Neon letters op jullie bruiloft, zo maak je ze zelf!

We hebben weer een leuke trend gevonden op het gebied van bruiloften: neon letters als decoratie. Deze opvallende lichtgevende letters of woorden kun je op allerlei manieren gebruiken. In dit blog laten wij je de mooiste voorbeelden zien en kun je bovendien zelf aan de slag met de DIY!

Neonkleuren zijn de laatste tijd helemaal hip en ook neon letters zie je steeds vaker terugkomen. Deze trend richt zich niet alleen op mode en interieur, ook bij bruiloften zie je neon regelmatig voorbijkomen. Neon letters zijn dan ook perfect als decoratie!

Neon letters als decoratie

Met decoratie kun je de sfeer van jullie bruiloft bepalen. Je kunt hier bloemen, pompons, ballonnen of vlaggetjes voor gebruiken, maar ook neon letters zijn heel geschikt! Ze hebben een stoere, maar ook romantische uitstraling en je kunt ze op veel verschillende manieren gebruiken. Wij hebben wat leuke voorbeelden van neon letters op bruiloften voor je verzameld. Kijk maar eens mee naar deze foto´s!

Verder lezen: Bruiloft decoratie checklist die elke bruid moet hebben!

Bruidspaar met roze neon letters

Fotograaf: Fiona Clair Photography via Ruffled

Bruidspaar kust onder neon sign

Fotograaf: Tanya Voltchanskaya via Nouba

Jullie eigen neon letters maken

Enthousiast geworden? Neon letters kun je gewoon in de winkel of op internet kopen. Het is alleen lastig om precies het woord of teken te vinden dat jullie nodig hebben. Het is daarom ook mogelijk om een eigen neon sign te laten maken. Op Google vind je verschillende aanbieders die gepersonaliseerde neon letters leveren. Bespaar je liever wat geld of vind je het gewoon erg leuk om creatief bezig te zijn? Dan kun je ook zelf aan de slag met het maken van jullie eigen neon letters! Wij hebben hiervoor een handige DIY.

Wat heb je nodig voor neon letters? 

Heb je alle materialen verzameld? Dan kun je aan je eigen DIY projectje beginnen! Je doet dit als volgt:

Stap 1: Schrijf het woord met potlood op papier. Zorg er hierbij voor dat je het hele woord in een keer door schrijft zodat alle letters aan elkaar verbonden zijn. Let op dat je geen scherpe hoeken maakt en er voldoende ruimte is tussen de letters.

Stap 2: Vorm het woord in ijzerdraad door het ijzerdraad aan de hand van de tekening in de juiste vorm te buigen. Je kunt hierbij het tangetje gebruiken.

Stap 3: Gebruik het lijmpistool om de eL wire aan het ijzerdraad vast te lijmen. Smeer hiervoor steeds een klein stukje ijzerdraad in met lijm, plak de eL wire er op en zet het vast met een aantal knijpers. Zodra de lijm droog is kun je het volgende stuk beplakken. Zo ga je door tot je het hele woord van eL wire hebt gemaakt.

A Cup of Life heeft een handige DIY gemaakt waarbij je naast tekst ook foto´s ziet van de verschillende stappen. Zo moet het zeker gaan lukken!

Hoe gebruik je neon letters voor jullie bruiloft?

Neon letters kun je op allerlei manieren gebruiken voor jullie bruiloft. Wat dacht je bijvoorbeeld als backdrop bij de ceremonie of als bordje waarmee je aangeeft waar de bar is? Ook jullie namen, initialen of een tekst zoals Mr en Mrs zijn leuk om te maken met een neon sign. Mogelijkheden zijn er dus genoeg om deze lichtgevende letters terug te laten komen. Dit is helemaal leuk wanneer jullie trouwen op een industriële trouwlocatie, hierbij past deze decoratie perfect!

Dit blog bevat affiliate links..