Bruidspaar hand in hand

Fotograaf: Irene van Kessel

Vergeet deze 5 dingen niet in de voorbereiding van jullie bruiloft

Een bruiloft plannen is natuurlijk ontzettend leuk, maar het brengt ook wat stress met zich mee. Iedere bruid wordt wel een aantal keer ´s nachts wakker uit een nachtmerrie waarbij de volledige bruiloft een grote mislukking bleek te zijn. Gelukkig is een bruiloft toch eigenlijk altijd een prachtige dag, ondanks alle kleine problemen die er eventueel kunnen zijn. Wil je een extra goede voorbereiding voor de bruiloft? Vergeet dan in ieder geval niet om aan deze 5 dingen te denken. 

Nee, jullie bruiloft zal niet precies zo gaan zoals jullie gepland hebben. Er zijn altijd dingen die mis gaan of in het echt net even anders zijn dan jij in je hoofd had. Dat geeft niets, want het gaat vaak om kleine dingen. Met de juiste voorbereiding kun je ook al heel wat vervelende momenten voorkomen en zal jullie bruiloft zonder problemen verlopen.

Bruiloft voorbereiden met alle soorten weer

Een verregende dag is de angst voor veel bruidsparen. Met regen hoeft jullie trouwdag echter niet (letterlijk en figuurlijk) in het water te lopen. Regel een aantal paraplu´s voor jullie zelf, de trouwfotograaf en misschien zelfs voor de gasten. Kies een paar leuke regenlaarzen uit voor onder je trouwjurk en het maken van de trouwfoto´s wordt alsnog een feestje! Trouwen jullie buiten? Vergeet dan geen tent te huren! Blijkt het toch heel zonnig en warm te zijn op jullie trouwdag? Wanneer je de tent op het laatste moment annuleert, zijn jullie in sommige gevallen alleen de aanbetaling kwijt. Deze voorbereiding voor jullie bruiloft kun je zien als een soort verzekering.

Check de trouwdatum

Bruidsparen die per ongeluk trouwen op de datum dat het Nederlands elftal een belangrijke voetbalwedstrijd moet spelen of er een ander groot feest in de buurt blijkt te zijn, echt handig is het niet. Zelf geef je er misschien weinig om, maar misschien zijn er gasten die balen dat ze iets moeten missen door jullie bruiloft. Kijk dus heel goed in de agenda en Google jullie trouwdatum even om te checken of er niets speciaals is op jullie grote dag.

Regel liever te veel dan te weinig hapjes en drankjes

Wat zou het vreselijk zijn wanneer gasten honger hebben op jullie bruiloft of de drank op blijkt te zijn! Dit kun je voorkomen door vooraf goede afspraken te maken met de trouwlocatie. Hebben jullie de drank afgekocht en de hapjes geregeld? Dan kan er weinig fout gaan. Wanneer je zelf voor de drank zorgt, kun je het beste een deal sluiten met de slijterij. Vaak kun je daar groot inkopen en mag je na afloop de niet aangebroken flessen wijn en kratjes bier gewoon terugbrengen. Je kunt beter veel te veel hebben dan te weinig! Vergeet ook niet in de voorbereiding rekening te houden met bruiloft gasten die bepaalde allergieën hebben of bijvoorbeeld vegetarisch eten. Het zou vervelend zijn wanneer er niets te eten is voor deze gasten.

Houd rekening met reistijd

Moeten jullie een grote afstand overbruggen tussen jullie trouwlocaties? Dit kan wel eens voor problemen zorgen. Wat als er een ongeluk gebeurt en je in de file terecht komt? Jullie zullen niet het eerste bruidspaar zijn dat een deel van hun bruiloft in de file door moet brengen. Dit kun je voorkomen door alle onderdelen van de bruiloft op dezelfde locatie te houden of anders voldoende tijd te nemen voor de reis van de ene naar de andere locatie. Check van tevoren even of er geen werkzaamheden zijn.

Trouwschoenen inlopen hoort ook bij de voorbereiding van de bruiloft

Hoge hakken staan natuurlijk prachtig onder een trouwjurk, maar als je er niet op kunt lopen, heb je er weinig aan. Stel dat je naar het altaar loopt en onderweg onderuit gaat of je enkel verzwikt omdat je hakken een paar centimeter te hoog zijn! Of dat je halverwege de dag geen stap meer kunt verzetten van de pijn aan je voeten. Je wilt nog wel kunnen dansen op jullie trouwfeest! Loop je trouwschoenen daarom altijd in en zorg dat je er goed genoeg op kunt lopen. Een paar hoge pumps voor tijdens de ceremonie kun je daarna vervangen voor een hip paar All Stars of andere platte schoenen die lekker zitten. Zo weet je zeker dat jouw killer heels de bruiloft niet zullen verpesten.

Goede tip: Zeker weten dat jullie op (bijna) alles zijn voorbereid? Vergeet je bruidstas dan niet voor noodgevallen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *