt van de kou. Dicht tegen elkaar aan staan levert natuurlijk ook romantische plaatjes op!

Tijdstip van de fotoshoot

Bij een winter fotoshoot is het belangrijk om rekening te houden met het licht. In de winter zijn er maar weinig zonuren op een dag. Het gaat aan het einde van de middag al schemeren. Daarom is het slim om de fotoshoot voor de ceremonie plaats te laten vinden, zodat je zeker bent van voldoende licht. Het kan ook mooi zijn om foto´s bij zonsopkomst te maken. Golden hour (het uur voor zonsopkomst en zonsondergang) geeft prachtig licht! Op donkere dagen is het extra lastig om mooie foto’s te maken. Hoe vroeger jullie zijn, hoe groter de kans op een goed resultaat.

Wat doe je met slecht weer?

Tijdens een winter fotoshoot kunnen jullie natuurlijk te maken krijgen met slecht weer. Je kunt hier van tevoren rekening mee houden door laarzen en paraplu´s mee te nemen. Is er een mooie overdekte locatie in de buurt? Dan is het ook mogelijk om daar de trouwfoto´s te laten maken. Zorg dat je altijd een back-up plan hebt als het weer plotseling omslaat!

Vlekken op je trouwjurk

Er zijn heel wat maatregelen die je kunt treffen om een vieze trouwjurk te voorkomen. Zo kun je dekens of stukken plastic meenemen om er onder te leggen. Over het algemeen is dit echter de moeite niet waard. Het is tijdrovend en je jurk zal nooit smetteloos wit blijven. Je kunt je er beter bij neerleggen dat de onderkant een beetje vies zal worden. Vlekken schoonmaken is overigens in veel gevallen best mogelijk, bijvoorbeeld met deze eerste hulp bij vlekken in je trouwjurk.

Neem wat warms mee tijdens de winter fotoshoot

Als je een tijdje buiten staat, zul je het snel koud krijgen in je trouwjurk. Zorg er dus voor dat je een lekker warm dekentje meeneemt om op te warmen tussendoor. Zo voorkom je dat je verkrampt van de kou op alle foto´s staat. Het kan ook leuk zijn om voor warme accessoires te zorgen, zoals een warme sjaal, een dik vest en fijne handschoenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *