De meeste bruidsparen kunnen wel van de daken schreeuwen dat ze gaan trouwen en betrekken dan ook zoveel mogelijk mensen bij hun bruiloft. Het kan echter ook leuk zijn om jullie bruiloft juist geheim te houden en een verrassingsbruiloft te organiseren. 

Werd een verrassingsbruiloft eerst nog vooral door celebraties georganiseerd om de pers op afstand te houden, tegenwoordig wordt het ook onder ´gewone´ bruidsparen steeds populairder. Want het kan natuurlijk heel leuk zijn om in het geheim een bruiloft te organiseren en de gasten nietsvermoedend naar een feestje te laten komen. Pas op het moment dat jullie in trouwkleding binnen komen lopen, zullen ze beseffen dat het eigenlijk om een bruiloft gaat.

Organiseren van een verrassingsbruiloft

Een verrassingsbruiloft is eigenlijk hetzelfde als een gewone bruiloft, alleen zijn de gasten van tevoren niet op de hoogte. Ze worden met een smoes naar de trouwlocatie gelokt en daar blijken ze opeens te gast te zijn op een bruiloft. Een verrassingsbruiloft kan bij het bruidspaar thuis plaatsvinden (een bruiloft in de tuin is bijvoorbeeld een leuk idee), maar ook kan er gebruik worden gemaakt van een officiële trouwlocatie. Het belangrijkste is dat jullie een goede smoes bedenken voor een feestje. Natuurlijk mag niemand wat door hebben, maar jullie moeten er ook voor zorgen dat iedereen komt!

Voor- en nadelen

Er zijn heel wat goede redenen te bedenken om een verrassingsbruiloft te organiseren. Naast de voordelen zijn er echter ook wat nadelen te bedenken. Wij hebben ze vast voor je op een rijtje gezet:

Voordelen

  • Het plannen van een bruiloft is een stuk minder stressvol wanneer anderen zich er niet mee bemoeien. Er zijn geen hoge verwachtingen die je waar hoeft te maken, de drempel ligt laag.
  • Een verrassingsbruiloft is uniek, gasten zullen het er jaren later nog over hebben.
  • Gasten zitten niet aan kosten verbonden voor nieuwe kleding, dure huwelijkscadeaus en andere uitgaven die bij een bruiloft horen.

Nadelen

  • Het is best lastig om dit grote nieuws voor je te houden, je kunt het echt alleen met je partner delen.
  • Het kan zijn dat gasten eerder afzeggen in verband met andere prioriteiten als ze denken naar een gewoon feestje te gaan dan wanneer het om een huwelijk gaat.
  • Er zal geen vrijgezellenfeest worden georganiseerd (al vinden sommige bruidsparen dit ook een groot voordeel).

Real weddings

Op internet zijn er heel wat leuke verhalen te vinden van mensen die een verrassingsbruiloft hebben georganiseerd. Bea en Rob hebben hun gasten bijvoorbeeld uitgenodigd in eigen tuin zonder dat zij wisten dat het op een huwelijks ging. En ook de gasten van dit bruidspaar hadden niet verwacht dat zij op een bruiloft aanwezig zouden zijn.

Ben je op zoek naar nog meer ideeën? Bekijk dan ook onze andere blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *