Pollepleats trouwlocatie aan het water

Fotograaf: Leonard Walpot

Trouwen in Friesland op de Pollepleats

Lijkt het je wel wat om in alle rust te kunnen trouwen met uitzicht over het prachtige Friese landschap? De Pollepleats is een moderne boerderij die zich op een unieke locatie aan het water bevindt. Hier kunnen jullie niet alleen een fantastische trouwdag beleven, maar ook nog eens blijven overnachten samen met al jullie gasten. Perfect als jullie graag op een bijzondere manier willen trouwen in Friesland! 

Dromen jullie van een prachtige bruiloft waar geen einde aan lijkt te komen? Dan is een trouwweekend misschien een leuk idee. In plaats van alles in één dag te proppen, kunnen jullie de bruiloft over een heel weekend verspreiden. Alle gasten blijven na afloop van de bruiloft slapen waardoor ze net zo lang kunnen feesten als ze maar willen. Natuurlijk is het wel belangrijk om hier een geschikte trouwlocatie voor te vinden. Daarom nemen we in dit blog een kijkje bij De Pollepleats, een prachtige Friese boerderij die heel geschikt is voor een weekend bruiloft.

Trouwlocatie de Pollepleats

De Pollepleats is een boerderij die zich in het rustige Friese merengebied bevindt. Deze trouwlocatie is modern ingericht en beschikt over genoeg slaapkamers om met 60 gasten te kunnen overnachten. Bovendien is er een prachtige bruidssuite aanwezig waar jullie een romantische huwelijksnacht kunnen beleven!

Trouwen aan het water in Friesland

Willen jullie officieel voor de wet trouwen in Friesland? Voor de huwelijksvoltrekking kunnen jullie een BABS inhuren die jullie zowel binnen als buiten in de echt kan verbinden. Dit is mogelijk omdat de Pollepleats een officiële trouwlocatie is. Is het lekker weer? Dan kunnen jullie ervoor kiezen om op de steiger naast het water te trouwen. Jullie zouden dan zelfs in een bootje aan kunnen komen varen, hoe romantisch is dat?

Trouwen aan het water in Friesland

Fotograaf: Leonard Walpot

Kerkelijke inzegening

Willen jullie liever een kerkelijke inzegening? In de omgeving is een aantal schattige kerkjes te vinden waar jullie elkaar het jawoord kunnen geven. Jullie kunnen hier zelfs met een bootje naartoe varen! Het pittoreske kerkje Sandfirden is onze favoriet. Dit kleine kerkje met groene bankjes is de perfecte plek voor een intieme trouwceremonie.

Huwelijksdiner in de serre

Willen jullie na de huwelijksvoltrekking heerlijk met elkaar dineren? Dat is mogelijk in de serre van de Pollepleats waar jullie gezellig met z´n allen kunnen zitten. Deze serre is een prachtige ruimte met veel natuurlijk licht. Ideaal voor de trouwfoto’s!

De boerderij beschikt over een grote professionele keuken waardoor jullie eventueel zelfs een eigen bruiloftdiner kunnen verzorgen. Willen jullie het eten liever laten cateren? Dat is natuurlijk ook mogelijk!

Trouwfeest op de Pollepleats

En daarna kunnen jullie gezellig met elkaar de dansvloer op. Er is ruimte genoeg om met een grote groep gasten lekker met de voetjes van de vloer te gaan. Je kunt kiezen voor het inhuren van een bandje of een DJ, net waar jullie zin in hebben. Aan de bar kunnen jullie zelf een biertje tappen of wijntje halen, maar natuurlijk kan het personeel jullie hier ook mee helpen.

Overnachten op de boerderij

Ben je op zoek naar een trouwlocatie met overnachting? Niemand hoeft op tijd weg om nog naar huis te rijden, want alle gasten kunnen gewoon blijven overnachten in een van de luxe kamers van de Pollepleats. Zo maken jullie er een heerlijk trouwweekend van. Zelf kunnen jullie na deze prachtige dag van de huwelijksnacht genieten in de romantische bruidssuite. En de volgende ochtend staat er een heerlijk ontbijtje voor jullie klaar!