Bruidspaar op Burning Man in Black Rock City

Fotograaf: Kindred Weddings

Trouwen in het thema van het Burning Man festival

Burning Man is zeker een van de meest bijzondere festivals ter wereld. Jaarlijks komen tienduizenden mensen bij elkaar in Black Rock, de woestijn van Nevada in Amerika. Een week lang vormen zij daar samen een gemeenschap. Het Burning Man festival heeft een unieke sfeer en is daarmee heel geschikt als thema voor jullie bruiloft! 

Wie wel eens op het Burning Man festival is geweest, weet wat voor bijzondere sfeer daar hangt. Het is een unieke ervaring waarbij je een week lang compleet bent afgesloten van de buitenwereld. Liefde, kunst en muziek staan centraal tijdens dit festival. Het is dus niet zo gek dat er veel stellen zijn die ervoor kiezen om elkaar hier het jawoord te geven.

Wat is het Burning Man festival?

Het Burning Man festival vindt plaats in het ruige landschap van Nevada. De bezoekers bouwen ieder jaar samen een stad op in het midden van Black Rock Desert. We kunnen uitleggen wat het festival inhoudt, maar eigenlijk kun je het best eerst even onderstaande video bekijken die een goed beeld geeft.

In een week tijd wordt er toegeleefd naar het hoogtepunt van het festival: het verbranden van een metershoge houten pop: de Burning Man. Tijdens het festival moet je zelfvoorzienend zijn. Dat betekent dat je genoeg eten en vooral drinken meeneemt om een week lang van te kunnen leven. Op het festival wordt geen gebruik gemaakt van geld. De bezoekers delen alles met elkaar. Ook zorgen ze voor muziek en staat de woestijn vol met prachtige kunstobjecten. Na een week tijd wordt alles weer afgebroken zonder sporen achter te laten in de woestijn. Eén van de belangrijkste regels van het Burning Man festival is namelijk leave no trace. Tijdens het festival kan iedereen volledig zichzelf zijn. Er zijn allerlei verschillende kampen waar je je bij kunt aansluiten en om je te verplaatsen op het gigantische festivalterrein kun je het best een fiets meenemen.

Trouwen zoals het feest in de woestijn van Amerika

Burning Man zorgt voor een unieke sfeer en voor veel bezoekers is dit de ervaring van hun leven. Er heerst heel veel vrijheid en het is één groot avontuur. Bovendien zijn er allemaal prachtige kunstwerken te bewonderen en is er op veel plekken goede muziek te horen. Klinkt heerlijk toch? Het festival thema is sowieso al erg populair voor bruiloften, maar ook zie je steeds vaker bruiloften met een Burning Man thema voorbij komen. Het is natuurlijk heel bijzonder om een trouwfeest te geven in de sfeer van dit festival in de woestijn van Amerika. Geen formele bruiloft, maar een ongedwongen sfeer waarbij jullie heerlijk kunnen genieten samen met jullie familie en vrienden!

Een Burning Man bruiloft organiseren, hoe doe je dat? Het is belangrijk om een mooie, natuurlijke trouwlocatie te zoeken waar veel ruimte is voor jullie eigen festivalterrein. Vervolgens is het leuk om voor goede muziek te zorgen, het liefst live, en meerdere foodtrucks en barretjes in te huren om de gasten van eten en drinken te voorzien. Natuurlijk kan ook kunst niet ontbreken bij een Burning Man bruiloft. Je kunt dit doen door zelf creatief aan de slag te gaan en familie en vrienden te vragen om bij te dragen aan de kunstwerken op jullie bruiloft. Vergeet ook vooral niet om voor veel verlichting te zorgen in de avond. Dit geeft een sprookjesachtig effect aan jullie bruiloft. En natuurlijk kan de Burning Man of een alternatief niet ontbreken als afsluiting van jullie bruiloft!

Bruiloft met een Burning Man festival thema

Fotograaf: Jack Davolio

Burning Man outfits als dresscode

Het Burning Man festival staat ook bekend om de prachtige outfits die hier gedragen worden. De bezoekers pakken flink uit met opvallende kleding vol met kleur, glitters en veren. Hoe excentrieker, hoe beter! Burning Man outfits lenen zich hiermee heel goed als dresscode voor jullie bruiloft. Het is weliswaar geen traditionele bruiloft kleding, maar het zorgt wel meteen voor een feestelijke sfeer!

Trouwen op het festival in Black Rock City Nevada

Een eigen Burning Man festival in Nederland organiseren is tof, maar het is natuurlijk helemaal een onvergetelijke ervaring om te trouwen in Black Rock City in Nevada. Er zijn ieder jaar weer bruidsparen die elkaar hier het jawoord geven. Jullie kunnen er een romantische elopement van maken of samen met familie en vrienden naar Amerika afreizen. Houd er wel rekening mee dat het niet gemakkelijk is om kaartjes voor het Burning Man festival te bemachtigen. Daarnaast zijn er flink wat kosten aan verbonden. Ondanks dat er op het festival zelf geen geld wordt gebruikt, heb je namelijk wel behoorlijk wat geld nodig voor de voorbereidingen. De kosten voor de vliegreis, tickets voor het festival, het vervoer naar het festivalterrein en al het eten en drinken dat jullie vooraf moeten inkopen, lopen al snel op naar 3000 euro. Jullie zullen waarschijnlijk dus even moeten sparen. Aan de andere kant is een bruiloft in Nederland ook niet goedkoop!

Burning Man in Nederland

Is het Burning Man festival in Black Rock Nevada iets te ver voor jullie? Dan zou je ook kunnen overwegen om in Nederland te trouwen bij het Burning Man festival. In ons eigen land wordt namelijk al enkele jaren een festival georganiseerd (Where the Sheep Sleep) dat op dezelfde principes is gebaseerd. Een leuk alternatief als jullie liever niet naar het buitenland willen!

Bronnen:
Website Burning Man
Metro Nieuws
3 Op Reis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *