7 Toffe polaroid foto ideeën voor jullie bruiloft

De polaroid camera is misschien wat ouderwets, maar tegelijk ook ontzettend hip. Deze camera zorgt voor het ultieme nostalgische gevoel. Je maakt met een polaroid camera de leukste plaatjes voor in het gastenboek of de decoratie. Ben je benieuwd waar je polaroids nog meer voor kunt gebruiken? Wij hebben de leukste polaroid bruiloft ideeën voor je op een rijtje gezet! 

Het leuke aan een polaroid camera is dat je niet, zoals op je telefoon of digitale camera, honderden foto´s kunt schieten om vervolgens de helft weer te verwijderen. Hierdoor zul je net wat meer moeite doen om de perfecte foto te maken. Bovendien wordt de foto meteen voor je geprint waardoor hij niet tussen de duizenden andere foto’s op je telefoon verdwijnt. Je kunt dan ook heel wat leuke dingen doen met polaroids. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze 7 ideeën voor jullie bruiloft?

#1. Save the date voor jullie bruiloft als polaroid

Wil je een leuke Save the Date versturen? Doe dat dan aan de hand van een polaroid foto van jullie samen met de datum er op. Hebben jullie een verlovingsshoot gedaan? Dan is het leuk om de mooiste foto van deze fotoshoot af te laten drukken als polaroid. Dit is helemaal leuk wanneer je een magneetje laat maken van de foto. Zo kunnen de gasten jullie op de koelkast hangen en zullen ze jullie trouwdatum in ieder geval niet vergeten!

Polaroid save the date

Fotocredits: Etsy

#2. Polaroid foto’s ophangen als decoratie

Een bruiloft kan natuurlijk niet zonder decoratie. Er zijn allerlei soorten decoratie mogelijk, maar het leukste is om het zelf te maken. Polaroids lenen zich hier goed voor. Je kunt foto’s van jullie samen maken met een polaroidcamera en deze foto’s over de trouwlocatie verspreiden. Je zou ook gebruik kunnen maken van oudere foto’s die je af laat drukken als polaroid. Zo kunnen jullie foto’s van jullie relatie door de loop der jaren laten zien.

#3. DIY taarttopper met een foto

Ben je nog op zoek naar een leuke taarttopper voor op jullie bruidstaart? Natuurlijk kun je er twee poppetjes op zetten van een bruid en een bruidegom, maar het is veel leuker om het wat persoonlijker te maken. In plaats hiervan zou je ook gebruik kunnen maken van een polaroid foto. Je kunt een foto maken voorafgaande aan jullie trouwdag, bijvoorbeeld tijdens de verlovingsshoot. Het voordeel aan polaroids is echter dat ze meteen geprint worden. Het kan daarom ook een leuk idee zijn om een polaroid camera te gebruiken op jullie bruiloft zelf. Zo kunnen jullie een foto van jullie als bruidspaar op de taart zetten. Persoonlijker kan haast niet!

#4. Gasten foto’s laten maken

Waarschijnlijk hebben jullie een fotograaf ingehuurd om alle mooie momenten op jullie bruiloft vast te leggen, maar het kan ook leuk zijn om hiernaast nog wat spontane foto’s van de gasten zelf te hebben. Hiervoor kun je een aantal polaroid camera’s neerleggen die de gasten kunnen gebruiken voor het maken van foto’s. Dit is meteen ook een leuke activiteit voor tijdens de receptie of het trouwfeest.

#5. Polaroid frame op jullie bruiloft

In plaats van een polaroid camera kun je ook gebruik maken van een frame in de vorm van een polaroid waarmee de gasten foto’s kunnen laten maken. Op deze manier kun je de foto’s zelf gewoon digitaal maken, maar krijg je toch het idee van een polaroid foto. In het witte vlak onder de polaroid kun je jullie namen en trouwdatum zetten. Zo hebben de gasten meteen een mooi aandenken aan jullie bruiloft!

#6. Gastenboek bruiloft met polaroid

Wil je een leuk en origineel gastenboek? Leg dan een polaroid camera neer voor je gasten en laat ze zelf foto´s maken. Ze kunnen met stift een wens voor jullie op het witte deel van de foto schrijven. De foto´s kun je tijdens de bruiloft op laten hangen en vervolgens thuis in een gastenboek plakken. Je kunt de gasten natuurlijk ook zelf hun eigen foto op laten plakken in het boek. Naast de foto kunnen ze dan nog een leuk berichtje voor jullie kwijt.

Verder lezen: 16 Originele ideeën voor het gastenboek op jullie bruiloft

#7. Bedankkaartje voor de gasten

Het is altijd leuk om de gasten na afloop van de bruiloft een bedankkaartje te sturen. Dit kun je doen in de vorm van een polaroid foto met een bedanktekst op het witte deel aan de onderkant. Hiervoor kun je één of meerdere trouwfoto´s uitkiezen die je vervolgens als polaroids laat afdrukken. De kaartjes kun je een aantal dagen of weken na de bruiloft op de post doen om al jullie gasten te bedanken.

Bedankkaartje met foto

Fotocredits: Jen Carreiro via Something Turquoise

Polaroid camera huren voor jullie bruiloft

Heb je zelf geen polaroid camera, maar lijkt het je wel leuk om er een te gebruiken voor jullie bruiloft? Vraag dan eens rond in je omgeving of er toevallig iemand is die er een heeft. Je kunt er natuurlijk ook zelf een aanschaffen of je kunt een polaroid camera huren voor de bruiloft. Er zijn online heel wat verhuurbedrijven te vinden die niet alleen de camera leveren, maar ook de polaroids zelf kunnen regelen. Je betaalt hierbij meestal een bedrag voor de huur van de camera en de kosten voor de afdrukken die je uiteindelijk maakt.

Overigens zijn de kosten van een polaroid camera niet heel hoog. Je kunt dus ook zelf een camera aanschaffen voor tijdens de bruiloft die jullie daarna zelf nog kunnen blijven gebruiken. Online zijn er heel wat verschillende soorten polaroid camera’s te vinden in toffe kleurtjes.

Dit blog bevat affiliate links. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *