Kinderen op een bruiloft

Fotograaf: Mon et Mine

10 Ideeën om de kinderen op jullie bruiloft te vermaken

Wanneer jullie de gastenlijst voor jullie bruiloft opstellen, is het ook belangrijk om na te denken of jullie kinderen willen uitnodigen of niet. Als jullie zelf kinderen hebben is dat natuurlijk heel leuk, maar ook als dat niet het geval is kunnen kinderen een waardevolle toevoeging zijn. Een bruiloft is alleen best een lange dag en de meeste kinderen zijn niet al te goed in stilzitten. Daarom hebben wij 10 ideeën verzameld als kindervermaak op jullie bruiloft! 

Een bruiloft kan een leuke ervaring zijn voor kinderen, zeker wanneer ze een belangrijke rol vervullen. Toch is zo´n hele dag best zwaar voor ze en is het belangrijk dat ze genoeg momenten hebben waarop ze even helemaal kunnen ontspannen. Wil je voorkomen dat de kinderen uit verveling tussen de rijen met stoelen heen en weer rennen terwijl jullie elkaar net het jawoord willen geven? Dan kun je ze maar beter zo goed mogelijk proberen te vermaken!

Voor- en nadelen van kinderen op de bruiloft

Niet iedereen vindt het fijn om kinderen uit te nodigen op hun bruiloft, maar toch kan dit zeker een goed idee zijn. Zo zorgen kinderen voor flink wat gezelligheid en levert het vaak mooie foto´s op wanneer er wat schattige bruidsmeisjes en -jonkers rondlopen. Een nadeel is echter dat kinderen meestal nog niet goed weten hoe ze zich op dit soort gelegenheden moeten gedragen. Ze worden snel moe en met een beetje pech verstoren ze jullie ceremonie. Het is daarom belangrijk om goede voorbereidingen te treffen wanneer er kinderen op jullie bruiloft komen. Om zeker te weten dat het voor alle kinderen en volwassenen een topdag wordt, hebben wij 10 leuke ideeën als vermaak voor jullie bruiloft verzameld!

#1. Ringendrager, bloemenmeisje of trouwakte ondertekenen

Het is ontzettend leuk als jullie eigen kinderen of andere kinderen die veel voor jullie betekenen een belangrijke rol kunnen vervullen tijdens de bruiloft. Zo kun je ze bijvoorbeeld inzetten als ringendrager of bloemenmeisje. Je kunt ook een speciale kindertrouwakte in de ceremonie opnemen die jullie kinderen mogen tekenen. Wat zullen ze zich vereerd voelen!

Zoontje tekent trouwakte voor kinderen

Fotograaf: Mon et Mine

#2. Bruiloft springkussen huren als kindervermaak

Moeten de kinderen wat energie kwijt? Dan is het leuk om een groot springkussen te huren! Je hebt hele toffe springkussens speciaal voor bruiloften. Geen opzichte dingen in felle kleuren, maar bijvoorbeeld een mooi wit springkasteel. Dit is niet alleen voor de kinderen erg leuk, ook de andere gasten kunnen zich hier wel even mee vermaken. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Lees dan deze 5 Redenen waarom een springkussen niet kan ontbreken op jullie bruiloft

#3. Candybar met kinderchampagne

Na de ceremonie proosten de volwassenen met een glas champagne en een stuk bruidstaart. Voor de kinderen kun je een leuke vervanging regelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke candybar met zoete snoepjes en een glaasje bubbels zonder alcohol? Zo hebben de kinderen het gevoel dat ze mee kunnen doen met de volwassenen en zullen ze het extra feestelijk vinden.

Bruidspaar snijdt bruidstaart aan

Fotograaf: Mon et Mine

#4. Bruiloft kleurplaten als vermaak voor de kinderen

Zijn er tussendoor momenten waarop de kinderen even rustig moeten zijn? Zoals bijvoorbeeld tijdens het diner? Geef ze dan een aantal leuke bruiloft kleurplaten met wat potloden of stiften. Je kunt bijvoorbeeld deze leuke setjes voor de kinderen samenstellen en er een kleurwedstrijd aan koppelen.

#5. Grote spellen voor buiten

Spelletjes doen het ook altijd goed. In plaats van de normale variant kun je kiezen voor extra grote spellen die buiten gespeeld kunnen worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een grote versie van Jenga, vier op een rij of cricket? De andere gasten zullen het waarschijnlijk leuk vinden om een potje mee te spelen!

#6. Kindertent

Zorg dat de kinderen een rustig plekje hebben waar ze zich even terug kunnen trekken en waar ze elkaar kunnen vinden. Zet bijvoorbeeld een leuke tipitent neer waar de kinderen heen kunnen gaan. Zo´n tent hoeft niet alleen een fijne plek te zijn voor de kinderen op jullie bruiloft, maar kan ook nog eens erg leuk staan als decoratie.

#7. Oppas voor de kinderen huren

Gun je de ouders van de kinderen ook wel wat rust en wil je dat ze optimaal van jullie bruiloft kunnen genieten? Dan is het slim om een oppas voor de kinderen in te huren. De oppas houdt ze in de gaten en zorgt dat ze genoeg te eten en drinken krijgen. Op deze manier hoeven de ouders zich nergens druk om te maken en hebben ze alle tijd om te feesten.

Kinderen op gele trouwauto

Fotograaf: Inge Kooiman

#8. Disco als kindervermaak op de bruiloft

Het is altijd leuk wanneer er veel gedanst wordt op een bruiloft. Soms komt het trouwfeest aan het begin van de avond alleen wat langzaam op gang. Het is dan ook leuk om de kinderen eerst een kinderdisco te laten houden. Door het enthousiasme van de kinderen zullen er vanzelf meer gasten zijn die wel een dansje willen wagen.

#9. Bellenblazen na de ceremonie

Vroeger werd er vaak rijst gegooid als ritueel na de ceremonie. Tegenwoordig mag dit in veel gemeenten niet meer en worden er daarom allerlei alternatieven bedacht. Zo kan het bijvoorbeeld een leuk idee zijn om de kinderen bellen te laten blazen waar jullie vervolgens doorheen kunnen lopen. Dit ziet er niet alleen erg mooi uit op de trouwfoto´s, maar is ook een leuke bezigheid voor de kinderen.

#10. (bruids)Taartjes versieren

In plaats van de kinderen een stuk bruidstaart te geven, kun je ze ook hun eigen taartjes laten versieren. Zet bijvoorbeeld cupcakes neer met allerlei lekkere toppings zoals slagroom, M&M´s, vruchtjes en hagelslag. De kinderen zullen wel even zoet zijn met het versieren en vervolgens kunnen ze heerlijk genieten van hun zelfgemaakte (bruids)taartje.

Handige tips voor jullie bruiloft met kinderen

Heb je het vermaak geregeld voor de kinderen op jullie bruiloft? Dan zijn er ook nog wat andere dingen om aan te denken. Dit zijn bijvoorbeeld handige tips als er (veel) kinderen komen op jullie bruiloft:

  • Zorg voor een aparte kindermaaltijd. Niet alleen zullen de kinderen hier een stuk vrolijker van worden, ook scheelt het aanzienlijk in de kosten. Je kunt vaak al voor een paar euro een lekkere maaltijd voor de kinderen regelen.
  • Probeer de ouders van de kinderen zoveel mogelijk te ontlasten. Wanneer ze de hele tijd met hun kinderen bezig moeten zijn, zullen ze minder van jullie bruiloft kunnen genieten.
  • Koop mooie kleding voor de kinderen op jullie bruiloft. Zo is het bijvoorbeeld super schattig als jullie zoontje dezelfde kleding draagt als de bruidegom, maar dan in miniatuurversie. Ook voor meisjes heb je prachtige bruiloft kleding. De kinderen zullen het zelf waarschijnlijk leuk vinden om zo mooi gekleed naar jullie bruiloft te mogen komen.