Fotograaf: Leonard Walpot

Onze top 10 trouwlocaties aan het water

Hebben jullie al een trouwlocatie gekozen voor jullie bruiloft? Er zijn heel wat prachtige trouwlocaties te vinden in Nederland. Als jullie dromen van een buiten bruiloft dan is een plek aan het water leuk om te overwegen. Wij hebben een top 10 opgesteld met trouwlocaties aan het water. Dit zijn onze favoriete plekjes! 

Trouwen aan het water is een unieke ervaring. Sowieso is het leuk om elkaar buiten het jawoord te kunnen geven, maar wanneer jullie een trouwlocatie aan het water kiezen is dit extra bijzonder. Water heeft namelijk een rustgevende uitstraling en het zorgt voor een idyllisch decor voor jullie trouwdag. Een romantische plek voor jullie trouwceremonie! Maar waar kun je trouwen in Nederland aan het water? En wat als je niet aan het water, maar óp het water wil trouwen?

Top 10 trouwlocaties aan het water

Willen jullie graag trouwen in Nederland op een trouwlocatie aan het water? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Dit is onze top 10 trouwlocaties aan het water:

1. De Pollepleats, Friesland: De Pollepleats is een prachtige moderne boerderij tussen de Friese meren. Je kunt elkaar hier het jawoord geven aan de rand van het water, een idyllisch plekje!

2. Breezze, Zeeland: Bij Breezze is het niet alleen mogelijk om te trouwen aan het water, maar ook nog eens op een uniek trouweiland. Hoe bijzonder is dat?

3. Eau Lounge, Zuid-Holland: Trouwen op een zwevend terras over de Maas met uitzicht op de stad Rotterdam? Het kan bij Eau Lounge!

4. Veerhuis aan het IJ, Noord-Holland: Trouwen met uitzicht over het IJ? Dit is een heerlijk rustig plekje tussen de drukte van de stad Amsterdam.

5. De Boathouse, Noord-Holland: Gelegen aan de oevers van het Nieuwe Meer in Amsterdam, biedt deze moderne locatie een stijlvolle omgeving voor een bruiloft aan het water.

6. Knus, Zuid-Holland: Trouwen aan het water in de buurt van Delft? Bij Knus zit je midden tussen het groen. Een fijn en romantisch plekje op loopafstand van het stadscentrum.

7. De Rietschans, Drenthe: Deze locatie aan het Paterswoldsemeer biedt een prachtig uitzicht op het water en een rustieke sfeer voor jullie bruiloft.

8. Het Scheepvaartmuseum, Noord-Holland: Trouwen in een museum én aan het water? Het kan in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam!

9. Lake House, Zuid-Holland: Het Lake House bevindt zich in het Bergse Bos met uitzicht over het water en de natuur. Een heerlijk rustig plekje in de randstad.

10. Waterlust de Kaag, Zuid-Holland: Ook aan de Kaag zit je zeker goed voor een romantische bruiloft aan het water.

Bruidspaar aan het water op hun bruiloft

Fotograaf: Mon et Mine

Trouwen aan of zelfs op het water

Als trouwen aan het water niet genoeg is en jullie een nog uniekere ervaring willen, overweeg dan om te trouwen op het water. Nederland biedt een scala aan mogelijkheden om te trouwen op prachtige boten en schepen, waardoor jullie bruiloft een onvergetelijke nautische touch krijgt. Er zijn verschillende bedrijven in Amsterdam die boottochten voor bruiloften aanbieden. Trouw op een klassieke salonboot en vaar langs de schilderachtige grachten van de stad terwijl je geniet van een intieme ceremonie. Liever trouwen op een zeilboot? Ook dat is mogelijk! Stel je voor dat je trouwt aan boord van een prachtig zeilschip, omringd door het weidse IJsselmeer. Trouwen op een zeilboot is een geweldige optie voor bruidsparen die van avontuur houden en echte zeebenen hebben.

Andere unieke trouwlocaties in Nederland

Naast trouwen aan het water zijn er natuurlijk nog veel meer mooie plekken voor een bruiloft in Nederland te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een romantische bruiloft in een kasteel? Een trouwceremonie in een weiland? Of bijvoorbeeld trouwen in een kas? Bezoek samen verschillende trouwlocaties om te kijken wat goed bij jullie past. Zo vinden jullie vanzelf dé plek waar jullie elkaar het jawoord willen geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *