Een naked cake als bruidstaart op jullie trouwdag

Veel bruidstaarten zijn bedekt met een witte of gekleurde laag fondant. De naakte taart wordt de laatste tijd echter ook steeds populairder. Bij deze taart wordt geen gebruik gemaakt van een toplaag, waardoor je de cake aan de binnenkant meteen kunt zien. Zo’n naked cake als bruidstaart zorgt voor een prachtig effect!

Een naked cake als bruidstaart is perfect voor bruidsparen die houden van een relaxte trouwdag zonder al te veel poespas. Geen over de top bruiloft, maar gewoon gezellig samen met jullie beste vrienden en familie. Hebben jullie een bohemian thema? Dan past een naakte bruidstaart hier perfect bij!

Wat is een naked cake?

Een naakte taart klinkt misschien een beetje gek, maar hiermee wordt bedoeld dat er geen laag fondant of marsepein is gebruikt om de taart te bedekken. Bij een naked cake zie je dus de opbouw van de bruidstaart in verschillende laagjes, dit zorgt voor een bijzonder effect. Deze taarten hebben een eenvoudige afwerking, maar zien er alles behalve simpel uit. Een goede naked cake is prachtig als bruidstaart! Overigens zijn de meeste bruidstaarten semi naked. Er wordt geen hele laag over de cake gesmeerd, maar er wordt vaak wel een dun laagje toegevoegd om de taart af te werken.

Decoratie van een naakte bruidstaart

Een naakte taart is absoluut niet minder mooi dan een bruidstaart met veel fondant. Je kunt deze taarten namelijk net zo goed decoreren, maar dan met natuurlijke producten. Zomerse fruitsoorten zoals aardbeien, frambozen, bramen, aalbessen en bosbessen zijn niet alleen erg lekker, ze zijn ook heel geschikt als decoratie. Samen met wat poedersuiker maak je zo een prachtige bruidstaart. Verse bloemen kunnen ook goed gebruikt worden om een naakte bruidstaart extra speciaal te maken. Tot slot kun je kruiden gebruiken om jullie taart mee te decoreren. Rozemarijn is hier bijvoorbeeld erg geschikt voor, maar ook lavendel staat prachtig.

Naakte cake met een kleurtje

Lijkt een naakte bruidstaart je wel wat, maar houden jullie toch ook wel van wat kleur? Natuurlijk kun je ook zorgen voor een gekleurde vulling of een ander kleurtje cake. Chocoladecake ziet er bijvoorbeeld al heel anders uit dan wanneer je voor de vanille variant gaat. Je kunt de verschillende lagen van de taart ook verschillende kleuren geven als je voor wat meer variatie wilt zorgen.

Taarttopper als kers op de naked cake

De top van de taart kun je ook gewoon versieren met wat vers fruit of een mooi bloemstukje, maar je kunt natuurlijk ook een echte taarttopper bestellen of zelf maken. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij dit blog waarin verschillende ideeën worden gegeven voor het maken van een DIY taarttopper. Hiermee wordt jullie bruidstaart extra persoonlijk!