Bruidspaar in een veld met bloemen

Fotograaf: Jordy B Photo

16 Trouwfoto´s die ieder bruidspaar moet hebben

Na afloop van de bruiloft is niets leuker dan samen door het trouwalbum bladeren en alle momenten nog eens opnieuw te beleven. Zeker wanneer jullie een goede fotograaf hebben ingehuurd, zal dit prachtige plaatjes opleveren. Het is altijd leuk om als bruidspaar zelf een foto te maken op jullie bruiloft, maar daarnaast vragen jullie de fotograaf natuurlijk om een prachtige trouwreportage. Deze 16 foto´s kunnen beslist niet in jullie trouwalbum ontbreken!

Spontane foto´s van bruiloften zijn altijd het leukst. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet van tevoren met de fotograaf kunt bespreken welke trouwfoto´s je graag wilt hebben. Wij hebben vast een handig lijstje met wat mooie voorbeelden voor je samengesteld:

Foto 1: De uitnodigingen

Een bruiloft begint al bij de uitnodigingen. Hier steken jullie waarschijnlijk flink wat tijd en moeite in. Het is dan ook leuk om de fotograaf te vragen hier een mooie foto van te maken. Dit kan hij ´s ochtends vast doen als jullie nog druk bezig zijn met de voorbereidingen van jullie dag. Detailfoto’s zijn sowieso altijd leuk om later terug te zien.

Foto 2: Het klaarmaken van de bruid

Vervolgens start de dag met het mooi maken voor de bruiloft. Als bruid ben je waarschijnlijk een aantal uur bezig om je klaar te maken. Wat foto´s van het bruidskapsel en de bruidsmake-up horen hier dan ook zeker bij! Vraag de fotograaf daarom al tijdig aanwezig te zijn op jullie bruiloft, zodat jullie de hele dag van begin tot eind op beeld hebben.

Bruidskapsel van de bruid

Fotograaf: Beba Vowels

Foto 3: De jurk

Voor de jurk door de bruid wordt aangetrokken, is het mooi om er vast een foto van te maken. Bijvoorbeeld wanneer hij uitgehangen is aan een boom of een mooie deur. Sommige trouwfotografen maken er een echte sport van om het perfecte plekje voor jouw jurk te vinden waar ze hem extra mooi op de foto kunnen zetten. Helemaal leuk is het wanneer je hier een speciale kleerhanger bij hebt.

Foto 4: Het aantrekken van de jurk

Is het tijd om de trouwjurk aan te trekken? Ook dit is een bijzondere gebeurtenis op de bruiloft. Het vastmaken van de knoopjes aan de achterkant wordt dan ook vaak gebruikt als fotomomentje. Vraag dus zeker even aan de fotograaf of hij hierbij aanwezig kan zijn om dit vast te leggen.

Foto 5: Bruid in de spiegel

Zit de make-up er op, is het bruidskapsel in orde gemaakt en is de trouwjurk aangetrokken? Het moment dat de bruid zichzelf in de spiegel bekijkt levert altijd een mooie foto op! Een goede fotograaf weet dit moment op een bijzondere manier vast te leggen. Soms alleen met de bruid, maar soms ook met haar moeder, zus of beste vriendin erbij.

Bruid in de spiegel

Fotograaf: Maryla Fossen

Foto 6: Bruidegom die zich klaarmaakt

Wanneer jullie twee fotografen inhuren, kan één fotograaf bij de bruid zijn, terwijl de ander foto´s maakt van de bruidegom die zich klaarmaakt. Komt er maar één fotograaf op jullie bruiloft? Dan zal hij goed moeten plannen wanneer hij op welke plek is om de beste trouwfoto´s te maken. Het is in ieder geval leuk om ook wat foto’s te hebben van de voorbereidingen van de bruidegom.

Foto 7: De first look

Tranen in de ogen van de bruidegom, het verraste gezicht van de bruid; de uitdrukkingen op first look foto´s zeggen altijd meer dan duizend woorden. Dit moment (en de foto) kan dan ook absoluut niet ontbreken op jullie trouwdag. Bovendien is het fijn om zo een intiem momentje samen te hebben voordat alle drukte begint.

Foto 8: Jullie gezichten als bruidspaar

Ook het moment van de fotoshoot is altijd erg gezellig. Als bruidspaar zijn jullie misschien meer bezig met elkaar dan met de foto, maar dat levert juist de mooiste plaatjes op. Je kunt allerlei soorten foto’s laten maken tijdens deze fotoshoot. Wat dacht je bijvoorbeeld van een foto met jullie gezichten vlak bij elkaar? Dit is een mooie afwisseling op de trouwfoto´s die van verderaf genomen worden.

Foto 9: Bruid en bruidegom samen

Naast een close-up wil je natuurlijk ook een aantal foto´s van jullie gehele outfit. Dat kan van de voorkant, maar ook van achter kun je romantische plaatjes maken. Probeer samen zoveel mogelijk te genieten, dan worden de trouwfoto´s een stuk spontaner. Trek er gewoon lekker samen op uit om wat plezier te beleven in jullie trouwkleding. En maak je niet al te druk over vlekken, vies wordt je jurk toch wel.

Foto 10: Onder de sluier

Draag jij een sluier op jullie bruiloft? Dan moet je hier zeker een aantal mooie foto´s mee laten maken! Dit geeft namelijk een prachtig mysterieus effect. Je kunt bijvoorbeeld een foto van jou als bruid laten maken onder je sluier, maar ook van jullie samen als bruidspaar.

Foto 11: Het bruidsboeket

Het bruidsboeket is vaak een bijzonder boeket dat met veel zorg is samengesteld en goed bij de kleuren van de bruiloft past. Een detailfoto van het bruidsboeket kan dan ook niet ontbreken! Tijdens de fotoshoot kun je zelf kiezen of je je bruidsboeket draagt of niet. Het leukst is het om dit een beetje af te wisselen zodat je voor verschillende foto’s zorgt.

Foto 12: Naar het altaar lopen

Brengt jouw vader je naar het altaar? Of lopen jullie samen of misschien zelfs wel alleen naar voren? Er zijn tegenwoordig heel wat manieren om de ceremonie binnen te komen. Hoe jullie de ceremonie ook starten, het is sowieso een bijzonder moment! Zorg er dus voor dat de trouwfotograaf op tijd klaarstaat om dit op beeld vast te leggen.

Foto 13: Omdoen van de ringen

En dan hét moment waarop jullie een ring om elkaars vinger mogen schuiven. Het symbool van jullie eeuwige liefde. Het is natuurlijk prachtig om dit moment in close-up vastgelegd te hebben. Een prachtige herinnering voor later!

Omdoen van de trouwring

Fotograaf: Chudleigh Weddings via Style Me Pretty

Foto 14: De kus als bruidspaar

Na de ringen komt er nog zo´n prachtig moment tijdens de ceremonie: de kus! Als het goed is spat de romantiek hier vanaf. Als jullie twee fotografen hebben op jullie bruiloft kan de één zich richten op de kus, terwijl de ander de reacties van de gasten vastlegt.

Foto 15: De bruidstaart

Vervolgens is het tijd om jullie huwelijk te vieren met een stuk bruidstaart. Zorg er voor dat hij op de foto staat voor jullie dit mooie kunstwerkje aansnijden. Het is immers bijna zonde om hem op te eten, maar met een foto hebben jullie in ieder geval nog een mooie herinnering.

Foto 16: De eerste dans

En tot slot het trouwfeest. De meeste bruidsparen huren hun trouwfotograaf niet voor de hele avond in, maar het is wel leuk om een foto te hebben van de eerste dans. Vraag daarom in ieder geval of jullie fotograaf kan blijven tot dit moment. Een foto van de eerste dans is namelijk altijd leuk om het trouwalbum mee af te sluiten!

Bonustip: Maak ook jullie eigen foto als bruidspaar

Natuurlijk maakt de fotograaf een prachtige trouwreportage, maar daarnaast is het ook leuk om als bruidspaar zelf een foto te maken van jullie trouwdag. Maak bijvoorbeeld een bruiloft selfie of wat kiekjes achter de schermen. Het is altijd leuk om meerdere soorten foto’s te hebben als herinnering aan jullie bruiloft.