De mooiste strand trouwjurk voor jullie beach wedding

Ga jij je geliefde op het strand het jawoord geven? Of trouw je zelfs in het buitenland op een goudgeel zandstrand? Lucky you! Je kunt je misschien voorstellen dat niet alle trouwjurken geschikt zijn voor een bruiloft in het zand. Ga jij op zoek naar de perfecte strand trouwjurk? Dan kun je vast wel wat inspiratie gebruiken! 

Hoe fijn is het om op je trouwdag met je blote voeten door de branding te kunnen lopen? Een bruiloft op het strand is niet voor niets de droom van veel bruidsparen. Niet alleen is het handig om je killer heels thuis te laten en gewoon op blote voeten naar het altaar te lopen, ook is het fijn als je een trouwjurk hebt die geschikt is voor deze locatie.

Trouwjurk voor op het strand

Waar moet een trouwjurk die bedoeld is voor het strand allemaal aan voldoen? Natuurlijk is het fijn als hij van een luchtig stofje is gemaakt. Neem liever geen bruidsjurk die opgebouwd is uit allerlei lagen, hier wordt de jurk veel te warm van. In plaats daarvan kun je bijvoorbeeld beter voor een mooie bohemian trouwjurk gaan. Ook een lange rok met crop top er boven wordt steeds populairder als trouwjurk. Voor een bruiloft op het strand is dit helemaal een leuk idee! Kies voor een luchtige, zwierige rok zodat je het niet snel warm krijgt.

Natuurlijk is het ook mogelijk om in plaats van een lange bruidsjurk voor een korte jurk te kiezen. Hierdoor heb je geen last van zand dat in de stof blijft hangen en het is wat minder warm voor je benen. Bovendien kun je gemakkelijk een eindje het water in lopen zonder dat dit problemen oplevert. Daarnaast zijn korte trouwjurken natuurlijk ook hartstikke hip!

Bruidsjurk inspiratie

Kun je nog wel wat inspiratie opdoen voor de perfecte strand trouwjurk? Wij hebben de mooiste bruidsjurken voor je verzameld!

Bruid met bohemian bruidsjurk

Fotograaf: Eyal Nevo, Trouwjurk: Galia Lahav via Belle the Magazine

Bruidsjurk van Grace Loves Lace

Fotocredits: Grace Loves Lace

Bruidspaar op het strand

Fotograaf: Love Anneliese

Waar koop je een strand trouwjurk?

Je koopt jouw trouwjurk voor het strand gewoon bij de bruidsmodewinkel. Het is slim om hier meteen even aan te geven dat jullie op het strand gaan trouwen, dan kunnen ze hier rekening mee houden. Als je wat geld wilt besparen, kun je ook op zoek gaan naar mooie bohemian jurken die niet per se als trouwjurk bedoeld zijn. Zo zijn Ibiza jurken ook hartstikke geschikt om in te trouwen. Deze luchtige jurken zien er namelijk prachtig uit en zijn een stuk voordeliger dan een complete trouwjurk. Wel zo fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *