Een verrassingsbruiloft organiseren, zo doe je dat!

De meeste bruidsparen kunnen wel van de daken schreeuwen dat ze gaan trouwen en betrekken dan ook zoveel mogelijk mensen bij hun bruiloft. Het kan echter ook leuk zijn om jullie bruiloft juist geheim te houden en een verrassingsbruiloft te organiseren. Op deze manier kunnen jullie zelf in alle rust genieten van de voorbereidingen zonder de bemoeienissen van anderen. Alleen hoe pak je dit precies aan?

Werd een verrassingsbruiloft eerst nog vooral door celebraties georganiseerd om de pers op afstand te houden, tegenwoordig wordt het ook onder ´gewone´ bruidsparen steeds populairder. Want het kan natuurlijk heel leuk zijn om in het geheim een bruiloft te organiseren en de gasten nietsvermoedend naar een feestje te laten komen. Pas op het moment dat jullie in trouwkleding binnen komen lopen, zullen ze beseffen dat het eigenlijk om een bruiloft gaat. Wat een enorme verrassing!

Organiseren van een verrassingsbruiloft

Een verrassingsbruiloft is eigenlijk hetzelfde als een gewone bruiloft, alleen zijn de gasten van tevoren niet op de hoogte. Ze worden met een smoes naar de trouwlocatie gelokt en daar blijken ze opeens te gast te zijn op een bruiloft. Een verrassingsbruiloft kan bij het bruidspaar thuis plaatsvinden (een bruiloft in de tuin is bijvoorbeeld een leuk idee), maar ook kan er gebruik worden gemaakt van een officiële trouwlocatie. Het belangrijkste is dat jullie een goede smoes bedenken voor een feestje. Natuurlijk mag niemand wat door hebben, maar jullie moeten er ook voor zorgen dat iedereen komt! Zorg er daarom voor dat jullie een aantal goede smoezen paraat hebben waarmee je voorkomt dat iemand iets door zal hebben.

Het belangrijkste is dat iedereen op een bepaalde tijd op het feest aanwezig is, zodat jullie het grote nieuws kunnen onthullen. Het leukste is om plotseling in jullie trouwkleding binnen te komen lopen. Vraag bijvoorbeeld of jullie BABS het woord kan nemen om jullie aan te kondigen. Zorg dat je een goede fotograaf inhuurt, want de geschokte blik op de gezichten van jullie gasten is natuurlijk onbetaalbaar.

Voor- en nadelen van een surprise huwelijk

Een surprise huwelijk is natuurlijk ontzettend leuk en er zijn dan ook heel wat goede redenen te bedenken om zo’n bruiloft te organiseren. Naast de voordelen voor een verrassingsbruiloft zijn er echter ook wat nadelen aan verbonden. Wij hebben ze vast voor je op een rijtje gezet:

Voordelen

  • Het plannen van een bruiloft is een stuk minder stressvol wanneer anderen zich er niet mee bemoeien. Er zijn geen hoge verwachtingen die je waar hoeft te maken, de drempel ligt laag.
  • Het maakt de voorbereidingen extra bijzonder wanneer jullie het stiekem met z´n tweeën moeten organiseren.
  • Een verrassingsbruiloft is uniek, gasten zullen het er jaren later nog over hebben.
  • Gasten zitten niet aan kosten verbonden voor nieuwe kleding, dure huwelijkscadeaus en andere uitgaven die bij een bruiloft horen.

Nadelen

  • Het is best lastig om dit grote nieuws voor je te houden, je kunt het echt alleen met je partner delen.
  • Het kan zijn dat gasten eerder afzeggen in verband met andere prioriteiten als ze denken naar een gewoon feestje te gaan dan wanneer het om een huwelijk gaat.
  • Er zal geen vrijgezellenfeest worden georganiseerd (al vinden sommige bruidsparen dit ook een groot voordeel).
  • Sommige gasten zullen het niet kunnen waarderen dat ze er niets van weten. Ouders (en met name moeders) kunnen hier soms best wat moeite mee hebben. Eventueel kunnen jullie ervoor kiezen de belangrijkste gasten vast op de hoogte te brengen.

Surprise, wij gaan trouwen! Real wedding voorbeelden

Op internet zijn er heel wat leuke verhalen te vinden van mensen die een verrassingsbruiloft hebben georganiseerd. Wat dacht je van de gasten van dit bruidspaar die totaal niet hadden verwacht dat zij op een bruiloft aanwezig zouden zijn. Helemaal bijzonder is dit verhaal over een verrassingsbruiloft waarbij het voor de bruid zelf een verrassing was dat ze ging trouwen. Het is altijd leuk je te verdiepen in de verhalen van anderen en bovendien goed als voorbereiding, zo weet je namelijk wat je te wachten staat als je aan dit avontuur begint!