Originele ideeën voor een huwelijksaanzoek met oud en nieuw

Lijkt het je een romantisch idee om jouw vriendin of jouw vriend ten huwelijk te vragen tijdens de feestdagen? Tijdens Kerst worden ieder jaar weer veel huwelijksaanzoeken gedaan, maar ook oud en nieuw is een mooi moment voor een verloving. Wij hebben wat originele ideeën op een rijtje gezet voor een huwelijksaanzoek met oud en nieuw! 

Je vriend of vriendin ten huwelijk vragen is best spannend en vaak gaat hier dan ook flink wat voorbereiding aan vooraf. Van het kopen van een verlovingsring tot het plannen van het perfecte aanzoek; er is genoeg te regelen. Kun je nog wel wat tips en inspiratie gebruiken? Dit zijn de leukste ideeën voor een huwelijksaanzoek met oud en nieuw!

Huwelijksaanzoek met oud en nieuw

Oud en nieuw is een heel geschikt moment voor een huwelijksaanzoek. Het is namelijk letterlijk het begin van een nieuwe periode. Bovendien is het een gemakkelijke datum om te onthouden en is het leuk om hier ieder jaar weer even aan terug te denken. Dit alles maakt dat een huwelijksaanzoek met oud en nieuw eigenlijk sowieso al heel bijzonder is. Maar het is toch leuk om er nog net even iets extra’s voor te doen. Daarom hebben wij wat leuke ideeën op een rijtje gezet om iemand ten huwelijk te vragen op deze bijzondere dag.

Huwelijksaanzoek met champagne op oud en nieuw

Fotograaf: Scout Mandolin

Originele ideeën om iemand ten huwelijk te vragen met oud en nieuw

Lijkt het jou wel wat om een huwelijksaanzoek met oud en nieuw te doen? Dan zou je gebruik kunnen maken van deze originele ideeën:

  • Aftellen om 12 uur: Vlak voor 12 uur beginnen jullie waarschijnlijk met het aftellen naar het nieuwe jaar. Traditiegetrouw staat er iemand klaar met een fles champagne om dit te vieren. Maar wat nou als je in plaats daarvan op je knieën gaat zodra het precies 12 uur is? Dit zorgt zeker weten voor een enorme verrassing!
  • Huwelijksaanzoek met vuurwerk: Samen een vuurwerkshow bekijken is natuurlijk ontzettend romantisch. Het aanzoek door middel van vuurwerk doen is best een uitdaging, maar er zijn ook andere manieren om dit op te lossen. Je zou bijvoorbeeld sterretjes in de grond kunnen steken die je samen een zin laat vormen. Als je ze aansteekt worden de woorden zichtbaar. Ook met een lange lichtslang kun je een prachtig resultaat bereiken, dat blijkt wel uit dit bijzondere huwelijksaanzoek van een trouwfotograaf.
  • Ring in champagne: Een huwelijksaanzoek met een ring in een glas champagne is niet per se heel origineel, maar het blijft een prachtige manier om iemand ten huwelijk te vragen. Om 12 uur kunnen jullie proosten op het nieuwe jaar en dan is het wachten op zijn of haar verraste gezicht wanneer de ring in het glas wordt ontdekt!
  • Tripje naar het buitenland: Wil je jouw partner écht verrassen? Dan is het een romantisch idee om een tripje naar het buitenland te boeken voor oud en nieuw. Steden zoals Londen, Parijs en Lissabon zijn bijvoorbeeld ideaal voor een onvergetelijke jaarwisseling. Hier is het extra bijzonder om haar (of hem) ten huwelijk te vragen.

Wil je geheel volgens traditie voor het aanzoek toestemming aan de vader van je vriendin vragen? Je leest hier alles over in het blog 5 Originele manieren om je schoonvader om de hand van zijn dochter te vragen