Pizza als huwelijksdiner

Fotograaf: Cami via Brooke Taylor

Goedkoop huwelijksdiner: 4 Originele ideeën

Een huwelijksdiner volgt meestal na de trouwceremonie en is bedoeld voor de daggasten. Ondanks dat het vaak om een klein gezelschap gaat, kan een etentje toch flink in de kosten lopen. Gelukkig zijn er ook genoeg manieren te bedenken voor een goedkoop huwelijksdiner. Wij hebben 4 leuke ideeën voor je verzameld!

Samen met je beste vrienden en familie wat eten nadat jullie elkaar het jawoord hebben gegeven is natuurlijk leuk om te doen. Organiseren jullie een budget bruiloft? Dan kan een uitgebreid diner wel eens te duur worden. Gelukkig hoeft dat geen enkel probleem te zijn. De volgende ideeën zijn minstens zo gezellig, ook erg lekker, maar wel een stuk goedkoper dan een chic huwelijksdiner.

#1. Bruiloft barbecue

Trouwen jullie in de zomer? Dan is het leuk om een barbecue te organiseren. Iedereen kan hier eten wat hij lekker vindt en er heerst een gezellige, ongedwongen sfeer. Je kunt zelf mensen regelen om achter de barbecue te staan, maar je zou er ook koks voor kunnen inhuren. Wanneer je voor mooie decoratie op de tafels zorgt en verschillende lekkere salades en sausjes op een stijlvolle manier neerzet, zal het toch voelen als een echte bruiloft.

#2. Amerikaans feestje

Jullie zouden er ook voor kunnen kiezen om er een Amerikaans feestje van te maken. Dat wil zeggen dat iedereen iets meeneemt voor het avondeten. Vraag je gasten om een lekker voorgerecht, (deel van het) hoofdgerecht of een dessert mee te nemen. Zo weet je zeker dat iedereen in ieder geval iets heeft wat hij lekker vindt en hoef je jezelf nergens druk over te maken. Dit etentje zal wat minder als een echte bruiloft voelen, maar is zeker een goede optie wanneer jullie met een heel beperkt budget trouwen.

#3. Foodtruck inhuren

Nog zo´n leuk idee voor een buiten bruiloft: een foodtruck. Je kunt deze keukens op wielen tegenwoordig overal huren. De foodtruck komt, inclusief koks, naar jullie trouwlocatie rijden en de gasten kunnen hun eten gemakkelijk bestellen. Foodtrucks heb je in allerlei soorten en maten, van een simpel frietje tot een heerlijk biologisch stukje vlees. En je creëert zo meteen een fijne festivalsfeer!

Lees verder: 5 Heerlijke foodtrucks voor jullie bruiloft.

#4. Zelf koken

Wanneer jullie eten met een klein gezelschap, zou je ook zelf kunnen gaan koken. Maak het jezelf alleen niet te lastig en kies voor iets simpels zoals een Italiaans buffet met verschillende soorten pasta en lekkere sauzen. Doe dit alleen wanneer je zeker weet dat het gaat lukken om voor een grotere groep te koken en alles op tijd op te dienen. Het is sowieso verstandig om hierbij de hulp van vrienden of familie in te schakelen.

Goedkoop huwelijksdiner? Vergeet de kwaliteit niet!

Of jullie nou voor een duur of een goedkoop huwelijksdiner kiezen, belangrijk is wel dat de kwaliteit goed is. Het is jullie bruiloft en juist op deze dag moet je toch van het eten kunnen genieten. Het maakt weinig uit of jullie dure carpaccio of simpele frietjes krijgen voorgeschoteld, als de kwaliteit maar goed is en de gasten van het eten kunnen genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *