Enveloppen bruiloft

Fotograaf: Something Gold Photography via Brides of Oklahoma

5 Toffe ideeën voor de enveloppendoos op jullie bruiloft

Gaan jullie binnenkort trouwen? Dan is de kans groot dat de gasten al druk bezig zijn met het regelen van leuke huwelijkscadeaus. Aangezien de meeste bruidsparen geen complete uitzet meer nodig hebben, zijn er steeds meer gasten die een envelop met een geldbedrag cadeau geven. Zorg daarom voor een mooie enveloppendoos of kaartenbox op jullie bruiloft waar je al deze felicitaties en geldbedragen in kunt verzamelen! 

Als bruidspaar is het handig om een cadeautafel te regelen waarop alle huwelijkscadeaus kunnen worden uitgestald. Verwachten jullie vooral geld als cadeau? Dan is het slim om een enveloppendoos neer te zetten waar de gasten hun cadeaus in kunnen doen. Je kunt hier een gewone doos voor nemen, maar er zijn natuurlijk ook veel leukere ideeën te bedenken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze 5 toffe enveloppendozen?

#1. Kartonnen enveloppendoos voor jullie bruiloft

De simpelste versie van een enveloppendoos is gemaakt van karton en is eigenlijk niet veel meer dan een vierkante doos met een gleuf er in. Wel kun je zo’n doos natuurlijk extra mooi decoreren. Kies voor een leuke kleur of ga voor een persoonlijke opdruk! Deze enveloppendoos van Ginger Ray is bijvoorbeeld erg mooi! Je kunt de cadeautafel eventueel nog extra decoreren met wat bloemen of planten.

Enveloppendoos van karton

Fotocredits: Ginger Ray

#2. Houten enveloppenkist

Een andere mooie, maar simpele oplossing is een enveloppenkist van hout. Zo’n kist heeft een natuurlijke uitstraling en staat daarom prachtig bij een buiten bruiloft in het bos. Je zou een houten kist kunnen kopen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om er zelf een in elkaar te zetten voor deze gelegenheid. Met verf kun je er nog een tekst op schrijven in sierlijke letters.

Houten enveloppenkist

Fotocredits: Etsy

#3. Brievenbus als kaartenbox voor de bruiloft

Wat is een betere plek om enveloppen in te bewaren dan een brievenbus? Een ouderwetse brievenbus leent zich perfect voor het verzamelen van al jullie kaarten! Met een likje verf en een leuke tekst maak je hem helemaal af. Zo’n brievenbus als enveloppendoos ziet er ontzettend leuk uit op de cadeautafel!

#4. Enveloppendoos voor jullie bruiloft goedkoop bij IKEA

Dat IKEA een goedkope winkel is, wist je natuurlijk wel. Maar wist je ook dat je heel goed gebruik kunt maken van IKEA om kosten op jullie bruiloft te besparen? Zo heeft dit Zweedse woonwarenhuis bijvoorbeeld een prachtige glazen kas die je ook heel goed als enveloppendoos kunt gebruiken. Met een krijtstift kun je hier vervolgens nog een tekst op schrijven om jullie enveloppendoos extra persoonlijk te maken. Lees ook zeker even het blog 7 IKEA hacks als goedkope bruiloft decoratie

#5. Enveloppen koffer bruiloft

Heeft jullie bruiloft een vintage thema of zijn jullie gek op reizen? Dan is het een gaaf idee om een mooie, ouder koffer als enveloppendoos te gebruiken. Zo heb je meteen een prachtig stuk decoratie! Je kunt de koffer nog verder decoreren door gebruik te maken van foto’s of een vrolijke slinger. Zo hebben jullie een echt pareltje als enveloppendoos!

Dit blog bevat affiliate links.