Tips en leuke ideeën voor huwelijkswensen

Gaat er iemand in jouw omgeving trouwen? Natuurlijk wil je het bruidspaar dan alle geluk voor hun huwelijk wensen. Dit kun je doen door een lief kaartje te sturen of jouw wens voor het bruidspaar in het gastenboek te schrijven. Het kan soms alleen best lastig zijn om een vrolijke huwelijkswens te bedenken die niet al te cliché is. Daarom hebben wij wat voorbeelden van mooie en originele huwelijkswensen voor je verzameld! 

Een huwelijk is een bijzondere gebeurtenis en het is leuk om het bruidspaar hiermee te kunnen feliciteren. Het lijkt misschien heel gemakkelijk, maar toch vinden veel mensen het lastig om een originele wens voor het bruidspaar te bedenken. Is het jou ook nog niet gelukt een mooie tekst voor het bruidspaar te schrijven? Dan heb je misschien iets aan de volgende tips en ideeën voor jouw huwelijkswensen!

Gelukwensen huwelijk

Een bruidspaar krijgt tientallen of misschien wel honderden huwelijkswensen in de vorm van kaarten en teksten in hun gastenboek. Het zou jammer zijn als alle gasten de bruid en bruidegom op dezelfde manier gelukwensen met hun huwelijk. Daarom is het leuk als jouw huwelijkswens er tussenuit springt. Alleen hoe krijg je dat voor elkaar?

Een bruidspaar gelukwensen met hun huwelijk kan op allerlei verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een originele gelukswens op een kaartje of een korte huwelijkswens voor in het gastenboek. Kun je niet op de bruiloft komen? Stuur dan een kaartje of een cadeaubon naar het bruidspaar met een mooie wens.  De belangrijkste vraag is hierbij: wat wil je het bruidspaar wensen? Heb je bijvoorbeeld een bepaalde wens voor de toekomst? Of voor de bruiloft zelf? Als je een goede band hebt met het bruidspaar kun je ook een persoonlijke tekst schrijven waarin je herinneringen deelt en beschrijft wat ze voor jou betekenen. Op deze manier kun je het bruidspaar op een super persoonlijke manier gelukwensen met hun huwelijk.

Lees verder: Gefeliciteerd met jullie trouwdag: 6 Originele felicitaties

Tekst voor bruidspaar

De toon van de tekst die je voor het bruidspaar opschrijft, is afhankelijk van jouw eigen stijl, maar natuurlijk ook van de band die je met het bruidspaar hebt. Voor je zus of beste vriendin zul je waarschijnlijk een andere tekst opschrijven dan wanneer jouw directeur gaat trouwen. Zo zijn grappige huwelijkswensen voor het ene bruidspaar een leuk idee, terwijl je bij het andere bruidspaar beter een serieuze huwelijkswens op kunt schrijven. Probeer dus vooraf goed te bedenken wat voor soort tekst je voor het bruidspaar neer wilt zetten.

Persoonlijke wens voor bruidspaar

Gaat er iemand in jouw nabije omgeving trouwen? Bijvoorbeeld je zus, beste vriend of je dochter? Dan is het leuk om een persoonlijke wens voor het bruidspaar op te schrijven. Schrijf bijvoorbeeld op hoe jij je voelt bij deze bijzondere dag of haal herinneringen op aan vroeger. Natuurlijk zul je deze huwelijkswensen voor de belangrijkste mensen in jouw leven zelf moeten bedenken. Het is immers een persoonlijke tekst en niet een standaard stukje. Toch kunnen we je wel vast wat voorbeelden laten zien van mooie zinnen die je zou kunnen gebruiken:

 • Wat ben ik blij dat je de man van je dromen hebt gevonden. Een echte aanwinst voor onze familie!
 • Je blijft voor altijd mijn kleine meid, maar nu is het toch echt tijd om je los te laten.
 • Kleine broertjes worden groot. Gelukkig is er nu een prachtige, lieve vrouw in je leven om voor je te zorgen.
 • Kun jij je onze verkleedpartijtjes van vroeger nog herinneren waarbij we jurken en hoge hakken van mama droegen? Wat is het bijzonder om jou vandaag dan eindelijk als echte bruid te zien stralen!

Originele gelukswens huwelijk

Hoeft het allemaal niet zo serieus? Dan kan het ook leuk zijn om een originele wens voor het bruidspaar op te schrijven met een beetje humor.

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze grappige huwelijkswensen?

 • Het geheim van een goed huwelijk: vóór je trouwt je ogen goed openhouden en daarna een oogje dichtknijpen.
 • De ideale echtgenoot is een man die zijn vrouw net zo behandelt als zijn auto.
 • ‘Echtgenoten’ is de onvoltooid verleden tijd van ‘echt genieten’.

Huwelijkswensen gedichten

Wil je liever geen uitgebreide persoonlijke tekst voor het bruidspaar schrijven? Dan is het leuk om gebruik te maken van een gedichtje als huwelijkswens. Op internet kun je allerlei leuke, korte gedichtjes vinden die zich hier goed voor lenen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze gedichten:

Voor altijd verbonden
Het jawoord gegeven
Alles aanwezig
Voor een lang en gelukkig leven

Bruid en bruidegom
Wij wensen jullie beiden
Vele jaren samen
En heel gelukkige tijden

Jullie zijn vandaag getrouwd
En aan elkaar toevertrouwd
Het huwelijksleven gaat nu echt beginnen
Dat de liefde het altijd mag overwinnen

Op deze stralende dag
Wensen wij jullie beiden
Geluk, kracht en liefde
In goede en in slechte tijden

Samen in het huwelijksbootje
Het bootje van liefde en geluk
Een goed huwelijk kan wel tegen een stootje
Het gaat echt niet zo snel stuk
Liefde is sterk en houdt je bij elkaar
Voor nu en in de toekomst, jaar na jaar

Kort gelukwensen voor het huwelijk

Veel bruidsparen leggen een gastenboek neer op hun bruiloft waar de gasten hun trouwwensen in kunnen schrijven. Omdat er veel mensen een berichtje in dit boek willen achterlaten, heb je vaak maar weinig tijd om een leuke tekst te bedenken. Daarnaast kun je geen hele lappen tekst opschrijven, maar kun je beter kort jouw gelukwensen voor het huwelijk doorgeven. Gefeliciteerd met jullie huwelijk is natuurlijk altijd goed, maar wel een beetje saai. Daarom hebben wij vast wat voorbeelden van korte huwelijkswensen voor in het gastenboek:

 • Wat zien jullie er stralend uit vandaag. Heel veel geluk in jullie huwelijk!
 • Just married. Heel veel liefde en geluk voor de rest van jullie leven samen!
 • Wacht niet op bijzondere momenten, maak gewone momenten bijzonder. Geniet van elkaar!
 • Ik heb genoten van deze prachtige dag. Proficiat!
 • Gefeliciteerd Mr & Mrs! Heel veel liefs voor jullie samen!
 • Heel veel geluk met dit nieuwe avontuur dat jullie samen aan zullen gaan.
 • Met zoveel liefde en geluk, kan dit huwelijk niet meer stuk!
 • Van harte gefeliciteerd met dit prachtige huwelijk.
 • Wij wensen jullie al het geluk van de wereld toe. Bedankt dat we op deze bijzondere dag aanwezig mochten zijn!
 • Gefeliciteerd met de mooiste dag van jullie leven.
 • Ik wens jullie een leven lang liefde en geluk.
 • De huwelijksreis duurt de rest van jullie leven. Geniet er van!

Dit blog bevat affiliate links. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *