Gouden bruidstaart als eyecatcher op jullie bruiloft

Goud is de perfecte themakleur voor een chique bruiloft in de wintermaanden. Trouwen jullie bijvoorbeeld rondom de feestdagen? Dan kan een gouden tintje echt niet ontbreken! Decoratie in het goud is natuurlijk hartstikke leuk, maar met een gouden bruidstaart maak je helemaal indruk. Als je van glitter en glamour houdt, zit je met een gouden taart in ieder geval goed! 

Is de gouden decoratie binnen? En heb je al een paar prachtige gouden trouwschoenen uitgekozen? Dan is het nu tijd voor de bruidstaart! Er zijn heel wat mogelijkheden voor een schitterende taart met een mooie gouden glans op jullie trouwdag!

Gouden bruidstaart

Een gouden bruidstaart is een echte eyecatcher op jullie bruiloft. Door de gouden kleur en glans krijgt de taart een extra bijzondere uitstraling. Helemaal leuk is het als er nog wat extra structuur aan de taart wordt toegevoegd. Hiermee ziet het goud er namelijk nog luxer uit! Overigens is een gouden bruidstaart eigenlijk een gewone taart met een extra laagje. Het goud brengen ze namelijk aan door de buitenkant te verven. Hierdoor krijgt jullie bruidstaart een prachtig glanzend laagje!

Fotograaf: Jenny Fu, taart: Lael Cakes via The Cake Blog

Taart met gouden versiering

Vind je het wat te veel van het goede om de taart compleet goud te verven? In dat geval kun je ook gaan voor een mooie witte bruidstaart als basis die je decoreert met gouden taart decoratie. Denk bijvoorbeeld aan verse vijgen waarvan je de buitenkant met een gouden laagje bedekt. In plaats hiervan zou je ook voor een gouden taarttopper kunnen kiezen als decoratie.

Combinatie van kleuren

Ben je nog op zoek naar kleuren die je goed met goud kunt combineren voor de decoratie? Denk dan bijvoorbeeld aan zwart voor een extra chic effect. Ga je juist liever voor wat zachtere kleuren? Ook dat is natuurlijk mogelijk. Goud is bijvoorbeeld heel goed te combineren met roze.

Gouden taart voor het gouden jubileum

Vieren jullie een 50-jarig jubileum? Dit wordt ook wel het gouden huwelijk genoemd. Een gouden bruidstaart kan dan natuurlijk niet ontbreken! Zeker wanneer jullie het groot vieren, is het leuk om hier een echte bruidstaart voor te regelen. Maar ook als jullie de trouwdag alleen met het gezin doorbrengen, kan het leuk zijn om een gouden taartje te laten maken.