Bruidspaar in trouwauto

Fotograaf: Brigitte Foysi

Een trouwauto huren zonder chauffeur?

Hebben jullie al een mooie auto op het oog als trouwvervoer? Sommige bruidsparen gaan voor een klassieke wagen, terwijl anderen juist liever voor een sportieve auto kiezen. Als de keuze voor het trouwvervoer gemaakt is, rest alleen nog de vraag: Huren jullie ook een chauffeur in om jullie te laten rijden tijdens de bruiloft? Of kiezen jullie liever voor het huren van een trouwauto zonder chauffeur? 

Een trouwauto is vaak een bijzondere wagen. Het is natuurlijk leuk om hier zelf in te mogen rijden, maar het inhuren van een chauffeur kan ook heel fijn en makkelijk zijn. Uiteraard is de keuze aan jullie, maar om wat hulp te bieden hebben wij de voor- en nadelen van beide opties voor je op een rijtje gezet. Zo kun je zelf kiezen of jullie een trouwauto met of zonder chauffeur huren.

Trouwauto huren met chauffeur

De meeste trouwauto´s zijn dure of speciale auto´s waar voorzichtig mee omgegaan moet worden. Zo kiezen veel bruidsparen voor een klassieke of juist sportieve wagen. Omdat dit kwetsbare auto´s zijn, kan het zo zijn dat jullie verplicht een chauffeur moeten inhuren om de trouwauto te kunnen gebruiken. Een klassieke trouwauto kun je bijvoorbeeld niet altijd zonder chauffeur huren. Maar ook wanneer dit niet het geval is, kan het fijn zijn er toch voor te kiezen. Een chauffeur zorgt er immers voor dat jullie je niet druk hoeven te maken over het rijden. Jullie kunnen gezellig samen achterin zitten en hebben alle tijd om even uit te rusten of van elkaar te genieten. Op deze manier is het ritje in de auto een ontspannen moment samen!

Volkswagen trouwauto huren zonder chauffeur

Fotograaf: Amon Barbara via Das Mundwerk

Trouwauto huren zonder chauffeur

Maar het kan natuurlijk ook anders. Zijn jullie gek op rijden? Dan kan het leuker zijn om zelf achter het stuur te kruipen. Het is immers een unieke kans om in de auto van jullie dromen te rijden. Bovendien zorgt dit er voor dat jullie echt even een momentje samen hebben, er hoeft namelijk niemand anders met jullie mee te rijden in de auto. Dit geeft een heerlijk gevoel van vrijheid! Tot slot is het meestal ook een stukje goedkoper om een auto zonder chauffeur te huren, zo lang je er maar voor zorgt dat je zelf geen schade rijdt. Als jullie een beperkt budget hebben, kan dit dus een slim idee zijn om wat kosten te besparen.

Waar moet je op letten als je zelf wilt rijden?

Zonder chauffeur in een trouwauto rijden, is niet geheel zonder risico. Zeker wanneer jullie een klassieke trouwauto huren zonder chauffeur kan dat best even spannend zijn. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat jullie schade rijden of er iets met de trouwauto gebeurt. Wanneer jullie zelf willen gaan rijden, is het daarom belangrijk dat er duidelijke afspraken zijn met de verhuurder. Check altijd vooraf wat de voorwaarden zijn en hoe hoog het eigen risico bijvoorbeeld is wanneer jullie onverhoopt schade maken. Het zou jammer zijn als jullie je hier tijdens de bruiloft druk om moeten maken. Vraag ook even na hoeveel kilometers jullie mogen rijden met de auto. Vaak kunnen jullie een flink aantal kilometers rijden zonder bij te hoeven betalen, maar als jullie grote afstanden afleggen op jullie bruiloft, is het slim hier even naar te informeren. Door alles goed te regelen kunnen jullie op de bruiloft optimaal genieten van de auto! Lenen jullie de trouwauto van een bekende? Ook dan is het belangrijk om goed te checken hoe het met de verzekering zit.

Bruidspaar met Fiat 500 als trouwvervoer

Fotograaf: Imogen Xiana

Geen trouwauto, maar wel ander trouwvervoer?

Trouwvervoer is altijd handig, maar je hoeft natuurlijk niet perse gebruik te maken van een auto. In plaats hiervan zijn er ook allerlei andere leuke en originele manieren te bedenken om op de juiste bestemming aan te komen tijdens jullie trouwdag. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan zeker even het blog 7 Leuke ideeën voor origineel trouwvervoer op jullie bruiloft