Bruid kijkt in de spiegel

Fotograaf: Mon et Mine

10 Tips voor je haar en make-up op de bruiloft

Voor veel bruiden is hun uiterlijk erg belangrijk op hun trouwdag. Je wordt honderden keren op de foto gezet en je zult deze foto’s nog honderden keren bekijken. Dan wil je er natuurlijk perfect uitzien! Als bruid besteed je daarom als het goed is veel aandacht aan je haar en make-up voor de bruiloft. Met deze 10 tips moet het zeker lukken om er prachtig uit te zien! 

Niet alleen wil je er op jullie bruiloft mooier uitzien dan normaal, ook zijn de omstandigheden op deze dag waarschijnlijk net even anders dan op andere dagen. Daarom is het handig wat voorbereidingen te treffen zodat je zeker zult stralen op jullie trouwdag!

Tips voor het haar en de make-up op de bruiloft

Natuurlijk is iedere bruid anders en zul je zelf bepaalde routines hebben ontwikkeld om je lichaam zo goed mogelijk te verzorgen. Toch hebben we 10 beautytips op een rijtje gezet die eigenlijk bij iedere bruid wel van pas komen en de perfecte basis vormen voor je haar en make-up op de bruiloft.

#1. Zorg voor een verzorgde huid

Een verzorgde huid is heel belangrijk. Natuurlijk kunnen kleine oneffenheden met je bruidsmake-up worden weggewerkt, maar wanneer je van jezelf al een gladde huid hebt, geeft dit een beter resultaat. Zorg dat je voldoende drinkt in de weken voor de bruiloft, vooral veel water. Eet gezond en gebruik een goede gezichtscrème.

#2. Voorkom gladde haren

Heb je gladde haren? Dan is het lastig om ze op te steken. Door je haar te wassen worden ze alleen maar gladder. Wanneer je je haren de avond voor de bruiloft wilt wassen, kun je er daarna haarlak in spuiten. Hierdoor wordt het haar stroef en blijft je bruidskapsel de hele dag mooi zitten.

Haar van de bruid

Fotograaf: Austin Gros Photography, haar: Rouge Workshop via Wedding Sparrow

#3. Zorg dat je make-up de hele dag bijgewerkt kan worden

Wordt jouw make-up door een professional gedaan die alleen in de ochtend aanwezig is? Zorg er dan voor dat je voldoende make-up bij je hebt om alles bij te kunnen werken. Soms is het zelfs mogelijk om de make-up mee te krijgen die gebruikt is om jouw bruidslook mee te maken. Zo weet je zeker dat je precies de juiste producten hebt.

Dit geldt overigens ook voor nagellak. Het zou toch vervelend zijn wanneer je een stukje van je nagel kapot stoot en je de rest van de dag rond moet lopen met een nagel die maar voor de helft gelakt is. Neem daarom altijd een flesje nagellak in de juiste kleur mee naar de bruiloft.

#4. Neem babydoekjes mee tegen zweet

Trouwen jullie in de zomer? Dan kunnen de temperaturen nog wel eens hoog oplopen! Zeker wanneer je een trouwjurk hebt met veel lagen stof en je flink staat te dansen, kun je met klotsende oksels rondlopen. Leg daarom wat babydoekjes klaar in de toiletten om jezelf op te kunnen frissen. Deze babydoekjes zijn ook ideaal wanneer je een vlek in je trouwjurk hebt.

#5. Laat je wenkbrauwen epileren door een professional

Misschien denk je als bruid niet als eerste aan je wenkbrauwen wanneer je met je haar en je make-up bezig bent, maar ze kunnen flink opvallen op de trouwfoto´s. Zeker wanneer er van dichtbij gefotografeerd wordt, wil je dat ze er perfect uit zien. Laat je wenkbrauwen daarom vooraf professioneel epileren om er zeker van te zijn dat ze goed zitten.

#6. Kies voor een tijdloze uitstraling

Het is leuk om met de nieuwste trends mee te gaan en om de meest bijzondere looks uit te proberen, maar jullie bruiloft is hier niet het moment voor. Je zult nog jaren terugkijken naar de trouwfoto´s en het zou jammer zijn wanneer je spijt krijgt van bepaalde keuzes. Kies een bruidslook die goed past bij hoe je bent. Ga voor een natuurlijke en tijdloze uitstraling.

#7. Wees niet bang om feedback te geven

Als het goed is heb je een afspraak voor een proefkapsel en proefmake-up staan. Wees niet bang om tijdens deze sessie je mening te geven. Zeg het meteen wanneer je niet tevreden bent met het resultaat. Op je trouwdag wil je dat alles perfect is!

#8. Maak foto´s van je proefmake-up

Make-up kan er op foto´s heel anders uitzien dan in het echt. Maak dus een paar foto´s van je proefmake-up, met en zonder flits. Zo kun je zien wat het resultaat op de foto´s is en kun je eventueel nog wat dingen aan laten passen.

#9. Neem poeder mee tijdens de fotoshoot

Je bruidsmake-up hoeft echt geen dikke laag te vormen, maar met een beetje poeder kan je een groot verschil maken. Zeker wanneer het warm is, kan je hoofd snel gaan glimmen. Met wat poeder los je dit probleem zo op en voorkom je dat je glimmend op de foto´s staat.

#10. Vergeet je ellenbogen niet

De laatste van deze 10 tips heeft eigenlijk niets met het haar of de make-up op de bruiloft te maken, maar is toch belangrijk voor het complete plaatje. Deze tip gaat namelijk over je ellenbogen. Veel bruiden denken niet na over hun ellenbogen, maar het zou zonde zijn als ze er droog en onverzorgd uitzien op jullie bruiloft. Scrub ze wekelijks voor de bruiloft en smeer er de avond tevoren een vette crème op zodat ze lekker zacht worden.