Zo bepaal je hoeveel gasten er op jullie bruiloft komen

Weet je al hoeveel gasten jullie op de bruiloft uitnodigen? Het aantal gasten dat jullie vragen voor de trouwdag is bepalend voor een heleboel andere beslissingen. Daarom is het verstandig om hier al vroeg over na te denken. Maar hoe bepaal je het totale aantal gasten voor jullie bruiloft? 

Bij een bruiloft plannen komt heel wat kijken. Er zijn ongelooflijk veel keuzes die jullie samen moeten maken. Het aantal gasten dat jullie uitnodigen op de trouwdag heeft bijvoorbeeld invloed op het budget, de trouwlocatie en heel wat andere zaken. Het is dan ook fijn als jullie snel weten hoeveel gasten er ongeveer op jullie bruiloft komen.

Aantal gasten op de bruiloft

Als jullie een trouwlocatie uitkiezen, is het fijn om te weten hoeveel mensen er ongeveer in moeten passen. Een kleine trouwlocatie is niet handig als jullie toch meer gasten uit willen nodigen dan dat er in de ruimte mogen, maar aan de andere kant doet het ook weinig goeds voor de sfeer als jullie met een klein groepje gasten in een veel te grote ruimte zitten. Het is dus belangrijk om de trouwlocatie af te stemmen op de hoeveelheid gasten op jullie bruiloft. Daarnaast zijn de gasten ook bepalend voor jullie budget. Hoe meer gasten er komen, hoe duurder de bruiloft zal worden. Tot slot is het belangrijk om een idee van het aantal gasten te hebben voor jullie leveranciers gaan inschakelen. Voor bepaalde diensten zal je namelijk een minimaal of juist een maximaal aantal gasten moeten hebben.

Bepalen hoeveel gasten er op jullie bruiloft komen

Het is dus belangrijk om op tijd te weten hoeveel gasten er op de bruiloft komen. Maar hoe stel je jullie gastenlijst dan vast? Je kunt dit op twee manieren doen. Je zou bijvoorbeeld een lijst kunnen opstellen met alle mensen die jullie graag op de bruiloft willen vragen. Vervolgens kijk je op welk aantal je uitkomt en of dit aantal haalbaar is. Hebben jullie echter een bepaalde trouwlocatie op het oog of zitten jullie vast aan een bepaald budget? Dan is het verstandig om eerst het aantal gasten te bepalen en vervolgens te kijken wie jullie uit willen nodigen. Meer handige tips lees je in het blog Gastenlijst voor de bruiloft maken in 3 stappen

Bruidspaar met hun gasten op de bruiloft

Fotograaf: Mon et Mine

Verschil tussen daggasten en avondgasten

Naast dat je het totale aantal gasten op jullie bruiloft moet bepalen, kun je ook nog onderscheid maken tussen daggasten en avondgasten. Daggasten zijn er gedurende de hele dag bij en sluiten ook aan bij het diner ’s avonds. Meestal kies je voor een select groepje daggasten om voor een intieme sfeer te zorgen. Bovendien kosten daggasten veel geld, dus om binnen het budget te blijven kun je het aantal daggasten maar beter beperkt houden. Naast daggasten heb je ook avondgasten die voor het trouwfeest worden uitgenodigd, Eventueel kun je ook nog losse uitnodigingen versturen voor gasten die alleen naar de receptie komen.

Gemiddeld aantal gasten op een bruiloft

Ben je benieuwd wat het aantal gasten op een bruiloft gemiddeld is? De meeste bruidsparen nodigen ongeveer 30 daggasten uit. In de avond worden daar gemiddeld nog eens 100 extra gasten bij uitgenodigd voor het feest op de bruiloft. Of jullie je ook aan deze aantallen houden, moet je natuurlijk helemaal zelf weten. Jullie bruiloft kan zo groot of zo klein worden als jullie zelf willen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *