Letters met licht als decoratie + DIY

Bij de meeste bruiloften wordt veel gebruik gemaakt van decoratie. Het grootste deel van deze decoratie is op overdag gericht. ´s Avonds is het echter minstens zo leuk om gebruik te maken van decoratie, bijvoorbeeld in de vorm van lichtjes. Gigantische letters met lichtjes er in staan bijvoorbeeld hartstikke leuk!

Lichtjes hebben ´s avonds sowieso een leuk effect. Hiermee creëer je meteen een romantische sfeer. Je kunt lichtjes ophangen of langs de paden neerzetten, maar je kunt ze ook goed gebruiken in combinatie met letters.

Letters verlichten

Losse letters of woorden zijn erg leuk als decoratie. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor jullie voorletters, een &-teken of woorden zoals LOVE. Je kunt ook woorden gebruiken om aan te geven waar iets is, zoals bijvoorbeeld de bar op jullie bruiloft.

DIY

Het is altijd leuk om (een deel van) de decoratie voor jullie bruiloft zelf te maken. Voor dit DIY projectje is het wel handig als je een beetje met een zaag overweg kunt. Niet zo handig? Dan zul je je verloofde of je vader even lief aan moeten kijken. Op Own Your Wedding staat stap voor stap uitgelegd hoe je de letters uit hout kunt zagen. Het is overigens ook mogelijk om in plaats van hout stevig karton te gebruiken.

Wanneer je de letters gemaakt hebt, zaag je de gaten voor de verlichting. Hier kun je de lampjes vervolgens in plaatsen. Je kunt de letters ophangen aan de muur, maar het kan ook leuk zijn om ze neer te zetten. Zorg er wel voor dat ze niet gemakkelijk om kunnen vallen.

Waar gebruik je ze voor?

En als je letters af zijn, waar gebruik je ze dan voor? Je kunt er allerlei leuke dingen mee doen. Zo zijn ze bijvoorbeeld goed  te gebruiken als achtergrond op jullie trouwfoto´s. Het is ook leuk om ze buiten neer te zetten bij de ingang van de locatie waar het trouwfeest plaatsvindt. En dan is het ook nog mogelijk om jullie lichtgevende decoratie aan de muren op te hangen of op een tafeltje te plaatsen, bijvoorbeeld naast de bruidstaart, bij de bar of op het candy buffet.

Letters met lichtjes

Fotograaf: Paula O´Hara via Brit + Co

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *