Marmertaart als echte eyecatcher op jullie bruiloft

Bruidstaarten zijn er in allerlei soorten en maten. Een goede bruidstaart is niet alleen erg lekker, maar ook vooral heel mooi. Niet alleen de vorm en grootte van de taart kun je zelf bepalen, maar ook op het gebied van kleuren is vrijwel alles mogelijk. Wil je dat jullie taart een echte eyecatcher wordt? Dan is een marmertaart een tof idee als bruidstaart! 

Je kent de marmerlook waarschijnlijk wel van de woonbladen. Op het gebied van woondecoratie is dit dan ook een ware trend. Maar ook op bruiloften wordt het marmerpatroon steeds populairder. Een bruidstaart die eruit ziet alsof hij gemaakt is van marmer is natuurlijk helemaal bijzonder. Zeker weten dat jullie hiermee de show zullen stelen!

Marmertaart als bruidstaart

Een bruidstaart bestaat vaak uit meerdere lagen in een bepaalde kleur. Meestal wordt een witte taart gebruikt als basis, omdat dit goed te combineren is met verschillende soorten decoratie. Toch kun je ook kiezen voor een basis die wat meer opvalt. Zo is de marmertaart tegenwoordig helemaal hip. Deze bruidstaart kun je op allerlei manieren maken. Je kunt in plaats van een ronde taart bijvoorbeeld ook voor een vierkante of zeshoekige vorm kiezen. En wist je dat je jullie marmertaart op verschillende manieren kunt decoreren? Wij laten je wat leuke ideeën zien!

Marmertaart gecombineerd met goud

De basis van het maken van een marmertaart begint natuurlijk met fondant in marmer kleuren. Wil je jullie marmeren bruidstaart nog wat extra laten opvallen? Dan is het een leuk idee om gebruik te maken van gouden details. Door gouden schilfers toe te voegen of het goud subtiel door het marmer te verwerken, krijg je een extra leuk effect. Je kunt de bruidstaart ook op een gouden standaard zetten om hem mooi te presenteren. Dit zorgt voor een chique uitstraling!

Marmertaart met goud

Fotograaf: Danielle Yashar Photography via My Day

Toevoegen van natuurlijke decoratie

Marmer fondant is al een prachtige basis voor jullie bruidstaart, maar het is niet zo dat je hiermee meteen klaar bent. Je zult nog decoratie toe moeten voegen om het plaatje compleet te maken. Taarten kun je op allerlei manieren decoreren. Natuurlijke decoratie zoals echte bloemen of vers fruit geven een luxe uitstraling aan de taart. Bovendien voegt deze decoratie meteen wat kleur toe aan het geheel!

Rozen als taartdecoratie

Fotocredits: Milton Photography

Taarttopper op de bruidstaart

Tot slot kun je nog één ding toevoegen aan je bruidstaart om hem helemaal af te maken: een mooie taarttopper. Een taarttopper hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Je kunt heel wat toffe taarttoppers online of in de winkel bestellen, maar het is ook mogelijk er zelf een te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze 8 Bruidstaart topper ideeën die net even anders zijn? Er zit er vast één tussen die perfect bij jullie bruidstaart past. Op deze manier maak je jullie marmertaart extra persoonlijk en is hij helemaal klaar voor de bruiloft!