Foto´s van bruidspaar

Fotograaf: Suegraphy

16 Trouwfoto´s die ieder bruidspaar moet hebben!

Na afloop van de bruiloft is niets leuker dan samen door het trouwalbum bladeren en alle momenten nog eens opnieuw te beleven. Zeker wanneer jullie een goede fotograaf hebben ingehuurd, zal dit prachtige plaatjes opleveren. Vraag de fotograaf in ieder geval of hij de volgende 16 trouwfoto´s kan maken op jullie bruiloft, want deze foto´s kunnen niet in jullie trouwalbum ontbreken!

Spontane foto´s van bruiloften zijn altijd het leukst. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet van tevoren met de fotograaf kunt bespreken welke trouwfoto´s je graag wilt hebben. Wij hebben vast een handig lijstje met wat mooie voorbeelden voor je samengesteld:

Foto 1: De uitnodigingen

Een bruiloft begint al bij de uitnodigingen. Het is dan ook leuk om de fotograaf te vragen hier een mooie foto van te maken. Dit kan hij ´s ochtends vast doen als jullie nog druk bezig zijn met de voorbereidingen van jullie dag.

Foto 2: Het klaarmaken van de bruid

Vervolgens start de dag met het mooi maken voor de bruiloft. Een aantal foto´s van het bruidskapsel en de bruidsmake-up horen hier zeker bij! Vraag de fotograaf daarom al tijdig aanwezig te zijn op jullie bruiloft.

Trouwfoto´s van het klaarmaken van de bruid

Fotograaf: Kristen Kilpatrick via Brides

Foto 3: De jurk

Voor de jurk door de bruid wordt aangetrokken, is het mooi om er vast een foto van te maken. Bijvoorbeeld wanneer hij uitgehangen is aan een boom of een mooie deur. Helemaal leuk is het wanneer je hier een speciale kleerhanger bij hebt.

Foto 4: Het aantrekken van de jurk

Het aantrekken van de bruidsjurk is een bijzonder moment. Het vastmaken van de knoopjes aan de achterkant wordt dan ook vaak gebruikt als fotomomentje. Vraag dus zeker even aan de fotograaf of hij hierbij aanwezig kan zijn om dit vast te leggen.

Foto 5: Bruid in de spiegel

Zit de make-up er op, is het bruidskapsel in orde gemaakt en is de trouwjurk aangetrokken? Het moment dat de bruid zichzelf in de spiegel bekijkt levert altijd een mooie foto op!

Bruid in de spiegel

Fotograaf: Trouw Trendy

Foto 6: Bruidegom die zich klaarmaakt

Wanneer jullie twee fotografen inhuren, kan één fotograaf bij de bruid zijn, terwijl de ander foto´s maakt van de bruidegom die zich klaarmaakt. Komt er maar één fotograaf op jullie bruiloft? Dan zal hij goed moeten plannen wanneer hij op welke plek is om de beste trouwfoto´s te maken.

Foto 7: De first look

Tranen in de ogen van de bruidegom, het verraste gezicht van de bruid; de uitdrukkingen op first look foto´s zeggen altijd meer dan duizend woorden. Dit moment (en de foto) kan dan ook absoluut niet ontbreken op jullie trouwdag.

Lees verder: First look: 5 Emotionele bruidegommen

Bruid en bruidegom first look

Fotograaf: Mon et Mine

Foto 8: Jullie gezichten

Als jullie vervolgens op pad gaan voor de fotoshoot, is het tijd voor wat intieme momentjes samen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een foto met jullie gezichten vlak bij elkaar? Dit is een mooie afwisseling op de trouwfoto´s die van verderaf genomen worden.

Foto 9: Bruid en bruidegom samen

Naast een close-up wil je natuurlijk ook een aantal foto´s van jullie gehele outfit. Dat kan van de voorkant, maar ook van achter kun je romantische plaatjes maken. Probeer samen zoveel mogelijk te genieten, dan worden de trouwfoto´s een stuk spontaner.

Foto 10: Onder de sluier

Draag jij een sluier op jullie bruiloft? Dan moet je hier zeker een aantal mooie foto´s mee laten maken! Dit geeft namelijk een prachtig mysterieus effect.

Foto 11: Het bruidsboeket

Het bruidsboeket is vaak een bijzonder boeket dat met veel zorg is samengesteld en goed bij de kleuren van de bruiloft past. Een detailfoto van het bruidsboeket kan dan ook niet ontbreken!

Foto 12: Naar het altaar lopen

Brengt jouw vader je naar het altaar? Of lopen jullie samen of misschien zelfs wel alleen naar voren? Hoe jullie de ceremonie ook starten, het is sowieso een bijzonder moment!

Lees verder: 5 Originele manieren om naar het altaar te lopen

Foto 13: Omdoen van de ringen

En dan hét moment waarop jullie een ring om elkaars vinger mogen schuiven. Het symbool van jullie eeuwige liefde. Het is natuurlijk prachtig om dit moment in close-up vastgelegd te hebben.

Trouwfoto´s omdoen van de ringen

Fotograaf: Suegraphy

Foto 14: De kus

Na de ringen komt er nog zo´n prachtig moment tijdens de ceremonie: de kus! Als het goed is spat de romantiek hier vanaf.

Foto 15: De bruidstaart

Vervolgens is het tijd om jullie huwelijk te vieren met een stuk bruidstaart. Zorg er voor dat hij op de foto staat voor jullie dit mooie kunstwerkje aansnijden. Het is immers bijna zonde om hem op te eten.

Foto 16: De eerste dans

En tot slot het trouwfeest. De meeste bruidsparen huren hun trouwfotograaf niet voor de hele avond in, maar het is wel leuk om een foto te hebben van de eerste dans. Een mooie foto om het trouwalbum mee af te sluiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *