Witte bruidstaart in lagen

Fotograaf: Gina Paulson

Carrot cake als originele bruidstaart

Mmm, wat is carrot cake toch ontzettend lekker! Er worden regelmatig grapjes gemaakt over worteltjestaart, maar uiteindelijk is (bijna) iedereen er gek op. Het is dan ook een leuk idee om carrot cake te gebruiken voor jullie bruidstaart. Zo’n bruiloft cake is niet alleen erg lekker, maar ziet er ook nog eens prachtig uit! 

Een bruidstaart wordt normaal gesproken gemaakt van vanillecake met verschillende smaken vulling, maar dat kan natuurlijk ook anders. Een carrot cake is een erg leuk en lekker alternatief!

Naked cake als bruidstaart

Een bruidstaart kun je op allerlei manieren versieren. Vaak wordt hier marsepein of fondant voor gebruikt. Een carrot cake kun je bedekken met een flinke laag fondant, maar het kan ook erg mooi zijn om een (deels) naakte bruidstaart te maken. Je kunt deze taart prachtig versieren met echte bloemen. Kies bijvoorbeeld voor bloemen die bij jouw bruidsboeket passen en gebruik ze als topper voor de taart. Dit geeft een mooi natuurlijk effect!

Tip: Zijn jullie ook op zoek naar de perfecte bruidstaart voor jullie bruiloft? Lees dan zeker even het blog Bruidstaart bestellen? Dit moet je allemaal weten!

Zelf carrot cake als bruidstaart maken

Ben jij een echte keukenprinses en durf jij het aan om je eigen bruidstaart te maken? Dan is een carrot cake daar zeker geschikt voor! Eigenlijk werkt dit hetzelfde als een gewone bruidstaart, je wisselt de cake af met een aantal lagen vulling. Zelf een stapeltaart maken is misschien een beetje lastig, maar je kunt ook meerdere taarten maken in verschillende formaten die je vervolgens op een plateau zet. Dit ziet er ook erg mooi uit!

Cupcakes of taartenbuffet

Natuurlijk kun je in plaats van een bruidstaart ook kiezen voor kleine cupcakes. Ben je bang dat niet iedereen van worteltjestaart houdt? Dan is het helemaal handig om voor kleine cupcakes te gaan. Je kunt immers meerdere soorten maken met verschillende smaken. Zo zit er voor iedereen wel iets tussen! Een ander idee is het maken van een taartenbuffet met verschillende taarten. Zo kun je naast carrot cake ook verschillende andere taarten voor de gasten neerzetten.

Carrot cake cupcakes

Fotocredits: The Baker Chick

Bruiloft cake of liever een andere originele bruidstaart?

Toch liever geen carrot cake voor jullie bruiloft, maar wel op zoek naar een origineel alternatief voor de traditionele bruidstaart? Er zijn genoeg leuke ideeën te bedenken! Wat dacht je bijvoorbeeld van cheesecake, pannenkoekentaart of red velvet? Ook een hartige bruidstaart gemaakt van sushi of kaas behoort tot de mogelijkheden! Wat jullie ook kiezen, zorg er in ieder geval voor dat de bruidstaart goed bij jullie past en jullie hem vooral zelf heel lekker vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *