Zwarte trouwringen als stoer sieraad

Bij trouwringen denk je waarschijnlijk al snel aan goud en zilver, maar een zwarte trouwring kan ook een leuk idee zijn. Niet zo traditioneel, maar wel heel bijzonder! Zwarte trouwringen staan stoer en de diepzwarte kleur zorgt voor een mysterieus effect. Bovendien kun je zwarte ringen ook goed met andere materialen combineren! 

Trouwringen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Je kunt voor een traditionele gouden trouwring kiezen, maar tegenwoordig zijn er ook heel wat andere mogelijkheden. Een zwarte trouwring is niet heel gebruikelijk, maar kan wel ontzettend tof staan.

Zirkonium ring

Veel zwarte trouwringen zijn gemaakt van zirkonium. Zirkonium is een fijn materiaal voor het maken van ringen, van nature is zirkonium namelijk erg hard. Na verhitting wordt de toplaag zwart, wat voor een prachtige diepzwarte ringkleur zorgt. De zwarte toplaag van zirkonium is wel wat minder krasbestendig. Het is dus mogelijk dat er na verloop van tijd wat krasjes in je trouwring ontstaan. Ook kan het zijn dat de zwarte toplaag in de loop der jaren een beetje slijt waardoor de originele kleur van zirkonium naar boven komt. Mocht dit het geval zijn dan is dit wel gemakkelijk en zonder hoge kosten te herstellen.

Wat kosten zwarte trouwringen?

Een groot voordeel is dat de kosten van zwarte trouwringen heel erg meevallen. Natuurlijk hangen de uiteindelijke kosten volledig af van je wensen, maar over het algemeen kost een zirkonium trouwring slechts een kwart of een derde van de prijs van een gouden trouwring. Dat scheelt behoorlijk! Zwarte trouwringen zijn dus zeker een optie wanneer jullie voor goedkope trouwringen willen gaan.

Trouwring zwart met goud

Wist je dat je een zwarte trouwring ook heel mooi met goud kunt combineren? Door bijvoorbeeld een smal goudkleurig randje toe te voegen, zorg je voor een heel mooi effect. Het contrast tussen beide kleuren zorgt ervoor dat je trouwring een echte eyecatcher wordt.

Let op de betekenis van een zwarte ring

Als je overweegt om zwarte trouwringen te kopen, is het wel handig om te weten dat een zwarte ring ook een heel andere betekenis kan hebben. Een zwarte ring is namelijk niet alleen een mooi en stoer sieraad, het wordt ook gebruikt als symbool voor verschillende dingen. Zo wordt de zogenoemde ‘ace ring’ gebruikt door de aseksuele gemeenschap. Zij dragen een zwarte ring om de middelvinger van hun rechterhand als vorm van identificatie en verbondenheid. Ook swingers gebruiken het symbool van de zwarte ring, maar dan om de andere vingers van de rechterhand. Waarschijnlijk niet helemaal de boodschap die je uit wil zenden met jouw zwarte trouwring! Ga je voor een zwarte trouwring? Draag hem dan vooral aan je linkerhand, just to be safe. Overigens worden trouwringen sowieso vaak links gedragen, omdat je linkerhand het dichtst bij je hart zit. Dat is dus geen enkel probleem!

Bron:
Telegraaf