De mooiste trouwlocaties voor een bruiloft op de boerderij

Er zijn heel wat mooie trouwlocaties te bedenken voor jullie bruiloft. Je kunt bijvoorbeeld trouwen in een oud kasteel, in het bos of op het strand. Vinden jullie het heerlijk om buiten te zijn? Dan is een bruiloft op een boerderij wellicht een leuk idee. Als je op zoek bent naar de perfecte trouwboerderij dan zit je hier zeker goed! 

Het platteland geeft mensen al snel het gevoel van vrijheid en vakantie. Bovendien is hier veel ruimte, kunnen gasten gratis parkeren en hoef je niet bang te zijn dat jullie feest (tot in de late uurtjes) de buren wakker houdt. Trouwen op een boerderij is dus zo gek nog niet!

Boerderij bruiloft

Een boeren bruiloft heeft een fijne ongedwongen sfeer. Niet heel deftig en chic, maar wel ontzettend gezellig. Samen met de gasten genieten jullie van een heerlijke dag in de natuur! Dit gaat overigens ook goed samen met bijvoorbeeld een festival bruiloft. Een groot voordeel aan een bruiloft op een boerderij is dat de kosten laag gehouden kunnen worden. Zeker wanneer jullie zelf over een boerderij beschikken of kennissen hebben met een boerderij, scheelt dit enorm veel geld. Het is ook mogelijk om alleen een boeren schuur te huren die jullie zelf van mooie decoratie voorzien. De ceremonie, receptie en het trouwfeest kunnen allemaal op dezelfde locatie gehouden worden. Zelfs voor de trouwfoto´s hoef je niet ver te rijden!

Overigens zijn er ook veel prachtige boerderijen in Nederland die speciaal verhuurd worden als trouwlocatie. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Wij hebben een aantal bijzondere boerderijen voor je op een rijtje gezet!

Trouwboerderij De Vlaamsche Spijcker

In het Brabantse Dongen ligt een monumentale oude schuur: De Vlaamsche Spijcker. Hier kun je trouwen in een bijzondere ruimte onder de prachtige houten balken van het dak. Trouwen jullie liever buiten? Dan is er ook een romantische tuin met verschillende mooie plekjes. Hier kunnen jullie uiteraard ook de trouwfoto’s laten maken.

Boerderij als trouwlocatie in Zuid-Holland

Bij een boerderij als trouwlocatie denk je waarschijnlijk meteen aan provincies zoals Limburg, Brabant en Friesland, maar ook in Zuid-Holland zijn er prachtige boerderijen waar je kunt trouwen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Het Wapen van Zoetermeer? Dit is een heerlijke Hollandse trouwlocatie waar jullie ruimte genoeg hebben voor een mooie ceremonie en een gezellig feest met al jullie gasten!

Trouwlocatie De Boerinn in Utrecht

Trouwen jullie liever in het midden van het land? Dan kun je terecht bij trouwlocatie De Boerinn in Utrecht. Een gezellige locatie waar jullie de gehele bruiloft plaats kunnen laten vinden. Zo kunnen jullie hier bijvoorbeeld buiten trouwen, midden tussen de bomen en weilanden. Klinkt goed toch? Er zijn bovendien genoeg mooie plekken voor de trouwfoto’s. En natuurlijk kunnen jullie ook samen even de omgeving in trekken, bijvoorbeeld in een romantische bakfiets!

Trouwlocaties op een boerderij

Fotocredits: De Boerinn

Trouwen op een boerderij in Limburg

Op zoek naar een mooie boerderij in Limburg waar jullie kunnen trouwen? Dan is Hoeve Vernelsberg in het Zuid-Limburgse Epen een mooie plek. Deze monumentale hoeve vormt een prachtig decor voor jullie bruiloft. Het is een trouwlocatie die middenin de natuur ligt en ook nog eens beschikt over een prachtige, oude binnenplaats. Alle ingrediënten voor een onvergetelijke bruiloft zijn hier dus aanwezig!

Bruidspaar bij Hoeve Vernelsberg

Fotograaf: Mon et Mine

De Pollepleats als moderne trouwboerderij

Houden jullie van de sfeer van een boerderij, maar zijn jullie wel op zoek naar wat meer luxe voor jullie bruiloft? De Pollepleats is een prachtige, moderne boerderij in Friesland. Deze boerderij is van alle gemakken voorzien en het is zelfs mogelijk om hier met al jullie gasten te blijven overnachten. Perfect voor een trouwweekend dus! In de omgeving van de boerderij is ook een aantal mooie kerkjes te vinden waar jullie elkaar het jawoord kunnen geven. Blijven jullie liever op één locatie? Op de Pollepleats zelf kunnen jullie trouwen in de prachtige serre of langs het water!

Trouwen op de Pollepleats

Fotograaf: Fotografika

Bruiloft decoratie voor jullie boerderij

Een boerderij is vaak al heel bijzonder als trouwlocatie, maar kan nog wel wat extra decoratie gebruiken om voor de juiste sfeer te zorgen. Beschikken jullie bijvoorbeeld over een grote ruimte waar jullie met alle gasten kunnen dineren? Een boeren schuur ziet er niet zo aantrekkelijk uit, maar met de juiste decoratie wordt het een feestelijk geheel. Dek de tafels met linnen om voor een chique uitstraling te zorgen. In de balken van het dak kunnen jullie vlaggetjes, pompons en lichtjes als decoratie bevestigen. Grote lappen stof of tule geven ook een mooi effect. Zelfgemaakte decoratie doet het altijd goed en het is bovendien erg leuk om in de maanden voor jullie bruiloft lekker creatief aan de slag te gaan.

Andere mooie trouwlocaties

Kun je nog wel wat meer inspiratie gebruiken op het gebied van trouwlocaties? Er zijn natuurlijk nog heel veel andere mooie plekken te bedenken. In het blog 12 Unieke trouwlocaties in Nederland vind je onze favoriete plekken. Gaan jullie liever voor een compleet trouwweekend waarbij jullie met alle gasten kunnen blijven slapen? Dan zijn deze 5 Prachtige trouwlocaties met overnachting voor het bruidspaar én de gasten leuk om eens te bekijken. En ook in ons buurland België zijn heel wat mooie locaties te vinden voor een onvergetelijke bruiloft. Keuze genoeg dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *