3 Ideeën voor de mooiste statafel decoratie op jullie bruiloft

Statafels kunnen natuurlijk niet ontbreken op jullie bruiloft. Tijdens de receptie en het trouwfeest zijn ze ideaal om neer te zetten. Wanneer je statafels huurt, worden ze vaak met een hoes als decoratie geleverd. Deze hoes is over het algemeen vrij simpel, maar je kunt er zelf iets extra bijzonders van maken! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze 3 statafel decoratie ideeën? 

Statafels zijn fijn voor de gasten om even rustig een drankje te kunnen drinken en gezellig te kunnen kletsen, zonder dat ze meteen aan de kant moeten gaan zitten. Perfect voor gasten die (even) niet willen dansen, maar wel onderdeel van het feest willen zijn. Voor de sfeer van jullie locatie is het leuk om de statafels extra mooi aan te kleden. Op deze 3 manieren kunnen jullie voor speciale decoratie zorgen:

#1. Lichtjes voor onder de rok van de statafel

Door lichtjes onder de stof van de statafel te bevestigen, zorg je voor heel veel sfeer. Overdag heb je nog niet zo veel aan deze vorm van decoratie, maar ´s avonds is het extra bijzonder. Dit geeft namelijk een sprookjesachtig effect! Handige tip: Kies voor lichtjes op batterijen zodat je je niet druk hoeft te maken over een stopcontact in de buurt. Zo kun je alle statafels gemakkelijk van wat verlichting voorzien. Check vooraf natuurlijk wel even of de lichtjes niet te warm worden.

#2. Statafel decoratie met groen maken

Vaak wordt er gebruik gemaakt van lint om de stof rondom de statafel te binden, maar je kunt hier ook andere materialen voor gebruiken. Een slinger van groene blaadjes met eventueel wat bloemen staat bijvoorbeeld prachtig. Je kunt je bloemist hierbij om hulp vragen, of voor de neppe variant gaan. Het voordeel aan echte bloemen is dat het er vaak net wat mooier uitziet en je de decoratie van de statafels af kunt stemmen op je bruidsboeket. Nep bloemen kun je echter weer vroeg tevoren klaarzetten en zullen er de hele avond fris uit blijven zien.

#3. Centerpieces op de statafels

Tot slot kun je ook op de statafels wat opvallende centerpieces neerzetten zodat daar meteen de aandacht naartoe wordt getrokken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooi bloemstuk? Let er wel op dat de centerpieces niet te hoog worden. Het zou jammer zijn als de gasten elkaar niet meer kunnen zien! Je kunt de centerpieces bij de bloemist bestellen of zelf maken.

Decoratie voor jullie statafelrok zelf maken

Decoratie voor de statafels op jullie bruiloft kun je op allerlei manieren regelen. De hoezen kun je bijvoorbeeld gemakkelijk huren. In plaats hiervan kun je ook een andere stof uitkiezen waar je de statafels mee bedekt. Veel decoratie kun je tweedehands, online of via goedkope winkels vinden. Zo kun je bijvoorbeeld veel geld besparen met deze IKEA bruiloft hacks. Ook kun je gebruik maken van spullen die jullie toch al in huis hebben of die je via vrienden en familie kan lenen. Let tot slot goed op de aanbiedingen. Lichtjes zijn bijvoorbeeld in de periode na kerst een stuk goedkoper. Dit scheelt heel wat geld!

Dit blog bevat affiliate links. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *