Na afloop van de bruiloft is niets leuker dan samen door het trouwalbum bladeren en alle momenten nog eens opnieuw te beleven. Zeker wanneer jullie een goede fotograaf hebben ingehuurd, zal dit prachtige plaatjes opleveren. Vraag de fotograaf in ieder geval of hij de volgende 16 foto´s kan maken op jullie bruiloft, want deze foto´s kunnen niet in jullie trouwalbum ontbreken! 

Spontane foto´s van bruiloften zijn altijd het leukst. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet van tevoren met de fotograaf kunt bespreken welke foto´s je graag wilt hebben. Wij hebben vast een handig lijstje met wat mooie voorbeelden voor je samengesteld:

De uitnodigingen

Een bruiloft begint al bij de uitnodigingen. Het is dan ook leuk om de fotograaf te vragen hier een mooie foto van te maken.

Klaarmaken van de bruid

Vervolgens start de dag met het mooi maken voor de bruiloft. Een aantal foto´s van het bruidskapsel en de bruidsmake-up horen hier zeker bij!

Bruidskapsel met vlecht

Fotograaf: Kristen Kilpatrick via Brides

De jurk

Voor de jurk door de bruid wordt aangetrokken, is het mooi om er vast een foto van te maken. Bijvoorbeeld wanneer hij uitgehangen is aan een boom of een mooie deur.

Aantrekken van de jurk

Het aantrekken van de bruidsjurk is een bijzonder moment. Het vastmaken van de knoopjes aan de achterkant wordt vaak gebruikt als fotomomentje.

Bruid in de spiegel

Zit de make-up er op, is het bruidskapsel in orde gemaakt en is de trouwjurk aangetrokken? Het moment dat de bruid zichzelf in de spiegel bekijkt levert altijd een mooie foto op!

Bruid in de spiegel

Fotograaf: Trouw Trendy

Klaarmaken bruidegom

Wanneer jullie twee fotografen inhuren, kan één fotograaf bij de bruid zijn, terwijl de ander foto´s maakt van de bruidegom die zich klaarmaakt.

De first look

Tranen in de ogen van de bruidegom, het verraste gezicht van de bruid; de uitdrukkingen op first look foto´s zeggen altijd meer dan duizend woorden.

Bruid en bruidegom first look

Fotograaf: Mon et Mine

Foto van jullie gezichten

Als jullie vervolgens op pad gaan voor de fotoshoot, is het tijd voor wat intieme momentjes samen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een foto met jullie gezichten vlak bij elkaar?

Bruid en bruidegom

Naast een close-up wil je natuurlijk ook een aantal foto´s van jullie gehele outfit. Dat kan van de voorkant, maar ook van achter kun je romantische plaatjes maken.

Onder de sluier

Draag jij een sluier op jullie bruiloft? Dan moet je hier zeker een aantal mooie foto´s mee laten maken!

Het bruidsboeket

Het bruidsboeket is vaak een bijzonder boeket dat met veel zorg is samengesteld en goed bij de kleuren van de bruiloft past. Een detailfoto van het bruidsboeket kan dan ook niet ontbreken!

Naar het altaar lopen

Brengt jouw vader je naar het altaar? Of lopen jullie samen of misschien zelfs wel alleen naar voren? Hoe jullie de ceremonie ook starten, het is sowieso een bijzonder moment!

Omdoen van de ringen

En dan hét moment waarop jullie een ring om elkaars vinger mogen schuiven. Het symbool van jullie eeuwige liefde.

Bruid schuift ring om vinger bruidegom

Fotograaf: Suegraphy

De kus

Na de ringen komt er nog zo´n prachtig moment tijdens de ceremonie: de kus!

De bruidstaart

Vervolgens is het tijd om jullie huwelijk te vieren met een stuk bruidstaart. Zorg er voor dat hij op de foto staat voor jullie dit mooie kunstwerkje aansnijden.

Eerste dans

En tot slot het trouwfeest. De meeste bruidsparen huren hun trouwfotograaf niet voor de hele avond in, maar het is wel leuk om een foto te hebben van de eerste dans!

Welke foto´s kunnen echt niet ontbreken in jullie trouwalbum? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *