Handige tips & leuke ideeën voor een camping bruiloft

Houden jullie van kamperen? Het klinkt misschien een beetje gek, maar dit kan een leuk thema zijn voor jullie bruiloft. Glamping is een luxe manier van kamperen die steeds populairder wordt. Zo kunnen jullie trouwen op de camping, maar dan zo chic als jullie zelf willen. Je zou zelfs een complete minicamping af kunnen huren voor de bruiloft. Wij hebben wat handige tips en leuke ideeën voor een camping bruiloft verzameld!

Veel mensen houden van kamperen omdat het een uniek buitengevoel creëert. Een weekendje kamperen kan het idee geven van een heerlijke vakantie. Helemaal geen gek idee dus voor een relaxte bohemian bruiloft. Alleen hoe gaat zo´n camping bruiloft precies?

Trouwen op een camping

Gaat jullie bruiloft vooral om het gezellig samenzijn met vrienden en familie? Dan is het leuk om het echte back to nature gevoel op te roepen. De bohemian stijl past hier goed bij: het jawoord geven midden in de natuur, heerlijk barbecueën in de open lucht, ´s avonds gezellig marshmallow´s roosteren bij het kampvuur en luisteren naar gitaarmuziek. Zeker weten dat jullie samen met alle gasten alleen maar aan het genieten zijn!

Camping als trouwlocatie

Een camping is natuurlijk geen standaard trouwlocatie. Of jullie nu een officiële camping uitkiezen of voor een groot weiland gaan waar jullie een eigen bruiloft camping opzetten, de trouwlocatie zal wel aan een aantal regels moeten voldoen. Wanneer jullie een zelfstandige trouwambtenaar inhuren, hoeven jullie niet in het gemeentehuis te trouwen. Toch kun je elkaar niet zomaar op elke willekeurige plek het jawoord geven. Vraag jullie BABS daarom om hulp. Zij weet waarschijnlijk goed wat de regels zijn binnen jullie gemeente.

Slapen op de camping

Het fijne aan een camping bruiloft is dat de gasten meteen een plek hebben om te overnachten. Gaan jullie voor een echte budget bruiloft? Dan kan iedereen zijn eigen tentje meenemen. Je kunt bijvoorbeeld een eigen veldje afhuren die speciaal voor jullie bruiloft gasten wordt gereserveerd. Liever wat meer luxe? Dan kun je tenten huren die van tevoren vast voor jullie worden opgezet. Er zijn uitgebreide tenten te huur waar je zelfs een bed in kunt laten plaatsen. Glamping heet dit, een luxe vorm van kamperen. Leuk als jullie echt iets speciaals willen maken van de bruiloft!

Decoreren van de trouwlocatie

Wat decoratie betreft kun je heel wat leuke dingen doen bij een camping bruiloft. Sowieso is het een goed idee om slingers met lichtjes op te hangen tussen de bomen. Dit geeft ´s avonds een mooi romantisch effect. Zelfgemaakte wegwijzers zijn leuk om de gasten in de richting te wijzen van de verschillende onderdelen. Je kunt kleur toevoegen met lint en (zelfgemaakte) pompons. Ga vooral voor veel vrolijke kleuren en gezelligheid.

Festival bruiloft

Je kunt van jullie camping bruiloft ook een mini festival maken. Creëer een podium waar je een goede band laat optreden en huur een of meerdere foodtrucks om de gasten van eten te voorzien. Zo creëren jullie die gezellige festival sfeer gewoon op jullie eigen bruiloft!

Verder lezen: Festival bruiloft organiseren met deze 20 handige tips

Nog wat handige tips voor jullie camping bruiloft

  • Natuurlijk hopen jullie op lekker weer, maar het kan ook zo zijn dat de regen met bakken uit de lucht komt. Zorg daarom voor een plan B en regel in ieder geval voldoende overdekte ruimte. Je kunt bijvoorbeeld grote festival tenten huren. Als de zon toch flink schijnt, bieden deze tenten bovendien wat extra schaduw.
  • De natuur brengt nog wel eens wat ongemakken met zich mee. Zonnebrillen, zonnebrandcrème en een insectenspray zijn geen overbodige luxe.
  • Check vooraf of er voldoende sanitaire voorzieningen zijn voor alle gasten. Kunnen ze de toiletten ook goed bereiken vanaf de feestlocatie?
  • Vraag even na hoe het zit met geluidsoverlast. Het kan zijn dat harde muziek na een bepaalde tijd niet meer is toegestaan.
  • Willen jullie alle ruimte voor jullie zelf? Huur dan een complete minicamping af voor de bruiloft!
  • Niet alle gasten zullen het misschien prettig vinden om op een camping te blijven overnachten. Laat de keuze daarom vrij zodat iedereen optimaal kan genieten van jullie bruiloft.