Verschillende soorten eten op de bruiloft

Fotograaf: Mon et Mine

Dieetwensen van gasten, hoe regel je dit op de bruiloft?

Het diner op jullie bruiloft is een gezellig moment met jullie belangrijkste gasten. Natuurlijk kiezen jullie daar een aantal lekkere gerechten voor uit. Het kiezen van de juiste gerechten is alleen niet altijd zo gemakkelijk als je misschien denkt. Want er zullen ongetwijfeld gasten zijn met allergieën, bepaalde diëten of voorkeuren zoals vegetarisch eten. Hoe kun je rekening houden met al deze dieetwensen?

Misschien ben je gewend met bepaalde allergieën of diëten om te gaan, maar andere wensen voor het diner op jullie bruiloft kunnen compleet onbekend zijn voor jullie. Dan kan het best lastig zijn om een geschikte maaltijd samen te stellen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om hier toch rekening mee te kunnen houden.

Hoe kom je achter alle dieetwensen?

Om rekening te kunnen houden met dieetwensen, zal je natuurlijk eerst moeten weten welke diëten en allergieën er allemaal zijn in jullie familie en vriendenkring. Een slimme manier om hier achter te komen is via de RSVP die je bij de uitnodiging kunt doen. Je vraagt de gasten door middel van een kaartje of een e-mail aan te geven welke wensen ze hebben voor het eten. Zo kun je zelf een lijst maken met alle dingen waar je rekening mee moet houden. Hebben jullie een ceremoniemeester? Dan is dit een handig taakje om aan hem of haar over te dragen.

Plankje met verschillende hapjes

Fotocredits:: Apartment 34 via Brit + Co

Op welke manier kun je zoveel mogelijk mensen tevreden houden?

Het is lastig om rekening te houden met alle dieetwensen van jullie gasten. Het is daarom sowieso verstandig om vooraf met de cateraar te overleggen. Deze professionals hebben vaak veel ervaring met allerlei soorten diëten en kunnen je vast advies geven. Als je kiest voor een buffet is er genoeg keuze voor iedereen en los je een groot deel van het probleem op. Maar ook wanneer het diner aan de gasten geserveerd wordt, zijn er allerlei mogelijkheden. Zorg er in ieder geval voor dat je met de cateraar overlegt, zodat zij kunnen zorgen dat er voor iedereen iets bij zit.

Als je voor een buffet kiest, maak dan overal kaartjes bij waar de ingrediënten op staan vermeld. Je zou ook met symbooltjes aan kunnen geven welke gerechten bijvoorbeeld glutenvrij of vegetarisch zijn. Twijfel je toch nog? Neem dan even contact op met de gasten om wie het gaat. Zij hebben zelf vast ook goed ideeën!

Lees zeker ook even het blog: Het menu voor jullie bruiloft diner samenstellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *