8 Taarttopper bruiloft ideeën voor de bruidstaart

Veel bruidsparen kiezen ervoor hun huwelijk te vieren met een stuk bruidspaar en een glaasje bubbels. Natuurlijk moet de bruidstaart vooral lekker zijn, maar het is ook belangrijk dat hij er goed uitziet. De taarttopper maakt het plaatje compleet, zeker wanneer jullie voor een gepersonaliseerde variant kiezen. Daarom hebben wij 8 taarttopper ideeën voor jullie bruiloft verzameld! 

De taarttopper staat bovenop de bruidstaart en kan voor een unieke toevoeging zorgen. Zo kunnen jullie kiezen voor een klassieke topper of juist een originele, gepersonaliseerde taarttopper. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Dit zijn vast 8 leuke ideeën!

#1. Alternatief bruidspaar op de taart

De meest bekende taarttopper is toch wel de bruidspaar poppetjes die bovenop de bruidstaart staan. Deze klassieke poppetjes zijn overal te krijgen, maar het is leuker om een origineel alternatief te bedenken. Laat bijvoorbeeld speciale poppetjes maken die op jullie zelf lijken of vervang de klassieke poppetjes door een bruidspaar van LEGO. Deze unieke taarttopper zal zeker opvallen!

#2. Bloemen als taarttopper voor de bruiloft

Hoe meer bloemen op een bruiloft, hoe beter. Je kunt er daarom ook voor kiezen om geen gebruik te maken van een echte taarttopper, maar de bovenkant van de bruidstaart met echte bloemen te versieren. Dit zorgt voor een vrolijk en kleurrijk gezicht. Het is helemaal leuk wanneer de bloemen op de bruidstaart zijn afgestemd op jouw bruidsboeket en de bloemen die voor de overige decoratie worden gebruikt.

#3. Gepersonaliseerde taarttopper

Helemaal leuk is het natuurlijk om een gepersonaliseerde taarttopper voor jullie bruidstaart te laten maken. Je zou bijvoorbeeld jullie voornamen, nieuwe achternaam of trouwdatum in de taarttopper kunnen verwerken. Deze taarttopper is bovendien geschikt om te bewaren als mooie herinnering aan jullie bruiloft.

Gepersonaliseerde taarttopper met initialen

Fotocredits: Etsy

#4. Polaroid foto van jullie samen

Een taarttopper hoeft helemaal niet duur te zijn, er zijn genoeg leuke, goedkope opties te bedenken. Zo kun je bijvoorbeeld een toffe taarttopper maken van één of meerdere polaroid foto’s. Maak een foto van jullie samen of ga allebei individueel op de foto en plaats de polaroids vervolgens samen op de bruidstaart. Dit originele idee zorgt voor een unieke taarttopper!

#5. Taarttopper van draad

Ga je liever zelf creatief aan de slag voor de taarttopper op jullie bruidstaart? Dan is het een leuk idee om er één van draad te maken. Met draad kun je allerlei soorten letters en figuren maken. Zo kun je bijvoorbeeld jullie initialen maken met een hartje ertussen. Kiezen jullie na de bruiloft voor dezelfde achternaam? Dan zou je ook jullie gezamenlijke achternaam op de bruidstaart kunnen zetten.

#6. Vlaggetjes op stokjes

Nog zo’n leuk en simpel DIY idee is deze taarttopper voor jullie bruiloft met vlaggetjes. Je maakt de taarttopper met twee stokjes en een lijn met kleine vlaggetjes. Dit is niet lastig om te maken, maar het heeft wel een feestelijk effect.

#7. Eetbare taarttopper bruiloft

Gaat het er vooral om dat jullie gasten enorm zullen smullen van de bruidstaart? Dan is het leuk om voor een eetbare taarttopper te kiezen. Overigens hoeft dat niet te betekenen dat jullie bruidstaart er minder mooi uitziet. Deze taarttopper gemaakt van donuts ziet er bijvoorbeeld waanzinnig mooi én overheerlijk uit! Ook vijgen en ander vers fruit lenen zich perfect als taarttopper voor jullie bruiloft.

#8. Cactus op de bruidstaart

Zoals je ziet zijn er ontzettend veel leuke ideeën te bedenken als taarttopper voor jullie bruiloft, maar de cactus is toch echt onze favoriet. Een cactus taarttopper ziet er prachtig uit en is bovendien super origineel. Dit past perfect bij een groene bruiloft met veel verschillende soorten planten. Om nog wat extra kleur toe te voegen zou je een cactus met een bloemetje uit kunnen kiezen. Dit maakt het plaatje compleet!

Alternatief voor de bruidstaart

Niet alleen kan het erg leuk zijn om een alternatief te bedenken voor het traditionele bruidspaar op de taart, ook zou je kunnen gaan voor een heel ander idee dan de standaard bruidstaart. Lees hiervoor eens ons blog met 16 Ideeën als alternatief voor de bruidstaart. En ook als jullie voor een alternatief gaan, kun je natuurlijk nog wel een leuke gepersonaliseerde taarttopper regelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *